Sarp kapısında alarma geçildi

Türkiye iki terörist için sınır kapılarını teyakkuza geçirdi

İki Ayrı Ülkeden Geleceklermiş

DHKP/C terör örgütü üyesi Rıza Ç. ve Özcan B. için sınır kapılarında alarma geçildi. Güvenlik güçlerinin büyük darbe vurduğu terör örgütlerinden biri olan DHKP/C terör örgütü üyesi Rıza Ç. ve Özcan B.nin eylem yapmak üzere ülkeye giriş yapacağı bilgisinin ardından sınır kapılarına fotoğrafları gönderildi. Haklarında arama kaydı bulunan teröristlerden Özcan B.nin Yunanistan’da, Rıza Ç.nin ise Gürcistan’da olduğu tespit edildi.

Trabzon’da Çalışma Yapılıyor

İSTİHBARAT birimleri, DHKP/C terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellemesine yönelik yaptığı çalışmalar çerçevesinde iki teröristin ülkeye sahte pasaport veya sahte kimlikle giriş yapacağı bilgisine ulaştı. İstihbarat birimleri tarafından elde edilen bu bilgi özellikle Karadeniz Bölgesi’ndeki illerle paylaşıldı. Sarp Sınır Kapısı ve Trabzon Limanında eylem için Türkiye’ye gelmesi beklenen teröristler üzerinde çalışma başlatıldı.

DHKP/C terör örgütü üyesi Rıza Ç. ve Özcan B. için sınır kapılarında alarma geçildi. Trabzon ve Artvin’de istihbarat birimlerinin elde ettiği fotoğraflar polise gönderildi.

İKİ TERÖRİST İÇİN UYARI YAPILDI

İstihbarat birimleri, DHKP/C terör örgütünün faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellemesine yönelik yaptığı çalışmalar çerçevesinde iki teröristin ülkeye sahte pasaport veya sahte kimlikle giriş yapacağı bilgisine ulaştı. Haklarında arama kaydı bulunan teröristlerden Özcan B.’nin Yunanistan’da, Rıza Ç.’nin ise Gürcistan’da olduğunu tespit eden istihbarat birimleri, örgütün ülke genelinde güvenlik güçlerinden büyük darbe yediği için misilleme amacıyla Türkiye’de sansasyonel eylem arayışında olduğunu belirledi.

YOL KONTROLLERİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

İstihbarat birimlerinin uyarısı üzerine tüm illeri uyaran Emniyet Genel Müdürlüğü özellikle Sarp Sınır Kapısı’ndan geçişlere dikkat edilmesini istedi. Sarp Sınır Kapısı’nın yanı sıra Trabzon Deniz Limanı’nda da güvenlik önlemleri artırılması istendi. Sahil yolu boyunca arama noktalarında da duyarlı davranılması istendi. Emniyet teşkilatına fotoğrafları dağıtılan teröristler için Karadeniz Bölgesi’nde de çalışma başlatıldı. Sahil yolundaki arama noktalarına gönderilen fotoğraflar üzerinde çalışma yapılıyor.

Enis YILDIRIM

20 Kas 2017 - 11:58 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.