Referandumu ciddi manada anlatamadık

MHP Ortahisar İlçe Başkanı Derviş Çelenk 16 Nisan’da yapılan referandumla ile ilgili ilginç öz eleştiriler yaptı. Ortahisar ilçesinde daha yüksek oranda 4Evet’ beklediklerini söyleyen Çelenk, “Bir kısım insanımız sandığa gitmedi. Biz de ciddi manada anlatamadık.” dedi.

ANAYASA Değişikliği ile ilgili 16 Nisan’da yapılan referandumla ilgili MHP Ortahisar İlçe Başkanı Derviş Çelenk, dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Çelenk, Ortahisar İlçesinde çıkan yüzde 58,9 evet yüzde 41,1’lik sonuçla ilgili, “Daha yüksek bir sonuç bekliyorduk” dedi.

Çelenk, “Burada Evette veren, Hayırda veren bizim insanımız. Neden burada bu şekilde bir eksiklik oldu, bunun sebepleri bellidir. Evet’in bu oranda çıkmasının sorumlusu, Evet’e çalışan MHP Ortahisar İlçe Başkanı olarak ben ve AK Partidir. Biz daha iyi çalışabilirdik. Yeterince çalıştığımıza inanıyorum ama her zaman bir yerde eksiklik oluyor. Ama yine de ciddi bir çalışma yaptığımza inanıyorum. Vicdanen MHP İlçe Başkanı olarak rahatım. Elimizi değil, başımızı taşın altına koyduk çalıştık.

Ama vatandaşımız bu şekilde uygun gördü, bu kadar oy verdi bize. Onlara sonsuz teşekkür ediyoruz. En azından hiç bir sıkıntı yaşamadan Trabzon’da, bu seçimi sonuçlandırdık. Etkenler bellidir. Neden Ortahisar’da iki sağ parti yani MHP ve AK Parti’nin biraz daha yüksek olmamasının nedenleri bellidir. Bu etkenler doğaldır ki bizde de olmuştur. Ama buna rağmen yüzde 58’lik bir oran çok üzülecek bir sonuç değil. Ciddi manada güzel bir sonuç. Gönül isterdi ki 60-65 olsun. İnsanımızı ayrıştırmadan ona göre bundan sonra ki icratlarımıza bakacağız” dedi.

MHP eski İlçe Başkanı Muammer Demeli'nin 'Hayır' kampanyasında çalışmasının tutmadığnı kaydeden Çelenk, "Trabzon küçük bir şehir. Ne kadar ismi büyük olsa da küçük bir şehir. Herkes bir birini tanıyor. MHP’nin içerisinde de hayırcılar olmuştur. Ama bu ciddi manada bir ‘Hayır’ kampanyası Trabzon’da tutmadı. Özellikle bizim eski İl Başkanımızın başlatmış olduğu fakat bulunduğu konum itibariyle beraber çok fazla getirisi olmadı. Bunların sebebi de şuydu. Tabi ben burada MHP’den bahsediyorum. MHP’den Hayır’a gidenlerin büyük bir kısmı Devlet bey, ‘Evet’ dediği için ‘Hayır’ çıkmıştır. Yani onlar bu işin olmasın diye ‘Hayır’ vermediler. Devlet bey ‘Evet’ dediği için ‘Hayır’ verdiler.

Eğer Devlet Bey, ‘Evet’ deseydi onlar ‘Hayır’ diyecekti. Tabi ki AK Parti’de de ciddi manada kayıp oldu. Bunun da nedeni FETÖ olayları olabilir. AK Parti FETÖ’den oy kaybetti biz de kendi içimizde ki muhalefetten oy kaybettik. Bir de şöyle bir şey oldu. Bir kısım insanımız herhalde sandığa gitmedi. Ciddi manada anlatamadık. Çünkü hep boğuşmaktan, insanlarımıza referandumu, devlet için millet için, bayrak için olduğunu anlatmaya çalıştık ama demek ki bazı yerlerde eksiklik yaptık” diye konuştu.

22 Nis 2017 - 10:48 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.