Şarbonlu kadını tedbir almadan defnettiler

Şarbondan ölen kadını tedbir almadan gömdüler, şimdi ne yapacaklarını şaşırdılar

ŞARBON virüsü yüzünden hayatını kaybeden 4 çocuk annesi Fatma Çakır’ın normal bir defin işlemi sonrasında toprağa verildiği ortaya çıktı.

İKİ KURUM SESSİZLİĞE BÜRÜNDÜ

Trabzon’un Akçaabat İlçesi Ağaçlı Mahallesinde 13 Şubat 2018 tarihinde komşusunun kestiği büyükbaş hayvanını etinden yedikten sonra Fatma Çakır hayatını kaybetmişti. Fatma Çakır’ın toprağa verilmesinin ardından şarbon virüsü sonucu öldüğü tespit edildi. Bu tespitin ardından tüm kurumlar sessizliğe büründü. Skandalın gün yüzene çıkmasının ardından ilçe sağlık müdürlüğü ve halk sağlığı müdürlüğünün ne yapacağı merak ediliyor. Vatandaşlar, bölgeden yeniden şarbon vakalarının artmasından endişe duyuyor.

GEREKLİ TEDBİRLER ALINDI MI?

Trabzon Veteriner Hekimler Odası Başkanı Erol Sayın, şarbon virüsünden ölenlerin tedbirler alınmadan defnedilmesinin büyük bir risk oluşturduğu söyledi. Sayın, “Şarbon virüsü sonucu hayatını kaybeden kişiyi yıkayan görevliler, eldiven kullanmalıdır. Yüksek yerlerde vahşi hayvanların mezardan cenazeyi çıkarmaması için mezarın derinliği 2 metre olmalıdır. Kireçleme toprak altına hayvanların girmesini önler. Toprak yüzeyinde duran bir mikrop varsa, hayvanlara bulaşır” dedi.

Enis YILDIRIM

19 Mar 2018 - 12:11 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

ahmetcan kul - Ilgili haberinizde kullandığınız fotoğraf bahsettiğinız mahallede gecen hastalikla ilgisi olmadigi gibi 29.03.3018 tarihli gazetenizde yeralan aynı haberde bahsedilen olay mahali ise tamamen yanlış olup kamuoyunu yanılttığınız gibi insanları hedef gösterdiğinizin farkında mısınız...

Insanlara saygınız yoksa mesleğinize yaptığınız işe saygınız olsun... Yapılan hatanın düzeltilmesini rica ediyorum..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mart 12:11