“Osmanlı Belgeleri’nde Vakfıkebir” kitaplaştı

Trabzon’un Vakfıkebir ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümü anısına “Osmanlı Belgelerinde Vakfıkebir (1)” adıyla belediye kültür hizmetleri serisi kapsamında bir kitap yayımlandı.

Tüm hakları Vakfıkebir Belediyesi’ne ait olan eserin önsözünde Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, bir yazı kaleme aldı. Balta, yazısında “Geçmişi olmayanın geleceği de yoktur. Tarih geçen zamanların şahididir. Gelecekte bizi nelerin beklediğini ancak geçmişte başımıza gelenlerden anlayabiliriz. Türk Milleti olarak her zaman gurur duyduğumuz ve gelecek nesillere gururla anlatabileceğimiz bir tarihe sahibiz. Bölgenin merkezi olan Vakfıkebir ilçemizde çok önemli tarihi mirası olan bir yerleşim yeridir. Görev süremiz boyunca Vakfıkebir’imizin bir hafızası, bir arşivi olsun, her fani gibi bizlerde bu görevden ayrılırken gelecek nesillere bir miras bırakalım düşüncesi ile önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bunlardan biri de ‘Osmanlı belgeleriyle Vakfıkebir’ isimli bir çalışmamız oldu. Bu eser Vakfıkebir özelinde Osmanlı’nın devlet sistemi hakkında bilgiler sunmaktadır. Vakfıkebir ve Osmanlı Dönemine ilişkin araştırma yapmak isteyen kişilere bir başvuru kitabı olacaktır. Kitabı inceleyen okuyucular Vakfıkebir’de Osmanlı dönemindeki yaşam hakkında bazı belgeler ve ipuçları da yakalamış olacaklar” ifadelerine yer verdi.

20 Şub 2018 - 12:14 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

şefik - kitap ne zaman piyasa sürülecek. nereden nasıl alınır. fiyat ne kadar olacak

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Şubat 12:14