Otoparktan kısılıp AVM kuruluyor

Başkan Gümrükçüoğlu ile CHP’li Erdem arasında otopark tartışması

TRABZON Büyükşehir Belediyesi tarafından Hacıkasım Kavşağının karşısında projelendirilen ve 15 Ekim’de ihalesi yapılacak olan Katlı Otopark Projesi, Büyükşehir Meclisi’nde sert tartışmaların yaşanmasına neden oldu. Daha önce 750 araçlık planlanan otoparkın kapasitesinin 310’a düşürülmesine tepki gösteren CHP’li Meclis Üyesi Cahit Erdem, “Bu yapılan hukuka aykırı. Trabzon’da yeterince AVM ve restoran var. Kamulaştırma yapılan vatandaş yarın mahkemeye gidebilir” dedi. Başkan Gümrükçüoğlu, “750 araçlık dedim, doğru ama demek ki proje oturmadı, uymadı.” cevabını verdi.

BAŞKAN FAALİYETLERİNİ ANLATTI

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı meclis toplantıları bugün başladı. Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantı salonunda yapılan toplantıya Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, başkanlık ederken mecliste ilk olarak geçen ayın faaliyetleri anlatıldı.

Başkan Gümrükçüoğlu’nun sunumunun ardından, meclis üyeleri söz alarak çeşitli sorular yöneltti.

ERDEM HACIKASIM’DAKİ OTOPARKI GÜNDEME GETİRDİ

Hacıkasım Mahallesi’nde Tanjant Yolu’nun kenarında alanı kamulaştırılarak oluşturulan Katlı Otopark Projesi’yle ilgili eleştirilerde bulunan CHP’li üye Burhan Cahit Erdem, “750 araçlık otopark Trabzon’da özellikle Meydan bölgesine nefes aldıracaktı. Ancak geldiğimiz noktada değişiklik görüyorum. Bu meclis o alanı otopark olarak değerlendirmişti. Kamulaştırmayı da otopark olarak yaptınız. Projede hiç görülmediği halde 4 bin 800 metrekarelik alan dükkan ve restoran olarak ayrıldı. Bunları da basından öğreniyoruz. Bu araç kapasitesi 750’den 310’a düştü. 4 bin 800 metre karelik dükkan ve restoranın getireceği artı yükü koyarsak bu otopark amacına uygun yapılmamış olacak. Sadece otopark yapılsın. Biz meclis olarak otoparkın yapılması konusunu konuştuk. AVM ve iş merkezi bize lazım değil Trabzon’da yeterince var. Ayın 15’inde ihale var. Biz meclis olarak buranın otopark amaçlı kullanılması yetkisini verdik” dedi.

KATLI OTOPARKIN KAPASİTESİ NEDEN DÜŞTÜ?

Bunun üzerine araya giren Başkan Gümrükçüoğlu, “Sadece onu verdik diye bir şey yok. Siz sadece o yetkiyi verdik iddiası hayal iddia. Çıkartın o kararı okuyun...” dedi. Erdem, bunun üzerine “Biz burada otopark sorunun çözülmesi için görüştük. Siz de aynı görüşteydiniz” dedi. Gümrükçüoğlu, “Sakin olun... Ben aynı görüşteyim “ diye karşılık verdi. Erdem ise, “Meydan’a bir yük daha getiriyoruz. Trabzon’da yeterince AVM ve restoran var” dedi. Sözlerini sürdüren Gümrükçüoğlu, “Hiçbir yük getirmiyoruz. Hakikaten otopark olarak hizmet ediyor mu? Evet ediyor. Kaç araçlık otopark kapasitesi oluyor, 310 araç. 750 araç demek ki olmadı. Projesi oturmadı, uymadı. Alın kararınızı okuyun. Projeye bakın. Ondan sonra gene gelin gene konuşalım” dedi. Erdem, Başkan Gümrükçüoğlu’na bu kez, “Sayın Başkan 750 araçlık projeyi 3. Yılınızı değerlendirme toplantısında siz dile getirdiniz. 750 araçlık olacağını siz söylediniz” dedi. Başkan Gümrükçüoğlu ise, “750 araçlık ifadesini kullandığımı çok iyi biliyorum. Demek ki olmadı. Uymadı, 310 araçlık oldu” cevabını verdi.

VATANDAŞ MAHKEMEYE GİDEBİLİR

Erdem, “Sayın Başkan ben sizin basında söylediklerinizi dile getiriyorum. Kendi fikirlerimi ayrıca söylerim. Yaptığınız iş hukuki değildir. Kamulaştırma yapılan şahıslar mahkemeye başvurduklarında iptal ederler.” dedi. Gümrükçüoğlu ise, “Kamulaştırmada vatandaş öyle beyanatlar vermişse hukuk var herkes için geçerli. Bizim için de geçerli, vatandaş için de” dedi.

Aydın GELLECİ

13 Eyl 2017 - 11:19 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

02

musa - sayın başkan parkları düğün salonu yaptı orayı yapsa ne olur sanki

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Eylül 11:19
01

hsan - bu yapilacak binanin herhangi bir yerine dükkan tipi bir seyler koymak tamamen rant kafasi baska bir sey degil,,yani aradan yemek,,,eger tamami park yapilirsa ve parka giris cikislar modern tarzda otomatik olarak gerceklesirse orada girislerde modern tarzdaki cihazlara atilan paralar cihazin beynine isleneceginden birileri para kaciramayacagi bilindigi icin bu yönetemlere bas vuruluyor yani daha yaparken payini alacaklar payini alsin ve cekilsin diyedir...ya problem nedir trabzonda dükkanmi yoksa park edilecek yerlermi.,,park edilecek yerler o zaman bunun projesini yaptirdiginiz kisilere burayi park yeri olarak planlayin ve cizin diyemiyormusunuz cizimi yapacaklar size itirazmi edecek...baskan bir iside kilifina uydurmadan milleti salak yerine koymadan yapmayi deneyin lütfen..biz bu sehirde yasiyoruz kimin kac numara ayakkabi giydigini biliyoruz burasi ufacik bir sehir ganitada osursan millet besirliden duyar buralarda gizli sakli is yapmasi imkansizdir sevgilerimle

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Eylül 11:19