Seçim sonrası konuştular

CHP TRABZON MİLLETVEKİLİ AHMET KAYA NE DEDİ? Kaya yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “2 aylık bir süreçti. Adaylarımız, parti örgütlerimiz, bü...

CHP TRABZON MİLLETVEKİLİ AHMET KAYA NE DEDİ?

Kaya yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “2 aylık bir süreçti. Adaylarımız, parti örgütlerimiz, bütün Cumhuriyet Halk Partililer ve İYİ Partili mücadele verdiler. Emekler mutlaka karşılığını bulacaktır. Sıkıntılı zor şartlara rağmen kimseyi kırmadan bugünlere gelmeye çalıştık. Adaylarımızın yapacaklarını anlattık. Adaylarımız kendilerini anlattı. Kimseyi ötekileştirmeden, ayrıştırmadan siyaset yapmaya çalıştık. Hepimiz bu milletin insanıyız. Cumhur İttifak’ının yanında Sayın Cumhurbaşkanımız hiç doğru bulmadığımız bir anlayışla seçim çalışmalarını yaptı. Tehdide varan bu dil sokakta millete yansıdı. Kim doğru işler yapmaya çalıştı insanlarımız bunları değerlendirecektir. Sandıkları dolaştım. Gittiğim okullarda sakinlik gördüm. Muhtar adayları yarış içindeydi. Muhtar adayları arasında bir şey olabilir diye kaygılandım ama olmadı. Bir yerde 4 vatandaşımızın öldüğünü öğrendik. Öyle bir talihsizlik oldu. Tonya ilçemizde bir arkadaş yaralanmış. Onun dışında sıkıntılı bir tablo olmadı. Oy verme süreci 4’te bitseydi daha iyi olurdu. Bu uygulamayı doğru bulmadım. Katılım oranı biraz da düşük olacak diye düşünüyorum. AK Partiye gönül veren ama kırgın olan seçmenler sandığa gitmedi diye düşünüyorum. Vaat edilen işlerin yapılmaması etken oldu diye düşünüyorum. Siyaseti yapamayacağı sözü vermeyecek. Bize gelen sonuçlar çok net değil ama Düzköy Maçka Tonya ilçelerimizde çok umutluyduk. Belli ilçelerden umduğumuz dışında, belli ilçelerde de umduğumuzdan daha iyi haberler geliyor.”

CHP TRABZON İL BAŞKANI GÜZİDE UZUN NE DEDİ?

CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun - önemli açıklamalarda bulunarak Düzköy’den sıkıntılı haberler geldiğini, seçmene baskı yapıldığını belirtti.

Güzide Uzun, “Bu iyi Parti ile yaptığımız ittifakta gerek örgütlerimizde gerek aday arkadaşlarımızla iyi bir ortamı yakaladık. İttifak meyvelerini vermiştir özellikle Trabzon’da. Bazı ilçelerde seçim gününde bazı sıkıntılar alıyoruz. Düzköy’den bazı haberler geldi. Sonuçlar belli olmadığı için net bir şey söylemek zor ama seçmene baskı yapıldığı bilgileri geliyor. İlçelerimizde sayım devam ediyor. Kafa kafaya olan ilçeler var. Trabzon gibi AKP’nin yoğun oy aldığı bir şehirde sonuçların iyi olacağını düşünüyoruz. İyi haberler geliyor. İlçelerimizdeki bu kırılma büyük illerimize de yansıyacak. İktidar büyük bir kayıp yaşayacak. Kırılmanın başlıca nedeni ekonomik. Halkımız eskisi gibi vaatlere kanmıyor. Mutfağında yangın olan insanlar gereğini yapacak diye düşünüyorum. Bütün basının hakim alındığı bir durum var. Sabah saatlerinde Ahmet Metin Genç’in turizm projesi anlatılıyordu. Seçim yasaklarının olduğu bir günde Türkiye’nin en büyük tv kanallarının birinde bunun yayınlanması önemli bir konu. Yarın milletimiz başka bir güne uyanacak. Bu seçimleri ilk adım olarak görüyorum” dedi.

İYİ PARTİ TRABZON İL BAŞKANI AZMİ KUVVETLİ NE DEDİ?

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli önemli açıklamalarda bulunarak aldıkları ilk sonuçlara göre seçimin başa baş gittiğini belirtti.

Kuvvetli, “Büyük siyasi partiler adaylarını açıkladı. Projeler topluma sunuldu ve sandık başına gidildi. Şu saat itibari ile aldığımız sonuçlar seçim kafa kafaya gidiyor. İlçelerden de aldığımız bilgiler 5-6 ilçede Millet İttifak’ı seçimleri kazanacak gibi gözüküyor. Hiçbir kötü olay yaşanmadı. Olgunluk içerisinde geçti. Şuanda tasnifler yapılıyor. İyi Parti hep olaylara yerelde belediyeciliği hizmet nasıl yapılır noktasında baktı. Özellikle Cumhur İttifak’ını oluşturan partiler olayı farklı yerele çekerek olgu yerine algı yaratarak olayı farklı yerele çekmeye çalıştı. Algılarla başarılı olacaklar gibi gözüküyor. Ancak oylarının çok altına düşecekler gibi gözüküyor. Eşit şartlarla seçime gidilmedi. Bahane üretiyorlar diyecekler ama herkes gördü. Seçimler eşit şartlarda yapılmadı. Beka metaforu üzerinden toplumu yönlendirmeye çalıştırlar. O konuda biraz mesafe aldılar. Millet iradesi çok önemli. Milletin dediği doğrudur. Seçim sonuçları toplumun görüşüne saygılıyız.” dedi.

SAADET PARTİSİ TRABZON İL BAŞKANI CEVAT KURT NE DEDİ?

Saadet partisi Trabzon İl başkanı Cevat Kurt önemli açıklamalarda bulunarak “İktidar partisi ayrıştırma siyasetini çok güzel kullandı” dedi. Kurt, “Açıkçası 45 günlük süre içinde seçim çalışmalarının şartların eşit olduğu bir seçim çalışması yürütüldüğünü söyleyemem. İktidar partisi ayrıştırma siyasetini o kadar güzel kullandık bunu söylemek istiyorum. Seçim günü hayatını kaybedenlere başsağlığı diliyorum. Son sonuçlar AK Parti’nin büyük oy kaybettiğini görüyoruz. Bazı ilçelerde de Saadet Partisinin başarılı olacağını düşünüyoruz. Bizim beklediğimiz sonuçlar bu. Milletin kanaatinin özgürce sandığa yaşadığını düşünüyorum. Millete sağlıklı bilgi vermezseniz olacak buydu. Ama iktidar partisi 3-4 ilçeyi kaybediyor. Devletin tepesi hepimizin Cumhurbaşkanının kullandığı dil sakıncalı. İçişleri Bakanı olan ayrıştırıcı bir dil kullanmadı. Havuz medyası ile milletin sağlıklı bilgiye ulaşmasını engellemiş. Hiçbir alan bırakılmamış. Buradan tekrar söylüyorum. Hepimiz kardeşiz bu vatanın evlatlarıyız. Bir oy uğruna milleti germenin kutuplaştırmanın gereği yok. Millet neyi istiyorsa biz siyasetçilerinde buna saygı durması gerekir” diye konuştu.

01 Nis 2019 - 11:23 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.