Rize Havalimanı tarih aldı

Bakan Turhan: "Sözleşmeye göre bitim süresi 2022 fakat gerekli tedbirler alınarak, ekip, ekipman, makine, araç, çalışan sayısı artırılarak 2020 yılı sonunda bu projeyi hizmete açacağız."

Ulaştırma ve Altyapı BakanıMehmet Cahit Turhan, “Rize-Artvin Havalimanı’nı inşallah 2020 yılının sonunda hizmete açmak için ekiplerimiz tüm gayretiyle çalışıyor. Sözleşmeye göre bitim süresi 2022 fakat gerekli tedbirler alınarak, ekip, ekipman, makine, araç, çalışan sayısı artırılarak 2020 yılı sonunda bu projeyi hizmete açacağız.” dedi. Sabah saatlerinde Rize'ye gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, kentte Bakanlığınca yürütülen projeleri inceledi, ziyaretlerde bulundu. Bakan Turhan, Türkiye'nin deniz dolgusuna inşa edilecek ikinci havalimanının yapılacağı Pazar ilçesi Yeşilköy'de incelemelerde bulunup yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Turhan, ardından gazetecilere açıklama yaptı.

RİZE- ARTVİN HAVALİMANI İÇİN TARİH VERDİ

Rize- Artvin Havalimanı’nı 2020 yılının sonunda hizmete açmayı hedeflediklerini kaydeden Bakan Turhan, "Bugün Rize- Artvin illerimize hizmet edecek olan havalimanı inşaatının şantiyesinde incelemelerde bulunduk, projede yetkili arkadaşlarımızdan bilgi aldık. Denize inşa edilen ikinci havaalanımız bildiğiniz gibi. Bu havaalanının maliyeti yaklaşık 2 milyar Türk Lirası. Havaalanını inşallah 2020 yılının sonunda hizmete açmak için ekiplerimiz tüm gayreti ile çalışıyor. Sözleşmeye göre bitim süresi 2022 fakat gerekli tedbirler alınarak, ekip, ekipman, makine, araç, çalışan sayısı artırılarak 2020 yılı sonunda bu projeyi hizmete açacağız. Tabii bunlar bölgemiz için, insanımız için artık ihtiyaç olan ulaşım altyapısı. Bu bölgede gelişen ekonominin, turizmin önemli bir altyapısıdır. Havaalanı, ulaşımda artık insanımızın tercih ettiği, kullanabildiği, halkın yolu olduğu bir ulaşım sistemidir." dedi.

SAFSATA HABERLERE İTİBAR EDİLMESİN

İstanbul'da yapılan 3'üncü havalimanına ilişkin ortaya atılan bazı iddialara yanıt veren ve safsata haberlere itibar edilmemesi gerektiğini vurgulayan Turhan, şunları söyledi: "Bildiğiniz gibi dünyanın en büyük havaalanını da İstanbul'da yaptık. 42 ay gibi bir sürede hizmete açtık. Bu projeler tabii ki birilerinin gözünü kamaştırıyor. Bazıları bu projeleri, bu itibarlı projeleri yıpratmak için bazı yakıştırmalar, bazı ifadeler, açıklamalar yapıyor. Bunlara itibar etmemek lazım. Biz, verdiğimiz sözü yerine zamanında getirmek için gerekli her türlü tedbirleri alarak çalışırız ve yerine getiririz. Bu manada bazı gözde projelerimizi yıpratmak için yapılan yanlış açıklamaları kimseye inandıramaz, kimseye bunları kabul ettiremezler. İstanbul'daki yeni havalimanımızla ilgili olarak bazı haberler gündeme düşebilir, bunlara itibar etmeyin. Bunlar bu ülkenin gücünün, kredisinin, istikrarının sonucu, kamu kaynağı kullanılmadan yapılan ve ülkeye kazandırılan hizmetlerdir. 'Bu hizmetlerin bedeli millete ödettirilecek, o olacak bu olacak.' gibi bazı safsata haberler gündeme gelebilir; bunlara itibar edilmesin. Bu havalimanı bir özel yatırımcı şirket tarafından yapılmış, işletmeye açılmış ve her yıl devlete de yıllık 822 milyon avro kira ödemesi yapılacak olan bir 'yap-işlet-devret' projesidir. Bunu özellikle belirtmek istiyorum. Ayrıca özellikle yurt dışı yolcular sözleşmesinde belirtilen sayının üzerinde olması durumunda da gelir paylaşımı söz konusudur."

BİZ TEK OLMAYI SEVERİZ!

Bakan Turhan daha sonra Çayeli ilçesine giderek AK Parti Çayeli Belediye Başkan Adayı Mustafa Baltacı’nın vefat eden amcasının cenaze törenine katıldı. Ardından Çayeli’de esnaf ziyaretlerinde bulunan Bakan’a bir esnaf, “Bakan’ım size bir şey sorabilir miyim?” dedi. Turhan’ın “Sorabilirsin.” dedikten sonra esnaf, “Bakan’ım, Ulaştırma Bakanları hep Trabzon’dan çıkıyor. Bunun sırrı ne?” diye sordu. Bakan Turhan bu soruya, “Bizim genlerimizde inşaatçılık var!” yanıtını verdikten sonra “Rize’den de hep başbakanlar, cumhurbaşkanları çıkıyor. Bunun sırrı ne?” diye sordu. Esnaf da bu soruya, “Biz tek lider olmayı severiz.” yanıtını verdi.

14 Şub 2019 - 12:36 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

02

Yakup ERCELEP - sayın bakan, hiç bir ekonomik değeri olamayan havaalanının bitimi için tarih veriyorsunuz. iyi güzel de onbeş yıldır yapılmayan trabzon güney çevre yolu için,niçin birşey yapmıyorsunuz.engel olan mı var?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Şubat 12:36
01

Yakup ERCELEP - trabzon güney çevre yolu bi̇tti̇. mağduri̇yetler gi̇deri̇ldi̇.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Şubat 12:36