Şehitler Haftası’nda Trabzon’daydı

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103'üncü yıl dönümünde Trabzon’da bir dizi etkinliğe katıldı...

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103'üncü yıl dönümünde Trabzon’da bir dizi etkinliğe katıldı. Soylu ilk olarak 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törene katıldı. Buradan Trabzon Valiliğine geçen Soylu "Biz Anadolu’yuz" projesi kapsamında Şanlıurfa'dan Trabzon'a gelen öğrencilerle bir araya geldi. Ardından Sülüklü Mezarlığı'ndaki şehitliği ziyaret eden Soylu, burada da düzenlenen törene eşlik ettikten sonra Ortahisar Kaymakamlığınca düzenlenen şehit aileleriyle yemek programına katıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yönetimin ele geçtiği Afrin’e Türk bayrağının asılmasının anlamlı bir günde olduğunu belirterek “Bütün Türkiye’de herkesin ruh dünyasının aynı doğrultuda olduğu bugünde Afrin’de kahramanlarımız Türk bayrağını astı.” dedi. 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103'üncü yıl dönümünde Trabzon’da bir dizi etkinliğe katıldı. Soylu ilk olarak 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törene katıldı. Buradan Trabzon Valiliğine geçen Soylu "Biz Anadolu’yuz" projesi kapsamında Şanlıurfa'dan Trabzon'a gelen öğrencilerle bir araya geldi. Ardından Sülüklü Mezarlığı'ndaki şehitliği ziyaret eden Soylu, burada da düzenlenen törene eşlik ettikten sonra Ortahisar Kaymakamlığınca düzenlenen şehit aileleriyle yemek programına katıldı.

ÇANAKKALE SONRASI VAR OLUŞ MÜCADELESİDİR

Zorlu Grand Otelde düzenlenen yemek programında konuşan Bakan Soylu Çanakkale zaferinin kahramanlığın ve şehadetin destanlaştığı bir yer olduğunu belirterek "Bir de terör örgütlerine karşı mücadele ederken bu şerefli makama nail olmuş evlatlarımız var. Cenabıallah bütün bu vatan evlatlarına rahmetiyle mağfiretiyle muamele eylesin. Onlardan gani gani razı olsun, şefaatlerine bizleri nail eylesin." diye konuştu. Geçmişte ecdadın dinimizi, medeniyetimizi yaymak için büyük mücadele içerisinde olduklarını vurgulayan Soylu “Ancak Çanakkale'de ve sonrasında bu mücadele bir var oluş mücadelesidir. Bizi tarih sahnesinden silmek isteyenlere karşı bir hayatta kalma mücadelesine dönmüştür. Dünyada karanlık maddeci ve doymak bilmeyen bu zihniyet bize diz çöktürmek için her türlü tezgâhı ortaya koymuştur ve buna devam etmektedir.” ifadelerini kullandı.

KAHRAMANLIK DESTANINI ÇANAKKALE’DE BIRAKMADIK

Türkiye'nin yazdığı kahramanlık destanlarına bir yenisinin daha eklendiğini vurgulayan Soylu "Sadece içeride yaptığımız terörle mücadele değil, dışarıda da bu milletin üzerine farklı bir elbise biçmeye çalışanlara yönelik adımlarımızı cesaretle tarihe yakışır bir şekilde attığımızı huzurunuzda ifade etmek istiyorum. Çanakkale destanının o müthiş direnişi, memleketin her bir evladında bulunan o kahramanlık destanını Çanakkale'de bırakmış değiliz. Bugün de aynı gururla aynı heyecanla aynı imanla aynı inanç ve teslimiyetle devam ettiriyoruz. Etrafımızı çerçevelemeye çalışanlar, bizi adım atma kabiliyetinden yoksun bırakmaya çalışanlara karşı bütün dünyanın ders alabileceği şekilde adım atıyoruz." ifadesini kullandı.

İNSANLIK DESTANININ ALTINA İMZA ATTILAR

Bakan Soylu, Türkiye'nin mana rehberliğinde yürüdüğü ve maddeci bir toplum olmadığını kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü: "2 bin kilometrekarede Fırat Kalkanı bölgesinde, Cerablus'ta, Azez'de, Mare'de, Rai'de bugün huzur varsa oradan topraklarından gönderilenler topraklarına dönmüşlerse şunu şu asil millet sizler, şehit aileleri, gazilerimiz, gazilerimizin aileleri ve bugün kahraman bu milletimiz gerçekleştirmiştir. 140 bin insan bu milletin sayesinde o 2 bin kilometrekarede topraklarına dönmüştür. Bunu madde güzergâhında olan milletler anlayamaz ve anlayamacaklar da. Bunu ancak manayı bilen, anlamı bilen, her ne olursa olsun zenginleştikçe insanlığından kopmayan, medeniyetten kopmayan sizler bilirsiniz. Şimdi yine başka bir 2 bin kilometrekarede, Afrin bölgesinde vatan evlatları sadece bir kahramanlık destanının altına değil, bir insanlık destanının da altına imza attı.

"BÜTÜN O DÜNYADAKİ ÜLKELER BİR ARAYA GELSİN"

Soylu konuşmasını şöyle noktaladı: "Afrin'de kahramanlarımızın Türk bayrağını Afrin'e astıkları bu güzel günde bütün dünyanın arkalarında olmasına rağmen Türk'ün gücünü, bağımsızlık duygusunu, cesaretini, anlayışını, ahlakını, etrafımızdaki coğrafyaya kendi medeniyetimize ilmek ilmek inen bu anlayışı sizler ayakta tutuyorsunuz. Vakarınıza, sağduyunuza, sabrınıza, metanetinize ve gösterdiğiniz asalete minnettarız. Allah bizleri, bu ülkeyi yönetenleri bu aziz ve asil millete, ecdadımıza, şehitlerimize, gazilere ve onların ailelerine, bu ülke için gayret gösteren aziz milletimize mahcup etmesin. Allah bizi şehitlerimize mahcup etmesin." Şehit aileleriyle bir araya gelerek sohbet eden Bakan Soylu'ya, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Salih Cora, Muhammet Balta ve Adnan Günnar, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi de eşlik etti.

20 Mar 2018 - 15:05 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.