Tartışmalara nokta koydu

İstanbul'da meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki depremin ardından yapılan durum tespit toplantısına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun çağrılıp çağrılmadığı polemiğine Bakan Soylu son noktayı koydu. Bakan Soylu İmamoğlu ile ilgili “Masada yeri bile hazırdı” dedi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığında (AFAD) yapılan, bakanların katıldığı toplantıya çağrılmadığını bir kez daha yineleyen İmamoğlu, "3 gündür önüne gelenin bu toplantıyla ilgili yorum yapmasını kınıyorum." dedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Fatih Altaylı'ya yaptığı "Belli ki, davet edilmiş" sözleri üzerine İBB Başkanı, "Bakanların, bazı siyasi parti temsilcilerinin benim şahsımı hedef alarak yorumlamasını kınıyorum. Suskunluğumu fırsata çevirenleri de acizlik olarak yorumluyorum. Ben devletimin beni çağırdığı her toplantıya koşa koşa giderim. Suskunluğumun iki sebebi var. Birincisi bu depremin önüne geçmemesi için ısrarım, ikincisi de devlet terbiyemdir. Herkesin bu hassasiyetle davranmasını beklerdim ama olmadı." diye konuştu. İmamoğlu şöyle devam etti: "Siz bu şehirde hala bir sistem kurduğunuzu ve toplanma alanların mükemmel olduğunu savunuyorsanız ve 16 milyon insan da bundan mutluysa ben de mutlu olurum ve çıkar özür dilerim. Ama hayır. Bu mu rahatsız etti?" Toplantıya çağrıldığı söyleyenlerden bunu ispat etmelerini isteyen İmamoğlu, "Oraya gelen insanlar bir şekilde davet edildi herhalde. Ama ben çağrılmadım. Dolayısıyla ben çağrılmadığım gibi gittim lojistik merkezimizi hem analiz ettim sonra da AKOM da çalışmalarımıza devam ettim. Yani günümü deprem gündemli geçirmek için arkadaşlarımla çalışmaya devam ettim." dedi.

SOYLU: DAVET EDİLMEMİŞ OLSA NİYE BANA NEREYE OTURTALIM DİYE SORSUNLAR?

Habertürk’ten Fatih Altaylı’ya konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise normalde toplantının protokolünde İBB başkanının olmadığını ama kendisi için oturma düzeninde yer ayarlandığını söylemişti. İmamoğlu’nu kendisinin bizzat davet etmediğini belirten Soylu, “Ama davet edilmemiş olsa niye bana nereye oturtalım diye sorsunlar? Belli ki, davet edilmiş” diye konuştu.

30 Eyl 2019 - 13:16 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.