Revi’ye Cephanelik tepkisi

DOĞU Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Mustafa Yılmaz, tarihî Cephanelikteki tartışmalı yapıyı savunan AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi’ye sert tepki gösterdi. Revi’nin Cephanelik’le ilgili söylemlerini ‘kimi ve niçin koruyorsun? ‘ biçiminde yorumlayan Yılmaz, Revi’yi toplumun gözüyle bakmaya çağırdı.

DOĞU Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Mustafa Yılmaz, tarihî Cephanelikteki tartışmalı yapıyı savunan AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi’ye sert tepki gösterdi. Söz konusu yapılaşmayı “mekânın geliştirilmesi” olarak değerlendiren ve “Müteşebbislerin önünü açmamız gerekli.” diyen Revi’yi topa tutan Yılmaz “Yatırımcıları önü turizm alanlarına ucubeler yaptırarak açılmamalı. Haydar Revi aynı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu gibi… Adam çıkıp Ayasofya Camisinin yanına 10 katlı bina yapsa ‘Yatırımcıdır sesimizi çıkarmayalım’ mı diyelim? Sümela Manastırı’nın yanına otel dikeyim, Haydar Revi ‘Yatırımcıyı engellemeyelim’ desin. Böyle bir şey olabilir mi?” dedi.

Cephanelik’teki yapıyı Kamu Denetçiliği Kurumuna şikâyet ederek kurumun kararını geçtiğimiz günlerde kamuoyuna duyuran Yılmaz, şunları ifade etti: “Haydar Revi’nin açıklamaları bizi tatmin etmedi. Çünkü o Cephanelik’teki yapıyı destekleyici açıklama yaptı. Haydar Revi aynı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu gibi… Diyor ki ‘Yatırımcıların önüne geçilmemeli’ diyor. Tamam da doğru dürüst işler yapılsın o zaman. Bir tarihî eser yok edilmemeli. Adam çıkıp Ayasofya Camisinin yanına 10 katlı bina yapsa ‘Yatırımcıdır sesimizi çıkarmayalım’ mı diyelim? Sümela Manastırı’nın yanına otel dikeyim, Haydar Revi ‘Yatırımcıyı engellemeyelim’ desin. Böyle bir şey olabilir mi?”

“Bu anlayış sürerse Trabzon’da hiçbir şey kalmaz, her şeyin çivisi çıkar.” diyen Yılmaz şunları kaydetti: “Haydar Revi’nin de böyle bir yapıya karşı çıkması gerekirken artık arkadaşlığından mı, ikili ilişkilerinden midir bilinmez yapıyı destekliyor. Yanlış düşünüyor. Bakış açısından söz ediyor. Beğenmeyenlerin olduğu gibi beğenmeyenlerin de olduğunu ima etmeye çalışıyor. Kendisinin beğendiği anlaşılıyor bu sözlerden. Neyi korumaya çalışıyor? Bu sahip çıkmayı bize karşı niye hiç yapmadılar? Aynı şekilde İl Kültür ve Turizm Müdürü ya da Trabzon Valisi bize hiç destek olmadılar. Biz doğruları konuştuğumuz için yanımızda kimse yok. Ama ucubeleri yapanlara herkes sahip çıkıyor, destek oluyor, iş yerine gidiyor. Bu durumun yanlışlığını herkes söylüyor ama İl Başkanı ‘Benim gözüm farklı gördü’ diyorsun. Sen il başkanı olarak herkesin gözüyle göreceksin. Kendi gözünle görmeyeceksin. O makam bunu gerektirir.” AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, geçtiğimiz günlerde bir gazeteyle yaptığı röportajda Cephanelik’le ilgili şunları demişti: “Bizim bir şekilde müteşebbislerin önünü açmamız gerekli. İstihdamı geliştirecek konulara katkı vermeye çalışıyoruz. Dolayısı ile bir taraftan turizm derken turistlerin ihtiyaçlarını karşılayacak çalışmaların Trabzon’da yapılması gerekiyor. Bu kapsamda Cephanelik restore edildikten sonra güzel bir mekân oldu. O mekânın geliştirilmesiyle ilgili işletmecilerin bir çabası oldu. Cephaneliğin yanında yapılan inşaata başlandığında bir tepki ortaya çıktı daha sonra da bugünkü hâline getirildi. Yaklaşık bir ay önce orayı bir dolaşıp baktım neyi konuşup tartışıyoruz diye ama benim bakmam veya sizin bakmanız önemli ama KDK’nın orası ile ilgili almış olduğu kararı gazetede gördüm. Böyle bir şey varsa tabi ki değerlendirilecektir. Sonuçta bir hukuk devletinde yaşıyoruz. Hukuka aykırı işler olamaz ama tabi burada müteşebbislerin de önünü kapatmak için değil açmak için gayret etmek gerekiyor ama bunun muhakkak hukuk ölçülerinde olması gerekiyor. Eksikler varsa giderilir, yıkılması gerekiyorsa yıkılır.”

Berkant PARLAK

05 Eki 2018 - 12:04 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.