Pekşen kongre tavrını açıkladı

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, kongrelere ilişkin yazılı açıklama yaptı. Pekşen, CHP Kongrelerinde blok liste yönteminin kullanılmasını eleştirerek bir an önce çarşaf liste uygulamasına geçilmesi gerektiğini belirtti. Pekşen, kendisinin il kongresinde çarşaf liste çıkaran adayı destekleyeceğini ilan etti.

CHP Trabzon Milletvekili Av. Haluk Pekşen, CHP Kongrelerinde blok liste yönteminin kullanılmasını eleştirerek bir an önce çarşaf liste uygulamasına geçilmesi gerektiğini belirtti. Blok liste uygulamasının CHP tüzüğüne girdiği günden beri partide yeni isimlerin, yeni yüzlerin yer bulma şansının oldukça azaldığını belirten Pekşen, “Blok liste uygulaması var olduğu sürece siyaset yapabilmek birilerinin adamı olmakla mümkündür. Blok liste kutuplaşmayı, küskünlüğü tetiklemektedir. Delegenin iradesine ipotek koyan, delegelerin özgür iradeleriyle seçimlerini yapmasını engelleyen bir yöntemdir. Bu nedenle partimize yakışan bir demokratik işleyişi hayata geçirmenin birinci şartı blok listenin terk edilerek çarşaf liste uygulamasına geçilmesidir." diye konuştu. Blok liste uygulamasının parti içinde çatışma ortamı oluşturduğunu kaydeden Pekşen, “Bu durum partinin verimli çalışmasının önündeki en büyük engellerden birisidir. Çarşaf liste hem partimizin hem de ülkemizin geleceğinde söz söylemek isteyen, ‘ben de varım’ diyen herkese fırsat sunmanın yoludur.” dedi.

BLOK LİSTE PARTİNİN İÇİNE KONULAN EN BÜYÜK BOMBADIR

Trabzon İl Kongresi ile ilgili açıklamalar da yapan Pekşen, “Ben kapalı kapılar arkasında, gizli saklı siyaset yapmam. Benim böyle bir tarzım yok. Her şey açık ve şeffaf bir şekilde yapılmalıdır. Bu nedenle buradan açık bir şekilde ilan ediyorum: Benim il kongresinde tarafım çok net bir şekilde bellidir. Kim ki seçime çarşaf listeyle girer ben onu destekliyorum. Buradan açık bir şekilde ilan ediyorum. Parti içi demokrasi bizim çözmemiz gereken en hayati konudur. Bu nedenle bu partinin içine konulan en büyük bomba olan blok liste uygulamasını elimizin tersiyle itmemiz gerekir”. ifadelerine yer verdi.

BLOK LİSTEYLE GELEN ADAYI ASLA DESTEKLEMEM!

Blok listenin Trabzon’dan ve CHP’den silinip atılmasından yana olduğunun altını ısrarla çizen Pekşen, bu konuda tavrının açık ve net olduğunu söyledi. Pekşen, “Trabzon örgütümüz milletvekili aday belirleme sürecinde büyük bir demokrasi örneği gösterdi. Şimdi de bu demokrasi mücadelesine örnek bir tutum alacağız. Trabzon’u geri almak için yapmamız gereken ilk şey blok liste uygulamasından vazgeçmektir. Blok listeyi delegenin önüne koyan il başkanı adayını asla desteklemem. Kim ki delegenin iradesine saygı duyar, seçime çarşaf listeyle girer ben o adayı destekleyeceğim. Trabzon’u dönüştürmenin yolu parti içinde tam demokrasiyi sağlayacak çarşaf listeyi delegelere sunmaktır.” dedi.

11 Ara 2017 - 11:34 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.