Polisler şehidin ayağına sarıldı

Dereye giren polisler, şehit düşen arkadaşlarının akıntıya kapılmasını önledi

TRABZON'DA meydana gelen trafik kazasında şehit düşen polis memuru Yunus Çavdar'ın derede sürüklenmemesi için meslektaşlarının ayağına uzun süre sarılarak tuttuğu ortaya çıktı. Aracın sürücüsü polis memuru İzzet Kazaz kazadan yara almadan kurtulurken, araçta bulunan üçüncü polis memuru Mehmet Ayan ise dere sularında akıntıya kapılarak kayboldu. Kayıp polis memuru havadan ve karadan aranıyor.

KONTROLDEN ÇIKIP DEREYE UÇTU

Trabzon Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğüne ulaşan ihbar üzerine harekete geçen nöbetçi ekip, Trabzon-Gümüşhane kara yolunda uyuşturucu tacirlerini takibe aldı. Takip sırasında İzzet Kazaz yönetimindeki 61 DL 809 plakalı sivil polis aracı, saat 01.45 sularında Maçka'nın Çatak mevkisinde kontrolden çıkarak dereye uçtu. Bu sırada araçtan çıkan sürücü yardım istedi. Kısa sürede olay yerine polis ekipleri ulaştı.

BABA OCAĞINA 5 KM UZAKLIKTA ŞEHİT OLDU

Meslektaşlarının yardımına koşan polisler, araçta bulunan iki çocuk babası Yunus Çavdar'ın şehit olduğunu, diğer polis memuru Mehmet Ayan'ın ise akıntıya kapıldığını tespit etti. Uzun süre Yunus Çavdar'ın akıntıya kapılmasının önüne geçmek için ayağına sarılan meslektaşları, itfaiye ekibinin olay yerine gelmesiyle birlikte şehit polis memurunu araçtan çıkardı. Polis memuru Yunus Çavdar'ın şehit düştüğü kaza yerine 5 kilometre mesafede bulunan Esiroğlu Mahallesi’nden olduğu ortaya çıktı.

KAYIP POLİS ÜÇ NOKTADA ARANIYOR

Samsunlu olduğu öğrenilen kayıp polis memuru Mehmet Ayan'ın bulunması için bölgede arama çalışmaları üç ayrı noktada başlatıldı. AFAD, UMKE, polis, jandarma ve itfaiye ekiplerinin karadan sürdürdüğü çalışmalara helikopter de havadan destek veriyor. Derenin bazı bölümlerinde dalgıçlar çalışmalara destek verirken, kazanın meydana geldiği yerden sahile kadar olan 30 km alan içerisinde üç ayrı noktada arama yapılıyor. Zaman zaman derenin önü kesilerek yapılan aramalara sahil güvenlik de katılıyor.

ŞEHİT POLİS İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ

Kazada şehit düşen polis memuru için Trabzon Valiliği önünde bir tören düzenlendi. Trabzon Valiliği önünde düzenlenen törende şehit oğlunun tabutuna sarılan anne Meryem Çavdar, oğlunun hırkasını elinden düşürmedi. “Oğlumun hırkasını bana getirin.” dedikten sonra hırkaya sarılan ve koklamaya başlayan anne Meryem Çavdar, "Ah oğul! Ben bunları televizyonda görürdüm de sana yakıştıramazdım. Sana istifa et gel demedim mi? Ah Yunus’um!" diye ağıtlar yaktı. Törenin ardından şehit polis memuru Yunus Çavdar, Esiroğlu Mahallesi’ndeki Merkez Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Kazanın ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bölgeye geleceği öne sürülmüştü. Bakan Soylu bazı programlarını iptal ederek Trabzon’a hareket etti. Bakan Soylu, şehidin cenaze namazını kıldıktan sonra defin törenine de katıldı.

Enis YILDIRIM

Gültekin SADIKOĞLU

23 Mar 2018 - 12:19 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.