Şantajcı gaspçıyı sesi ele verdi

​​​​​​​Giresun’da yaşanan gasp ve şantaj olayının faili cep telefonundaki sesinden teşhis edilerek yakalandı

Giresun’da yaşanan gasp ve şantaj olayının faili cep telefonundaki sesinden teşhis edilerek yakalandı.

Edinilen bilgilere göre, geçtiğimiz 28 Haziran tarihinde saat 00.15 sıralında Keşap ilçesine bağlı Hisarüstü Köyü Uluburun mevkiinde M.C.T ve F.Y, adlı çift, bir otomobil içerisinde oturdukları sırada yüzü maskeli ve eli silahlı bir şahıs tarafından gasp edildi. Maskeli şahıs, çifti ellerinden kelepçeleyerek araçla olay yerinden 4 kilometre uzaklıktaki Düzköy altı mevkiinde bulunan ağaçlık alana getirdi. Silah doğrulttuğu çiftin önce kelepçelerini çıkartan şahıs, ardından cinsel ilişkiye girmelerini istedi. Silah zoru ile cinsel ilişkiye giren çiftin görüntülerini cep telefonu kamerası ile kaydeden şahıs, çiftin görüntülerini başkalarına göndermekle tehdit edip bir hafta içinde kendilerinden 25 Bin TL para getirmelerini istedi.

Cep telefonundan takibe takıldı

Olayın ardından jandarmaya giden çift, şahıstan şikayetçi oldu. Şikayet üzerine savcılık tarafından başlatılan soruşturma kapsamında ilk olarak gaspçı ve şantajcı şahıs tarafından gasp edilen mağdurlara ait cep telefonlarının GSM numaraları ile Imei numaraları sinyal takibine alındı. 29 Haziran günü saat 22.30 sıralarında mağdur F.Y’nin evinin yakınında cep telefonu sinyali tespit edilirken, 1 Temmuz günü geç saatlerde şüpheli tarafından mağdurlarla irtibat kuruldu. Ancak buluşma sağlanamayınca jandarma ekipleri, sinyal takibine devam etti. Şüpheli şahsın sinyal takibinden Espiye ilçesine gelip tekrardan aynı güzergahı kullanarak gitmeleri sebebi ile güzergahta yapılan kamera çalışmalarından 34 UU 6483 plakalı araç takibe alındı. Bunun üzerine olayın şüphelisi olarak tespit edilen ve 3 ayrı suçtan hakkında yakalama kararı bulunan N.B., isimli şahıs takibe alınırken, yakalamak üzere ekipler hareket geçti. Şahıs yakalanacağını anlayınca Espiye İlçe Jandarma Komutanlığı'na gelerek teslim oldu, ardından çıkartıldığı mahkemece tutuklandı.

Maskeli şahsı sesinden teşhis etti

N.B isimli şüphelinin mahkemedeki ifadesinde sinyal takibinde kullanılan 34 UU 6483 plakalı aracı kullanan şahsın ise S.Ş, olduğu anlaşıldı. Şüpheli S.Ş daha sonra mağdur M.C.T ile irtibata geçerek Tirebolu ilçesinde buluşma sağlamak istedi. Buluşma noktasında ekipler tarafından gerekli tedbirler alındı fakat ikinci buluşma da gerçekleşmedi. Bununla ilgili yapılan araştırmalarda sinyalin ilk çıkış noktasının Espiye merkezinde ikamet eden mağdur F.Y’nin evinin yakınında ikamet eden S. Ş’in olduğunun değerlendirilmesi nedeni ile ses teşhisi için savcının talimatı ile telefon irtibatına geçilerek ses teşhisi yapıldı. Mağdur M.C.T, şahsın sesinden S.Ş olduğunu tespit etti. Giresun Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı talimatı ile S.Ş, Görele ilçesinde yakalanarak gözaltına alınarak cezaevine gönderildi.

25 Tem 2017 - 14:33 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.