Soylu, Sera Gölü’nde betona müdahale etti

Tabiat Parkı ilan edilen Sera Gölü’nün betonla çevrelenmesini eleştirdi

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon'da Sera Gölü’nde incelemelerde bulundu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, önceki gün Bayburt’taki programının ardından akşam saatlerinde Trabzon’a geldi. Geceyi Trabzon’da Sera Gölü’nün olduğu bölgedeki bir otelde geçiren Bakan Soylu, sabah erken saatlerde Sera Gölü’ne giderek buradaki çalışmaları yerinde inceledi. Ancak Bakan Soylu, burada gölün etrafına yapılan ‘beton perde’ çalışmalarını görünce ilgililere fırçayı çekti. Akçaabat Kaymakamı Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen ve bölge muhtarları ile istişarede bulunan Bakan Soylu, ardından ilgili yerleri telefonla aradı. Edinilen bilgiye göre Bakan Soylu, beton çalışmasının Sera Gölü’ne yakışmadığını, inşaatın durdurulmasını ya da yıkılması ile ilgili çalışmanın yapılması için ilgilileri uyardı. Sera Gölü’nde yaklaşık 2 saat kalan Bakan Soylu, ardından ise buradan ayrıldı.

7 YIL ÖNCE TABİAT PARKI İLAN EDİLDİ!

Sera Gölü, 2010 yılında Tabiat Parkı olarak ilan edildi. Trabzon'un Akçaabat ilçesi Yıldızlı Mahallesi'nde bulunan göl, Sera Deresi Vadisi'nde bulunuyor. Oluşum hikâyesi, barındırdığı canlı türleri, kent merkezine yakınlığı ve suyun başlı başına bir çekim merkezi olması nedeniyle popüler olan göl, Trabzon'a 10, Akçaabat sahiline 3 kilometre mesafede yer alıyor. Ulaşımı kolay olan göl, 1950'de yaşanan heyelanda kayan toprak ve hafriyatın derenin önünü kapatıp suyun normal akışını kesmesi sonucu oluştu.

24 Tem 2017 - 12:13 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.