Sen sus Aziz Yıldırım Devlet konuşsun!..

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Fenerbahçeli holiganların stadyum saldırısını kınamak yerine zevahiri kurtarmanın peşine düştü. Devletin şımarttığı...

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Fenerbahçeli holiganların stadyum saldırısını kınamak yerine zevahiri kurtarmanın peşine düştü. Devletin şımarttığı bu adam kupasını elinden aldığı yetmezmiş gibi yine Trabzon ve Trabzonspor üzerinden dış saldırıya yöneldi. Stadyum içinde holiganlar, dışarda Aziz Yıldırım!..

Şenol Güneş’e yapılan saldırı, Trabzon’da derin bir infial yaratmışken... Camia sesini çıkarmamışken... “Evet Şenol Güneş Trabzonsporludur ve 2010-2011 şampiyonluğunun mimarıdır.” Lakin Fenerbahçe-Beşiktaş müsabakasının Güneş’le alakalı olması Trabzonspor’u ilgilendirmez.” demesine rağmen... Trabzon cenahında saldırı sineye çekilerek sessizlik hâkim olmuşken... Devlet destekli Aziz Yıldırım şimdi kalkmış provokasyondan bahsediyor. Şenol Güneş’in kravatı bordo-mavi renkteymiş ve tahrik ediciymiş!.. Bunlar ne biçim laflar? Kravatın renginden tahrik olmayı savunmak holiganizmi savunmaktır. Yarın Kadıköy’de Bordo-Mavi kravatla dolaşanlar saldırıya uğrarsa Aziz Yıldırım bunun hesabını nasıl verecektir? Peki ya Trabzon’da sarı-lacivert giyenleri tehdit altında bırakmak ne biçim şeydir? Sen ne biçim adamsın Aziz Yıldırım?

****

Şu ifadelere bakar mısınız: “Şenol Güneş Trabzonlu, Tolga Trabzonlu, Mustafa Pektemek Trabzonlu” Devletin kademelerinden biri çıkıp bu adama bir şey desin? Fenerbahçe için Trabzonlu olmak suçluluk hâli midir? Yoksa Fenerbahçe için tehdit midir? Fenerbahçe içinde hiç Trabzonlu yok mudur? Şike zanlısı eski milli oyuncumuz Cemil Turan da Trabzonluydu!.. Fenerbahçe’nin içinde pek çok Trabzonlu var! Bunlar da Fenerbahçe için potansiyel tehdit veya tehlike midir?

Aziz Yıldırım, “2010-11’in acısını unutamadılar.” diyor. 2010-11 sezonunun ve Trabzonspor’un elinden alınan şampiyonluğun acısı hakikaten unutulmaz ve unutulmayacak. Nesilden nesile bu haksızlık, gücün zayıfa galebesi nesillere aktarılacak. Bu mesele Trabzon’un ve Trabzonspor’un meselesidir. Aziz Yıldırım tahrikten bahsederken asıl tahriki kendisi yapmaktadır.

****

Şike vardır ve yapılmıştır. Hani günebakış’ın internet sitesinde de yayınlanan ve mahkeme kararıyla kaldırılan o tapeler var ya... Onlar var oldukça şike gizlenemeyecektir. Dönemin FETÖ’cü polis ve savcıları her şeyi istismar ettiği gibi şikeyi de istismar ederek Fenerbahçe’yi ele geçirmek istemiş olabilirler. Bütün bunlar şikenin olmadığını göstermez. Tapeler kitaplaşmış, kayıt altına alınmış ve spor tarihine kazınmıştır.

****

Gelelim Fenerbahçe otobüsünün Sürmene’de kurşunlanması olayına... Organizasyon içinde olan tüm polisler FETÖ’cü çıkmış ve içerdedir. Aziz Yıldırım’a sesleniyoruz: “Daha fazlasını istiyorsan devlet senin arkanda... Aydınlansın da biz de bilelim. Hakkında tutuklama kararı olmasına rağmen, Türk savcılarının tutuklayamadığı adam sensin!.. HDP hariç tüm siyasi partilerin ittifak edip şikeden tutukluyken kanun değiştirip cezaevinden dışarı aldıkları adam da sensin. Olayları örtmeye de açmaya da senin gücün yeter!.. Saldırıyı aydınlat da biz de öğrenelim!..

Şimdi kalkmış Trabzonspor-Sivas maçını örnek veriyorsun. O maç da tatil edildi ve Trabzonspor hükmen yenik sayıldı. 10 Mart 2014 tarihli Fenerbahçe maçı da tatil edilip Trabzonspor mağdur edildi. O müsabakada da sahayı Fenerbahçe terk etmişti. Ama Trabzon hükmen yenik sayılmıştı.

Ne doğru ne vicdani konuşuyorsun. Omuzlarına düşen şike yüküne rağmen... Müzenizdeki hak edilmeyen 2010-11 şampiyonluk kupasına rağmen hala hak ve adaletten bahsedebiliyorsun. Çünkü adaleti sağlamayan devlete güveniyorsun. Haklıdan yana değil, güçlüden yana çıkan devlete...

Sen sus ey Aziz Yıldırım!... Senin adına Devlet konuşsun!..”

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ali Öztürk - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

02

Ali ozyurt - Yorumlarimizi yayinlamiyorsunuz

Yorumun icinde bakan, basbakan gecince korkunuzdan yayinlamiyorsunuz. Bu benim tanidigim Ali Ozturk olamaz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Nisan 11:00


Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler