Söz verdi, söz istedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan TTSO’da STK’lara ve iş adamlarına konuştu

CUMHURBAŞKANI ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün geldiği Trabzon’da Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nda (TTSO), iş adamlarının, STK temsilcilerinin ve bürokratların katılımıyla düzenlenen toplantıda ekonomi anlamında önemli mesajlar verdi.

Karadeniz’de olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Erdoğan, “Buradan sonra AK Parti Trabzon toplantısına katılacağım. Sonra Rize'ye döneceğim, yarın Giresun'a gideceğim toplu açılış törenleri yapacağız. Karadeniz Bölgesi’ne gelmek bizim için bir enerji kaynağı oluyor. Karadeniz’i sevmeyenin gönül pınarı kurumuş demektir. Biz Karadeniz7i seviyoruz, 81 vilayetiyle tüm Türkiye’yi seviyoruz, biz bölgemizin tamamını seviyoruz. Biz tüm insanları seviyoruz. Onun için de yönetim felsefemizi ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ ifadesiyle müşahhas hale getiriyoruz” dedi.

Bölge ekonomisine ve yatırımlara yönelik değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, “2011 yılında partimizin programına tercih ettiğimiz bir süre sonra da hükümetimiz aracılığı ile devletimizin resmi kalkınma programı haline getirdiğimiz 2023 hedefleri bu amaca yöneliktir. Türkiye’nin 2023 hedeflerine ilerlemesinde en büyük katkının inşallah Karadeniz’den geleceğine inanıyoruz. Trabzon, ticareti, sanayisi, sosyal yapısı ve beşeri zenginliği ile bölgesine liderlik, ülkesine katkı yapma konusunda oldukça eskilere dayanan birikim sahibi bir şehrimizdir. Ülkemizin en eski sanayi ve ticaret odası İstanbul, TTSO ise İstanbul’dan sadece 2 yıl sonra 1884 yılında kurulmuştur. Bu mazi önemli bir derinliktir, önemli bir zenginliktir. Bu kadar eski bir ticaret ve sanayi geçmişi olmasına rağmen nüfusunun hala 3 te ikisinin tarımla geçimini sağlıyor olmasını ben biraz manidar buluyorum. Böyle tarihi bir birikimi ve böyle büyük bir potansiyeli harekete geçirmekte zorlandığımıza göre burada bir sıkıntı var demektir. Şehrimizin geçtiğimiz yılki ihracatı 1 milyar 341 milyar dolar. Bu rakam Trabzon’a yakışır mı? Yakışmaz değil mi?” dedi.

TÜRKİYE YÜRÜRKEN TRABZON’A DURMAK YAKIŞMAZ

İş adamlarından ve STK temsilcilerinden yapılacak yatırımlar karşılığında söz isteyen Erdoğan, “Şimdi o zaman yakışanı yapmamız lazım. Hani bir işin aslından arta kalan manasında elinin kiri derler ya bu ihracat rakamı Trabzon’un elinin kiri bile değildir.

Biz Trabzon’dan çok daha fazlasını bekliyoruz. Türkiye’de ekonomi bir ileriye gidiyorsa Trabzon’un 2, 3, 4 ileriye gitmesi lazım. Bunu bekliyoruz. Çünkü potansiyel buna müsaittir. Trabzon TTSO’nun taleplerine bakıyorum. Endüstri Bölgesi, Yatırım Projesi İstiyorsunuz, Şehir Hastanesinin Ve Üniversitenin İkincisini Havalimanın Genişletilmesini, Güney Çevre Yolunun eksik kısımlarının tamamlanmasını, turizm destinasyonlarının artırılmasını istiyorsunuz. Biz bunları yapmaya varız.

Ama şimdi soruyorum peki siz bu talepler karşısında bize ne taahhüt ediyorsunuz?

Dayanışma halinde olacağız, bu işi başaracağız. Bundan kısa bir süre önce Enerji Bakanımı helikoptere alıp bu dağları dolaştık. ‘Buralarda bir şeyler yapamaz mıyız?’ dedi. Gel beraber yapalım işte, kayak merkezi ne istiyorsan yapalım, otel şu bu yapalım. Tabi lafını yaptık, işin icraat sayfası ayrı. Temenni ederim ki icraat da olur, çünkü buralar bu işe müsait. Mesela ihracatı bir 5 milyar dolara çıkarmayı taahhüt ediyor musunuz? Tamam dediler. Şehrinizin 2.6 milyar dolarlık vergi gelirini iki üç katına çıkarmayı taahhüt ediyor musunuz? Eyvallah dediler. SGK sisteminde kayıtlı 187 bin sayısını katlayarak artırmayı taahhüt ediyor musunuz? Elbette devletten yatırım beklemek hakkınızdır. Türkiye 81 vilayetiyle bir anda büyümek durumundadır. Büyüyecektir. Şehir olarak bölgemize ve ülkemize nasıl bir katkıda bulunduğunuza da bakmamız gerekiyor. Türkiye yürürken Trabzon yerinde durursa olmaz. Tam tersine beraber koşmamız lazım.” biçiminde konuştu.

Aydın GELLECİ / Hasan BAHADIR

09 Ağu 2017 - 11:21 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.