Solaklı Vadisi Orman Bölge’ye devrediliyor

SOLAKLI Vadisi dönüşüm projesi kapsamında Cumapazarı ve Bölümlü Mahalleleri mevkiinde bulunan ve Kiremitli Köprü olarak bilinen Tarihi Hapsiyaş Köprüs...

SOLAKLI Vadisi dönüşüm projesi kapsamında Cumapazarı ve Bölümlü Mahalleleri mevkiinde bulunan ve Kiremitli Köprü olarak bilinen Tarihi Hapsiyaş Köprüsü alanında inşa edilmekte olan mesire alanı tamamlanmadan çöplüğe dönüştü.

ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNE DEVREDİLECEK

Orman ve Su İşleri Bakanlığı DSİ 22.Bölge Müdürlüğü öncülüğünde başlatılan Solaklı Vadisi Taşkın Koruma, Rehabilitasyon ve Çevre Düzenlemesi projesi kapsamında yapımına başlanan mesire alanı, tamamlanmasının ardından Orman Bölge Müdürlüğü’ne devredilerek halkın kullanımına açılacak.

DUYARSIZ VATANDAŞLAR ALANI TAHRİP EDİYOR

Hapşiyas Köprüsü ile uyumlu halde Solaklı Deresi’nin her iki yakasında inşa edilen seyir terasları, piknik alanları ve kapalı alanlar, henüz tamamlanmadan yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri oldu.

Ancak sürecin tamamlanmasını beklemeyen vatandaşlar, alanı çöplüğe döndürdüler. Alanda piknik yapan vatandaşlar, çöplerini alanda gelişigüzel bırakınca ortaya çirkin görüntüler çıktı. Mesire Alanında yapılan kapalı alanlar da tahrip edilerek kullanılamaz hale getirildi.

BELEDİYE OLARAK YETKİMİZ YOK

Alanı bu halde gören duyarlı vatandaşlar yetkilileri önlem almaya çağırırken konu ile ilgili açıklama yapan Of Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Celal Kalyoncuoğlu “Alanın inşaat çalışmaları henüz tamamlanmadığından DSİ tarafından Orman Bölge Müdürlüğü’ne devri yapılmadı. Bu nedenle de halkın kullanımına henüz açılmadı. Ancak vatandaşlarımız alanın devir işlemlerini beklemeden kapalı olan alanı kullanmaya başlamışlardır. Burada piknik yapan vatandaşlar alanı gelişigüzel bir şekilde kullanınca ve çöplerini de piknik alanı içerisinde gelişigüzel bir şekilde bırakınca da ortaya bu çirkin görüntüler çıkmıştır. Of Belediyesi olarak bizim bu alana müdahale etme yetkimiz yok. Buna rağmen dış alana çöp kutularımızı koyarak buraya bırakılan çöpleri düzenli bir şekilde alıyoruz. Derenin karşı tarafına geçiş olmadığından ve alan içerisinde temizlik yapma yetkimiz olmadığından maalesef bu alanda temizlik yapma şansımız yok. En kısa süre içerisinde ilgili birimlerin alanın muhatabını belirlemesi ve bu çirkin görüntünün ortadan kaldırılması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

DSİ Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise yaptıkları açıklamada alanın devir işlemlerinin devam ettiğini, bu nedenle şu an için soruna çözüm üretme şanslarının bulunmadığını, devrin tamamlanmasının ardından sorunun çözüme kavuşacağını ifade ettiler.

02 Ağu 2017 - 12:05 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.