RTEÜ’de Türkçe yaz okulu

RECEP Tayyip Erdoğan( RTE)  Üniversitesi ile Yunus Emre Enstitüsü arasında ‘Türkçe Yaz Okulu’ için anlaşma imzalandı. 20 kişiden oluşan misafir öğrenciler, 3 hafta Rize’de misafir olacaklar. Programın tamamlanmasından sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde İstanbul’da gerçekleşecek olan 3. Uluslararası Türkçe Bayramına katılacaklar.

Anlaşma çerçevesinde Yunus Emre Enstitüsü, son 4 yıldır geleneksel olarak yaptığı ‘Türkçe Yaz Okulu’ uygulaması kapsamında bu yıl Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesine uluslararası misafir öğrenci gönderecek.

3 HAFTA RİZE’DE MİSAFİR OLACAKLAR

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Türk Dili Öğretimi ve Uygulama Merkezinin (TÖMER) ev sahipliği yapacağı ‘Türkçe Yaz Okulu’, 24 Temmuz – 20 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek. Yaz Okulu süresince 11 farklı ülkedeki merkezlerde Türkçeyi ve Türk kültürünü öğrenen öğrenciler, Türkçeyi ve Türk kültürünü yerinde öğrenmek ve görmek amacıyla bir aylık program çerçevesinde 3 hafta Rize’de misafir olacaklar. 20 kişiden oluşan misafir öğrenciler, bu süreçte Türkçe öğrenmenin yanı sıra Rize ve Rize’ye yakın bölgeler başta olmak üzere Türkiye’nin önemli yerlerine kültürel geziler yapacaklar.

3.ULUSLARARASI TÜRKÇE BAYRAMI

Rize’deki programın tamamlanmasından sonra, yaz okulundaki öğrenciler diğer üniversitelerdeki yaz okulu öğrencilerinin de katılacağı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde İstanbul’da gerçekleşecek olan 3. Uluslararası Türkçe Bayramına katılacaklar. 11 farklı ülkeden gelecek kültür elçisi misafir öğrencileri Rize’de memnuniyetle ağırlayacaklarını belirten RTE Üniversite Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, “Valiliğimiz, Belediye ve ilçe belediyelerimizin de destekleriyle Türkçe öğretimin yanı sıra kültürümüzü de tanıtma görevini gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

FİLİZ YILDIRIM

02 Haz 2017 - 11:44 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.