Santa Harabeleri Yolu bakıma alındı

Gümüşhane sınırları içinde bulunan Santa Harabelerine (tarihi Santa madenci kasabası) Trabzon’dan ulaşımı sağlayan yolun stabilize olan kısmı Trabzon...

Gümüşhane sınırları içinde bulunan Santa Harabelerine (tarihi Santa madenci kasabası) Trabzon’dan ulaşımı sağlayan yolun stabilize olan kısmı Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından bakıma alındı.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi tarafından sürdürülen çalışmalar kapsamında önce yolun yağmur suyu kanalları oluşturuluyor. Sonrasında ise serilen stabilize malzeme silindir ile sıkıştırılarak yol standartlara uygun hale getiriliyor.

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin bölgede yaptığı çalışmadan yöre sakinleri olarak duydukları memnuniyeti dile getiren Arsin Yolüstü Mahallesi Muhtarı Mustafa Tiryaki, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na hizmetlerinden ötürü teşekkür etti. Tiryaki, “Santa Harabeleri çok büyük bir geçmişe sahip. Burası bölgesel turizm için, Trabzon’umuz için, Arsin’imiz için büyük önem arz ediyor. Bu vesile ile Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Arsin Platformu Başkanı Oktay Acar da Santa Harabeleri yolunda yapılan çalışmanın önemine dikkat çekti. Acar, “Bu yol önceki dönemlerde de ilgili kurumlarımız tarafından serilmiştir ancak yapılan çalışmalar altyapısız olarak gerçekleştiği için bir ay bile dayanmamıştır. Büyükşehir Belediyemiz şimdi ilk olarak yolun su kanallarını yapıyor. Sonrasında serilen stabilize malzeme silindir ile sıkıştırılıyor. Bu şekilde 10 km’lik stabilize yolda ciddi bir çalışma yapılıyor. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na bölge halkı, Yanbolu Vadisi sakinleri, muhtarlarımız ve Arsin Platformu adına teşekkür ediyor ve şükranlarımızı sunuyorum” diye konuştu.

01 Ağu 2017 - 15:13 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.