Saadet Saka’yı aday gösterdi...

Saadet Partisi, Trabzon Büyükşehir Belediyesiyle ilçe belediyelerinde başkan adaylarını açıkladı.

Trabzon İl Başkanlığında düzenlenen törende Büyükşehir Belediyesine başkan adayı olarak gösterilen isim, Eski İYİ Parti İl Başkanı Hasan Saka oldu. Saka, “Bizim en büyük projemiz kardeşlik projesidir.” dedi.

Saadet Partisi, Trabzon Büyükşehir Belediyesiyle ilçe belediyelerinde başkan adaylarını açıkladı. Trabzon İl Başkanlığında dün düzenlenen törende Büyükşehir Belediyesine başkan adayı olarak gösterilen isim, Eski İyi İl Başkanı Hasan Saka oldu. Saka yaptığı konuşmada, Millî Görüş’ün kurucusu Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı en son anlayanlardan birisi olduğunu söyledi. Kendisinin Türk milliyetçisi olduğunu söyleyen ve Atatürk vurgusu yapan Saka, “Bizim en büyük projemiz kardeşlik projesidir.” dedi.

ÖNCE YEREL SEÇİMDE İKTİDAR OLACAĞIZ

Toplantıda ilk olarak konuşan Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Kurt, “Ben olmazsam bu dava olmaz zannedenlere bu salon cevaptır. Giderseniz siz kaybedersiniz. Allah bu davaya yine Hasanları, Ömerleri, Osmanları, Ebubekirleri gönderir. Biz bu davaya bir şey katmıyoruz. Biz bu davadan şeref kazanıyoruz.” dedi. 31 Mart Yerel Seçimlerinin önemine değinen Kurt, “Millî Görüş’ün mazisine baktığımızda önce yerel seçimlerde iktidar olmuş, ardından hükûmet olarak halkın tüm kesimlerine millî gelirden hak ettiği payı vermiştir. Saadet Partisi olarak Türkiye’nin her ilinde ve her ilçesinde aday çıkaran tek partiyiz.” diye konuştu.

TRABZON’U MARKA ŞEHİR YAPACAĞIZ

Ardından konuşan Büyükşehir Adayı Hasan Saka, “Bu şehir için hayallerimiz olduğu için buradayız. Bu şehrin kaderinin değişmesine inandığımız için buradayız. Bu şehrin dinamikleri çok ihmal edildi. Sanatına, sanatçısına, eğitimine, sporuna, sporcusuna, kültürüne, turizmine yeterince sahip çıkılmadı. Çıkmak adına buradayız. Bu saydıklarımız bizim devrimizde altın çağını yaşayacak. Bu şehrin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Bu şehri marka şehir yapmak adına buradayız. Marka şehir olmak adına her şeye sahibiz. Ama hiçbir çalışma bu zamana kadar yapılmadı. Önce altyapının tamamlanması gerekir. Marka şehir çağımızın bir gereğidir. Bir şehrin kalkınması için marka şehir bir gerekliliktir.” şeklinde konuştu.

SAADET’E KATILMA GEREKÇELERİNİ AÇIKLADI

“Ben bir Türk milliyetçisiyim.” diyen ve siyasete MHP’de başladığını söyleyen Saka, Saadet Partisine katılma nedenlerini de şöyle açıkladı: “Ben bir Türk milliyetçisiyim, ulusalcıyım. Parlamenter sistemin en ateşli savunucusuyum. Bizler herkesin oyuna talibiz. Ortak aday olmaya, gönüller yapmaya, bu şehri ayağa kaldırmaya talibiz. Rahmetli Erbakan Hoca’yı en son anlayanlardan birisiyim. Ama şükürler olsun ki sonunda anladım. O rahmetli şöyle derdi: ‘Türkiye’de iki parti var. Saadet Partisi ve diğerleri…’ Hakikaten doğruymuş. Hakikaten buna inandık. Küresel sistemin bu ülkeye dayattığı sisteme karşı tek çözüm Saadet Partisidir. Millî Görüş kadroları inanmış ordulardır.”

HAYRAT DIŞINDA TÜM İLÇELER AÇIKLANDI

Konuşmaların ardından tüm belediye başkan adayları sahneye davet edildi ve toplu fotoğraf verildi. Saadet’in adayları şu isimler oldu: Hasan Saka (Büyükşehir), Osman Tuğrul Gazi Bayram (Akçaabat), Ümit Çebi (Araklı), Ramis Sunguroğlu (Arsin), Turan Kudu (Beşikdüzü), Abdullah Kul (Çarşıbaşı), Hasan Abanoz (Çaykara), Abidin Pergel (Dernekpazarı), Suat Çalık (Düzköy), Bayram Aydın (Köprübaşı), Hikmet Aydın (Maçka), Mehmet Sarıalioğlu (Of), Ensar Bozali (Ortahisar), Aydın Danışmaz (Sürmene), Ahmet Kıran (Şalpazarı), Abdullah Altuntaş (Tonya), İbrahim Baş (Vakfıkebir), Selçuk Atasoy (Yomra).

14 Şub 2019 - 11:43 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

02

TRABZON61 - maşAllah; hayirli,uğurlu olsunlar. rabbimiz yardımcıları olsun. bir daha aşk ile bismillah,inşaAllah.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Şubat 11:43
01

Saka - Saka sen çıkıp ben Türk milliyetçisiyim diyorsan Erbakan hocayı anlamamışsın demektir.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Şubat 11:43