Poliste çelik cop dönemi başlıyor

Trabzon’da çeşitli birimlerde görevli 350 polise çelik cop kullanma eğitimi veriliyor

Polis Çelik copu Belde Taşıyacak

AVRUPA’DA birçok ülke polisinin kullandığı çelik cop artık Türkiye’de de kullanılacak. Emniyet Genel Müdürlüğü, şehirlerin belirli şubelerinde görev yapan polislerin eğitime tâbi tutulmasını istedi. Yaklaşık 20 santimetre uzunluğunda olan ve belde taşınacak çelik copun ele alınıp ileri bir hamleyle açıldığı ve uzunluğunun 50 santimetreye ulaştığı öğrenildi. Tutma yeri plastik kaplama olan çelik copun ucu yere bastırılarak kapatıldığı ifade edildi.

Polisler Uygulamalı Eğitim Alıyor

TRABZON’DA 360 polis memuruna çelik cop eğitimi verilmeye başlandı. Aralık ayı sonuna kadar eğitimleri tamamlanacak polislere, bir gün süreyle teorik ve 3 gün süreyle uygulamalı eğitim veriliyor. Polise ‘Temel cop kullanımı’, ‘İnsan hakları’ ve ‘Öfke kontrolü’ konularında teorik eğitimler veren uzmanlar, spor salonunda ise üç gün süreyle çelik copu nasıl kullanacağını öğretiyor. Polis önümüzdeki yıl çelik copları kullanmaya başlayacak.

AVRUPA’DA birçok ülke polisinin kullandığı çelik jop artık Türkiye’de kullanılacak. Trabzon’da 360 polise çelik jop eğitimi verilmeye başlandı. Eğitimlerin aralık ayı sonunda biteceği öğrenildi.

POLİSTE ÇELİK COP DÖNEMİ BAŞLIYOR

Emniyet Genel Müdürlüğü, illere birer yazı göndererek, çelik jop kullanacak polislerin eğitime tabi tutulmasını istedi. 2018 yılında çelik jopların kullanıma başlayacağı belirtilirken, Aralık ayı sonuna kadar tüm illerin çelik jop eğitimlerini tamamlaması istendi. Çevik kuvvet dışındaki devriye görevi yapan timlerin yanı sıra karakol ekiplerine veriliyor. İller tarafından isimleri belirlenen polislere çelik jop eğitimi verilmeye başlandı.

BİR GÜN TEORİK, ÜÇ GÜN UYGALAMA

Trabzon’da 360 polis memuruna çelik jop eğitim verilmeye başlandı. Aralık ayı sonuna kadar eğitimleri tamamlanacak polislere, bir gün süreyle teorik ve 3 gün süreyle uygulamalı eğitim veriliyor. Polise ‘Temel cop kullanımı’, ‘İnsan hakları’ ve ‘Öfke kontrolü’ konularında teorik eğitimler veren uzmanlar, spor salonunda ise üç gün süreyle çelik jopu nasıl kullanacağını öğretiyor.

ÇELİK COPLAR BELDE RAHAT TAŞINACAK

Yaklaşık 20 santimetre uzunluğunda belde taşınacak çelik jop, ele alınıp ileri bir hamleyle kendiliğinden açıldığı ve uzunluğunu 50 santimetreye ulaştığı öğrenildi. Tutma yeri plastik kaplama olan çelik jopun ucu yere bastırılarak kapatıldığı belirtildi. Kolun kaba et dediğimiz dış yüzeyleri bacağın dış yüzeylerine vuruş yapılacağı kesinlikle şahsın kafa boyun ve göğüs bölgesine vuruş yapılmayacağı belirtildi. Enis YILDIRIM

15 Kas 2017 - 11:00 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.