Şimdi gözler Cumhurbaşkanı’nda

Teşkilat oyları çuvallara doldurularak değil, elektronik sistemle Cumhurbaşkanı’nın önüne gitti

Tüm Türkiye’yle Aynı Anda Temayül…

MAHALLİ İdareler Seçimleri için 5-16 Kasım'da belediye başkan aday adayı başvurularını alan AK Partide tüm Türkiye’yle birlikte bölgemizde aynı anda yapılan temayül yoklamaları tamamlandı. İlk kez elektronik ortamda kullanılarak yapılan temayülden elde edilen veriler, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak.

Doğu Karadeniz Ortalamanın Üstünde

GELECEK yıl 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri için AK Partide hazırlıklar sürüyor. Trabzon’da düzenlenen temayül yoklamasında 3 bini aşkın delegeden 2 bin 500’ü oy kullandı. Rize temayül yoklamasında 946 delegeden 849'u oy kullanırken Gümüşhane temayül yoklamasında 336 delegeden 297'si oy kullanarak Türkiye ortalamasının üzerine çıktı.

MART ayında yapılacak olan yerel seçimler öncesinde AK Parti Rize teşkilatında parti tüzüğü gereği temayül yoklaması yapıldı. Türkiye’de ilk kez temayül yoklaması elektronik olarak gerçekleştirilirken, temayül yoklamasında 946 delegeden 849'u oy kullandı. AK Parti ilk kez temayül yoklamasını elektronik sistemde yaptı. Rize Merkez İlçe Başkanlığı toplantı salonunda gerçekleşen temayül yoklamasında delegeler 7 bilgisayarda oy kullandı. Oy kullanan herkese görevliler tarafından kart okuyucular verildi. E-temayül de değerlendirme ve oy kullanımı yapıldı. Sonuçlar ânında Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önüne düşüyor. Yoklamanın değerlendirmelerini genel merkez yapacak. AK Parti’de 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesi belediye başkan aday adaylığı için temayül yoklamaları tüm Türkiye ile aynı anda dün Rize’de yapıldı. Rize Merkez İlçe toplantı salonunda yapılan temayül yoklaması 10.00’da başlayıp 16.00’da sona erdi. Oy kullanma işlemleri toplantı salonuna kurulan 7 ayrı paravandaki bilgisayar üzerinden online olarak yapıldı. Teşkilat mensupları kendilerine verilen cipli kartlar sayesinde sisteme giriş yaprak temayül için oylarını kullandı. İlk defa bu temayül yoklamasında kullanılan bu sistemle kullanılan oylar direk olarak genel merkezin sistemine düşerek sonuçlar daha kısa bir süre içinde elde edildi. Temayül yoklamasında eski Milletvekilleri, eski ilçe başkanları, il, ilçe ve belde ana kademe, gençlik kolu ve kadın kolu teşkilatları, belediye meclis üyeleri ve mahalle başkanları oy kullandı.

Temayül yoklamasında teşkilat mensupları aday adayları dışında aday olarak görmek istedikleri isimleri de listeye yazabildi. AK Partili belediye başkanlarının bulunduğu il, ilçe ve belde belediye başkanları için ikişer, AK Partili olmayan belediye başkanlıkları için 3 isime oy kullanılabildi. Yoğun katılımın olduğu oylamada 946 teşkilat mensubundan 849 teşkilat mensubu aday adayları için oy kullandı.

Temayül yoklamasına parti genel merkezi tarafından görevlendirilen Genel Merkez MKYK Üyesi İstanbul Milletvekili Erol Kaya, Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi İstanbul Milletvekili Av. Serap Yaşar, Trabzon Milletvekili Adnan Günnar ve Gençlik Kolları MKYK üyesi Burak Güngör katıldı. Temayül yoklaması sonrasında açıklamalarda bulunan Genel Merkez MKYK Üyesi Erol Kaya, “Partimizim tüm Türkiye’de aynı anda gerçekleştirdiği temayül yoklamalarını bugün Rize ‘de de gerçekleştirdik. Katılması gereken 946 teşkilat mensubundan 849’u oy kullandı. Dolayısıyla bugün Rize’de ve Rize’nin ilçelerinde 'kimi aday görmek istiyorsunuz?' sorusu tüm Türkiye'de olduğu gibi bu katılan 849 arkadaşımızın kanaatleriyle ortaya konmuş oldu. Teşkilat mensuplarımız hem mevcut aday adaylarıyla ilgili hem de bunun dışındaki önerileri yapmış oldular. Rabbim hayırlı eylesin. 31 Mart 2019 da gerçekleşecek yerel seçimlerde güzel bir sonucunda başlangıcını yapmış olduk.” dedi.

AK PARTİ’DE TEMAYÜL YOKLAMASI YAPILDI

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesinde AK Parti Gümüşhane teşkilatında parti tüzüğü gereği temayül yoklaması yapıldı. Türkiye’de ilk kez temayül yoklaması elektronik olarak gerçekleştirildi. Parti genel merkezi tarafından görevlendirilen Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Tokat Milletvekili Mustafa Arslan ve Genel Merkez Kadın Kolları MKYK üyesi Fatma Balcı’nın nezaretinde gerçekleştirilen temayül yoklamasına sadece ilçe belediye başkanları dâhil oldu. İl belediyesinin katılmadığı yoklamada il yönetimleri ve merkez ilçe yönetimleri oy kullanmazken Kelkit, Köse, Şiran, Torul ve Kürtün ilçesindeki parti yönetimleri oy kullandı. Temayül yoklamasında delegelere, “Belediye hizmetleri yönünden nasıl buluyorsunuz?”, “Halkla ilişkiler yönünden nasıl buluyorsunuz?”, “Teşkilat ilişkileri yönünden nasıl buluyorsunuz?”, “Partimizin ilke ve değerleri açısından nasıl buluyorsunuz?”, “Belediye başkanının yeniden aday gösterilmesini ister misiniz?” soruları yöneltilirken, belediye başkanlığı için başka önereceğiniz isim sorusuna ise en fazla 2 cevap yazıldı.

Temayül yoklamasının büyük bir olgunlukla gerçekleştiğini ve tüm Türkiye’de saat 10.00’da başlayıp 16.00 itibarıyla sona erdiğini kaydeden AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Av. Celalettin Köse, “Gümüşhane’de yüzde 90 seviyesinde bir katılım oranı var. Biz de Gümüşhane İl Başkanlığı olarak Gümüşhane’deki ilçe belediye başkanlıklarımızın belirlenmesi öncesinde teşkilatlarımızın çok yoğun bir katılımıyla burada temayül yoklaması yaptık. Bu temayül yoklamasının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Rabbim inşallah buradan çıkacak neticelerin, genel merkezde yapılacak değerlendirmelerin; tüm aday adaylarımıza, partimize, ülkemize hayırlı kılmasını niyaz ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Merkez belediyeye bir müracaat olduğunu, aday adaylığına çok fazla sayıda müracaat olan bazı illerde de il merkezlerinde, ana kent belediyelerinde de temayül yoklaması yapılmayan yerler olduğunu ifade eden Köse, “Bildiğim kadarıyla 25 ilde sadece merkez belediyelerinde, il belediyelerinde temayül yoklaması yapılmıyor. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın başkanlığındaki üst kurul tarafından bu 25 ilin belediye başkanlıkları belirlenecek. Bu iller temayül yoklamasına tâbi tutulmadı.” diye konuştu.

Bütün il başkanlarının adaylıkta isminin geçmesinin doğal olduğunu dile getiren Köse, “Biz il başkanıyız. Vazifemiz il başkanlığı. Zaten genel merkezimizin almış olduğu karar doğrultusunda mevcut belediye başkanlarımız, mevcut il başkanlarımız ve ilçe başkanlarımız aday adaylığına müracaat etmediler. Türkiye’de hiçbir il başkanı aday adaylığına müracaat etmedi. Bu da genel merkezin takdirindeki bir olaydır. Yani adaylık konusunda genel merkez tarafından bir görev tevdi edilmediği müddetçe olmaz. İl başkanlarının belediye başkanı adayı olması konusunda takdir genel merkezimizindir. Genel merkezin vereceği kararı bekleyeceğiz. Bu karara saygı duyacağız.” şeklinde konuştu. Kayıtlı 336 delegeden 297'sinin oy kullandığı temayül yoklamalarına en çok katılım Kelkit ilçesinden sağlanırken, en az katılımın da Torul'dan gerçekleştiği öğrenildi.

19 Kas 2018 - 11:43 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

Osman Akkaya - sayın cumhurbaşkanımız önünüzdeki bilgi sayarın yerli üretim olmasını arzu ederdim üç oy verdim size son seçimde saygılarımla

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Kasım 11:43