Şalpazarı şehidini uğurladı

Gümüşhane’de alkollü sürücü, yol kontrolü yapan polise çarptı: 1 şehit

Gümüşhane’de yol kontrolü yapıldığı sırada bir aracı durdurmak isteyen polis memuruna alkollü sürücünün kullandığı otomobil çarptı. Olayın ardından otomobil olay yerinden kaçarken, ağır yaralı polis memuru tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Edinilen bilgiye göre şehrin Trabzon istikametinden giriş noktası olan Özcan Mahallesi, Elmalı Caddesi üzerindeki polis güvenlik noktasında uygulama yapan polis memurlarından Olgun Gülay (46), saat 21.30 sularında bir aracı durdurmak istedi. Dur ihtarına uymayarak görevi başındaki polis memuruna çarpan ve çarpmanın etkisiyle Gülay’ı yaklaşık 40 metre uzağa fırlatan M.K. idaresindeki 29 AK 111 plakalı otomobil, daha sonra olay yerinden kaçtı. Bunun üzerine teyakkuza geçen emniyet güçleri, aracı ve sürücüsünü kovalamacanın ardından Süleymaniye Mahallesi’nde kıskıvrak yakaladı. Kazanın ardından ağır yaralı olarak Gümüşhane Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan polis memuru Gülay, ilk müdahalenin ardından yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı. Tedaviye cevap vermeyen Gülay, saat 00.45’te hayatını kaybetti. Olayın ardından otomobil sürücüsü M.K. ve otomobilde bulunan S.E. gözaltına alındı. Gümüşhane Devlet Hastanesine olayın ardından gelen Vali Okay Memiş, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, “Saat 21.20’de şehrimizin Trabzon’dan giriş istikametinde sürekli yol kontrolü yaptığımız noktada alkollü bir şahsın kullandığı araç, yol kontrolü yapan polis memuru arkadaşımıza çarparak ağır yaralanmasına sebep oldu. Polis memuru arkadaşımıza Gümüşhane Devlet Hastanesinde hemen müdahalede bulunuldu. Maalesef yapılan tüm tıbbî müdahalelere rağmen 00.45 gibi polis memurumuz Olgun Gülay şehit oldu. Kurtaramadık polis memurumuzu. Her türlü müdahaleyi yapmış olmamıza rağmen. Allah’tan rahmet diliyorum.” diye konuştu. Trabzon’un Şalpazarı ilçesi doğumlu 3 çocuk babası şehit polis memuru Gülay’ın haberini alan yakınları, geldikleri Gümüşhane Devlet Hastanesinde fenalık geçirdi, ağıtlar yaktı.

TÖRENDE AİLESİ VE YAKINLARI GÖZYAŞI DÖKTÜ

Şehit olan Baş Polis Memuru Olgun Gülay için dün Gümüşhane'de resmi tören düzenlendi. Törenin ardından şehidin cenazesi, memleketi Trabzon'un Şalpazarı ilçesine uğurlandı. 15 Temmuz Zafer Meydanı'nda düzenlenen törende Gülay’ın cenazesi tekbirlerle alana getirildi. Saygı duruşunda bulunulması ve Gülay’ın özgeçmişinin okunmasının ardından konuşan Vali Okay Memiş, “Bizler evlerimizde gece rahat uyurken, çoluğumuzla, çocuklarımızla evimizde rahat ederken polislerimiz, askerimiz, jandarmamız 24 saat esasına göre gece gündüz demeden zor şartlarda görev yapmakta.” dedi. Kahraman Emniyet teşkilatı ve kahraman ordunun, vatandaşların can ve mal güvenliğini tesis etmek için 24 saat esasına görev yapan ve bu görevi yaparken de diğer mesleklerle mukayese edildiğinde her zaman için şehadet riski olan meslek grupları olduğunu belirten Vali Memiş, “Polislerimiz, askerimiz, jandarmamız hem vatanın bölünmez bütünlüğü hem de vatandaşlarımız can, mal ve namus emniyeti için hayatlarını hiçe sayarak görev yapmaktadırlar. Dün de yine görevi başındayken değerli kardeşimiz maalesef kontroller sırasında dur ihtarına uymayan bir sürücü tarafından ağır yaralanmış, anında yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamamış, Hakk’ın rahmetine kavuşmuştur. Acımız büyüktür. Konunun idari ve adli süreci devam etmektedir. Şehit kardeşimiz Baş Polis Memurumuz Olgun Gülay’a Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Çok üzgünüm. Gümüşhane Valisi olarak ailenin, emniyet teşkilatının, Türk milletinin acısını paylaşıyorum.” ifadelerini kullandı. Vali Memiş’in konuşmasının ardından İl Müftüsü Ercan Aksu tarafından yaptırılan dua ve helallik alınmasının ardından Şehit Baş Polis Memuru Gülay’ın Türk bayrağına sarılı tabutu daha sonra yine tekbirler eşliğinde cenaze arabasına konularak memleketi Trabzon'un Şalpazarı ilçesi, Geyikli Mahallesi'ndeki evine gönderildi. Törene şehit polis memurunun kanser tedavisi gördüğü öğrenilen eşi, oğlu, ablası başta olmak üzere çok sayıda yakını katılırken, güçlükle ayakta duran yakınlarının arasında özellikle kız kardeşinin ağıtları alanda yankılandı. Törene, Vali Okay Memiş ve aile yakınlarının yanı sıra Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Jandarma Komutanı Cezayir Danışan, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, meslektaşları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

CENAZE TRABZON'DA DEFNEDİLDİ

Şehit olan trafik polisi Olgun Gülay'ın cenazesi, daha sonra memleketi Trabzon'da toprağa verildi. Geyikli Merkez Camisi'ndeki cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınları ile mesai arkadaşlarının yanı sıra Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile vatandaşlar katıldı. Gülay'ın cenazesi, kılınan namazın ardından aile mezarlığına defnedildi.

04 Kas 2017 - 11:55 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.