Rektör Zeybek çöküşü gizliyor

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek Sağlık Bilimleri Fakültesindeki öğretim üyesi göçünü konu alan “En cazip fakülte çöktü” haberimize avukatı aracılığıyla cevap gönderdi.

Fakültede araştırma, öğretim görevlilerinin sayısını yazan Rektör 1 profesör ve 4 doçent kaldığını diğer rakamların arasına sakladı. Rektör Zeybek son bir ay içinde 3 doçent ve bir doktor öğretim görevlisinin hoşnutsuzluktan dolayı fakülteden ayrıldıklarını gizledi.

Gümüşhane Üniversitesi Rektörlüğü 7 Ocak 2019 tarihli ana sayfamızda yayınlanmış olan “en cazip fakülte çöktü” haberine avukatı aracılığı ile tekzip göndermiş.

Tekzip metninde atılan başlık eleştiriliyor. Son bir ay içinde, üç doçent ve bir doktor öğretim görevlisi bir fakülteden hoşnutsuzlukları ve yönetimin baskılarından dolayı ayrılırsa, bir profesör, bir doktor öğretim üyesi kendi kurdukları okuldan ayrılmak için başka üniversitelere müracaat ederse ve üniversitedeki birçok hoca dahi ayrılma isteklerini ifade ederse, bu haberin başlığı nasıl atılır? Bu bir çöküş değil midir? Asıl sorgulanması gereken, bu hocaların neden fakülteyi, üniversiteyi terk ettikleridir. Biz haberimizde buna dikkat çekmek istedik. Ne yazık ki YÖK ve diğer üst kurumlarda bu çığlığın yankılanıp yankılanmadığını bilmiyoruz.

Tekzip metninde faküldeki akademisyen sayıları veriliyor. En başa bir 1 profesör yazılmış. Bu bayan hocamız bir halk sağlığı profesörüdür. Sağlık bilimleri fakültesini, yüksek okul olarak başlangıçta kuran kurucu müdürlerden, normalde fakültenin tek profesörü olduğu için de dekan atanması beklenir. 2547 sayısı yüksek öğretim kanunu (YÖK) 21 maddesinde “bölümlerde bölüm başkanı atanırken bölümde varsa profesörleri arasından ……. atanır” denmektedir. Bu fakültenin ve kendi bölümünün en kıdemli hocası ve tek profesörü olan bu değerli hocamızın bölüm başkanlığı bile yoktur. Şimdi hemen ona da bir açıklama metni yazarlar, “Hoca bölüm başkanıydı kendi isteği ile istifa etti” diyerek. Sayın Rektör şimdi varlığını ileri sürerek kendi tekzibine malzeme yaptığı hocayı, hangi disiplin kurulu kararı sonrasında, hocanın kullandığı oyun renginden dolayı istifasını istedin açıklaya bilir misin? Sayın profesörün ve öğretim üyesi eşinin üniversiteden ayrılmaya yönelik arayışları biliniyor. Sayın Rektör bu hocaları “siz hala ayrılmadınız mı?” diye sorguladı mı?

Tekzip metninde “fakültede dört sağlıkçı öğretim üyesi kaldığı öğrenildi” ifadesine açıklama olarak fakültedeki öğretim görevlisi, araştırma görevlisi gibi öğretim üyesi olmayan akademisyenlerin sayıları ile öğretim üyelerinin sayıları veriliyor. Gitme arayışında olan ve Rektör tarafından hala gitmediniz mi diye sorgulanan yukarıda ifade ettiğimiz iki öğretim üyesi hariç tutulursa, yazının yayınlandığı tarihte, fakültede iki hekim ve iki hemşire öğretim üyesi (dr öğretim üyesi ve yukarısı) kaldığı bilinmektedir. Ayrıca ayrılan Sağlık yönetimi doçentleri içinde şark uyanıklığı ile onlar iktisat-işletmede yüksek lisans ve doktorası yaptılar açıklaması yapılmaktadır. Yani cımbızlama taktiği. Hocaların lisans ve doçentlik unvanlarının nereden olduğunu da yazabilir misiniz? Sahi siz Hemşirelik Esasları ana bilim dalına biyolog mu alıyorsunuz? Yarın onu da bize hemşire diye mi yuturmaya çalışacaksınız?

Tekzipte haklı olanın bir şey yok mu, var. Fakülte sayısı sehven 7 yerine 6 yazılmış, kusurumuzdan dolayı özür dileriz.

Gümüşhane üniversitesi Sayın Rektörü ve yönetimi, üniversiteyi perişan etmede çok başarılı olmuştur.

15 Şub 2019 - 12:03 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

Hsan - Sizlere aynen katılıyorum. Sayın rektör malesef üniversitenin ne hale geldiğini göremiyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Şubat 12:03