Sana yakışmadı Revi!

Revi, günebakış’ın hukuk kuralları çerçevesinde yayımladığı haberi farklı noktalara taşıdı

Zanlı haberini veriş biçimi hukukun bir gereğidir

günebakış gazetesinin dünkü sayısında gazeteciler Ali Öztürk, Ali Savaş ve Erhan Esaspehlivan’ı tehdit etmekten yargılanan AK Parti yöneticisi Arzu Y. ve diğer iki kişi ile ilgili haberimizeAK Parti İl Başkanı Haydar Revi’den çarpıtılmış açıklamalar geldi. günebakış gazetesinin hukukun gereği olarak zanlının yüzüne bant çekip isim ve soyismini açık vermemesi, AK Parti İl Başkanı Revi tarafından çarpıtılarak ahlaki sorun biçiminde gösterildi.

Haberimiz AK Parti İl Başkanı Revi’nin zoruna gitti!

YARGITAY 4. Ceza Dairesinin verdiği yargılanma kararını haber yapan günebakış’ın haberini algı operasyonu olarak nitelendiren Revi, “Kamuya mal olmuş bir bayan olması hasebiyle gözü kapatılarak fotoğrafının yayınlanmasını ahlaki bulmuyoruz. Yargıya intikal eden olayın inşası ve sunumu kesinlikle iyi niyet barındırmamaktadır.” ifadelerine yer verdi. Revi’nin bu tavrı bir yayın kuruluşuna karşı kötü niyet göstergesiydi.

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi’nin, gazetemizin dünkü manşetinde yayınlanan haberde hukukun gereği olarak kullanılan fotoğrafı çarpıtarak yorumlaması, Revi’nin günebakış’a karşı ne denli art niyetli olduğunu ortaya koydu. Revi, kötü niyetli açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcılığı görevinden istifa ederek AK Parti’den Akçaabat Belediye Başkanlığına aday adayı olan Arzu Yalçınalp hakkında günebakış gazetesinde 14 Kasım 2018’de yer alan haber, basın ahlak kuralları ile bağdaşmayacak şekilde yayınlanmıştır. Günebakış Gazetesi tarafından Arzu Yalçınalp hakkında yapılan haberde gözüne siyah bant çekilerek haberin manşetten kamuoyuna sunulması kabul edilemez ve ahlaki değerleri hiçe sayan bir yayıncılık örneğidir. AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüten ve kamuoyu tarafından tanınan birinin gözlerini bant ile kapatarak ahlaki değerlendirilmeyecek şekilde haberinin yapılmasının anlamı ne olabilir? Bu anlayış basın ahlak kuralları ile bağdaşmayan tamamen bir kadının kişilik haklarına saldırı niteliğindedir. Evli ve iki çocuk annesi bir kadını bu şekilde manşete taşımak hiçbir insanın kabul etmeyeceği bir durumdur. Ayrıca, Arzu Yalçınalp hakkında yayınlanan haber yalnızca Arzu Yalçınalp’ın kişilik haklarını zedelememekte aynı zamanda partimiz ve İl Başkanımız Haydar Revi’yi de hedef alarak yerel seçim öncesi ‘algı’ oluşturulmak istenilmektedir. Bilindiği üzere Arzu Yalçınalp birkaç gün evvel partimizdeki görevinden istifa ederek Akçaabat Belediye Başkanlığı için başvuru yapmış ve aday adayı olmuştur. 2016 yılında vuku bulan ve bahsi geçen gazetelerde gazeteci olan şahıslar eski yöneticimiz Arzu Yalçınalp hakkında şikayette bulunmuş ve şikayet kesin olarak Trabzon 1. Sulh Ceza Hakimliği tarafından reddedilmiştir. Ancak şikayette bulunan kişilerin Bakanlığa başvurusu üzerine yargılanmanın tekrar yapılmasına karar verilmiş olup hukuki süreç şu an devam etmektedir. Yargısal anlamda Türk mahkemesinin nihai kararını hepimiz bekleyip göreceğiz. Ancak hem eski bir yöneticimiz hakkında başlatılmış olan bu algı operasyonunu hem de kamuya mal olmuş bir bayan olması hasebiyle gözü kapatılarak resminin yayınlanmasını ahlaki bulmuyoruz. Arzu Yalçınalp hakkında yapılan haberde tam olarak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin değerlendirmesi ve Hukuk Genel Kurulu kararı ile bağdaşmaktadır. Gazete haberi, Arzu Yalçınalp ile aralarında vuku bulan ve yargıya intikal eden olayı inşası ve sunumu kesinlikle iyi niyet barındırmamaktadır.”

15 Kas 2018 - 12:21 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.