Sarıkamış şehitleri Trabzon’da anıldı

Sarıkamış’ta şehit olan 90 bin vatan evladı, Bizim Neslin Uşakları Derneği tarafından düzenlenen organizasyonla Trabzon’da anıldı.

KTÜ Osman Turan Kültür Merkezi’nde düzenlenen program “Trabzon’dan Sarıkamış’a Gidip Dönmeyen Bizim Uşaklar” başlığıyla düzenlenirken, gecede Prof. Dr. Bingür Sönmez, Sarıkamış destanını katılımcılara aktardı. Salonu dolduran Trabzonlular’a duygu dolu anlar yaşatan Sönmez, Trabzon’dan Sarıkamış’a gidip şehadet mertebesine ulaşan 345 kahramanı kaynaklarıyla birlikte ortaya koydu.

Sarıkamış şehitlerini anmak amacıyla düzenlenen gecede ağıtlar yakıldı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da koroda yer alarak ağıtları seslendirdi. Gecede katılımcılara seslenen Gümrükçüoğlu, Bizim Neslin Uşakları Derneği Başkanı Prof. Dr. Ergun Demirsoy ve arkadaşlarına Trabzon için yaptıkları çalışmalardan ötürü teşekkür etti. Anadolu’nun her köşesinin şehit kanıyla sulandığını kaydeden Gümrükçüoğlu, “Sarıkamış şehitlerimizi ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.

Bizim Neslin Uşakları Derneği Başkanı Prof. Dr. Ergun Demirsoy da gecedeki konuşmasında dernek olarak imkânları ölçüsünde Trabzon’a katkı vermeye gayret ettiklerini ifade etti. Başkan Gümrükçüoğlu ve Dernek Başkanı Sönmez, gecenin sonunda Prof. Dr. Bingür Sönmez’e plaket takdim etti.

12 Ara 2017 - 13:03 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.