Ortak akıl çözecek

Trabzon’da Arapsaçına dönen hafif raylı sistem, tartışılmaya devam ediyor.

SİYASİLER HAFİF RAYLI SİSTEMİ KONUŞTU

Trabzon’da yıllardır özlemi duyulan ve birçok kesim tarafından dile getirilen ancak halen yapılması beklenen Hafif Raylı Sistem Projesi Trabzon gündeminde sıcaklığını korumaya devam ediyor. Kentin yakından takip ettiği projeyle ilgili olarak AK Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Makine Mühendisleri Trabzon Şubesi eski Başkanı Şaban Bülbül, CHP Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Turgay Şahin ve CHP Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Oktay Söğüt hafif raylı sistemle ilgili açıklamalarda bulundu.

PROJENİN HAYATA GEÇMESİ BEKLENİYOR

Trabzon’da değer katacak önemli projelerin başında gelen Hafif Raylı Sistemle ilgili olarak AK Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Makine Mühendisleri Trabzon Şubesi eski Başkanı Şaban Bülbül, “Trabzon, hafif raylı sistemi hak ediyor. Cumhurbaşkanımızın da öngördüğü üzere gerçekleştirilecek.” dedi. CHP’li Turgay Şahin, konuyla ilgili olarak, “Seçim zamanı projeler havada uçuşuyor. Oy aldıktan sonra da bekletiyorlar” derken, Oktay Söğüt ise, kentte ortak akılla hareket edilmediğinden dolayı Hafif Raylı Sistemin kente kazandırılamadığını ileri sürdü.

Trabzon’da heyecan yaratan projelerin başında gelen hafif raylı sistem, Trabzon gündeminde sıcaklığını koruyor. Eski Makine Mühendisleri Trabzon Şube Başkanı Şaban Bülbül, CHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Turgay Şahin ve CHP Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Oktay Söğüt hafif raylı sistemle ilgili açıklamalarda bulundu.

BÜLBÜL, ULAŞIM A.Ş’İN HAFİF RAYLI SİSTEMİ ÇÖZECEİNE İŞARET ETTİ

Eski Makine Mühendisleri Trabzon Şube Başkanı ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Şaban Bülbül, “Başkan Murat Zorluoğlu, hafif raylı sistemle ilgili bilgilendirme yaptı. Bu proje Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına gitti. Trabzon’da olay raylı sistemin en rantabl nereden geçeceğinin belirlenmesidir. Trabzon, hafif raylı sistemi hak ediyor. Cumhurbaşkanımızın da öngördüğü üzere gerçekleştirilecek. Trabzonlulara düşen bunun en rantabl, en faydalı, hangi noktalardan geçeceği üzerinde tartışıp karar vermektir. Projenin bakanlığa gitme amacı daha sonraki aşamalarda sorun çıkmaması. Sayın Başkanımız tarafından Ulaşım A.Ş kuruldu. Ulaşım A.Ş’nin yönetim kurulu bu konuda uzman kişilerden oluşacak. Bir aya kadar yönetim kadrosu da açıklanacak. Bu konular çok daha hassas, bilgili uzman kişiler tarafından görüşülecek. Hafif raylı sistemle ilgili tüm detaylar tartışılıp karar verilecek. Fizibilite çalışması yapılıyor. Maliyet konusunda hesaplamalar yapılıyor. Trabzon artık bir yıl sonra trafik sorununu konuşmayacağına inanıyorum. Trabzon’da ulaşım sorununu çözmek için kurulacak Ulaşım A.Ş, Trabzon’a çok büyük katkı sağlayacak. Uzman kişiler tarafından yönetilecek Ulaşım A.Ş, şehrin gerçek sorunu olan ulaşımı çözüm noktasında çok daha ciddi çalışmalar yapacaktır.” şeklinde belirtti.

SÖĞÜT, “ORTAK AKIL KURULAMADIĞINDAN YOL KAT EDİLMEDİ”

Hafif raylı sistemin 18 yıldır konuşulduğunu ve yol kat edilemediğini söyleyen CHP Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Oktay Söğüt, “Bütün Büyükşehirlerde hafif raylı sistemler ya var ya da inşaatları başlamış. Artık bu çağın gereği bir şey. Türkiye’de 15’e yakın ilde var. Trabzon’da insanları değil, taşıtları taşıyoruz. Hafif raylı sistem sözü her seçim dönemi veriliyor. Büyükşehir Belediye Başkanımızın da ilk sözüdür. Ortahisar Beledi Başkanı Ahmet Metin Genç de alanına girmediği halde seçim kitapçığında ilk proje olarak yer verdi. Biz sorunca aldığımız cevap etüt çalışması yapıyoruz. Bu çok gayri ciddi bir durum. Başkan Zorluoğlu, Trabzon’un tüm sorunları için eli kalem tutan, aklı çalışandan, STK’sından daha önce bu görevi yapanlara kadar herkesten görüş almasından yanayım. Ulaşım A.Ş gibi ismi her ne olursa olsun güzel isimler kurup kendi çevresindeki yapıyla bu iş çözülmez. Viyadükteki yanlışın tekrarlanmaması lazım. Hafif raylı sistem sözü ilk olarak Sayın Asım Aykan döneminde konuşulmuştu. Yaklaşık 18 yıl önce… Bugüne kadar yol kat edilmediyse ortak aklın kurulamamasındandır. Yeni yönetimin kurulmasının ardından da 6 ay geçti. Biz hala bir şeylerin kurulma aşamasını konuşuyoruz. Başkanın Cumhurbaşkanın önüne koyduğu dosyada hafif raylı sistem olmalıydı. İstanbul’da Marmara’nın altından insanları taşıyorlar biz Trabzon’da insanları 3 vasıtayla taşıyamıyoruz. ” şeklinde açıklama yaptı.

ŞAHİN, “SEÇİM ZAMANI PROJELER HAVADA UÇUŞUYOR”

Proje aşaması hakkında bilgi veren CHP Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Turgay Şahin, “Volkan Canalioğlu döneminde hafif raylı sistemle ilgili fizibilite çalışması yapıldı. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu döneminde rantabl değil diye meclis gündeminden kalktı. Proje ihalesini yapan mühendisler hakkında da devleti zarara sokmaktan soruşturma açılmıştı. Tabi bu konu küllendi. Daha sonra Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, projenin fizibilite çalışmasının ve raporlarının hazırlanıp Bakanlığa gittiğini açıklamıştı. Başkan Zorluoğlu’na bunu sorduğumuzda ‘bu bir pahalı yatırım ama takipçisi olacağız’ dedi. Bakanlık ve belediye ortaklaşa paydaş bu çalışmayı yapması gerekir. Akyazı, Meydan, Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Havaalanı hattında kurulması bekleniyor. Seçim zamanı projeler havada uçuşuyor. Oy aldıktan sonra da bekletiyorlar.” diyerek projelerin hayata geçmesi yönünde değerlendirmelerde bulundu.

Rabia MOLLAOĞLU

15 Eyl 2019 - 13:36 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

02

Kamu yönetimi mezunuyum - Kamu yönetimi mezunuyum kamu yönetimi mezunlarına kadro açılmasını istiyoruz Kamu yönetimi mezunlarına ağırlık verilmelidir sesimizi duyun artık lütfen destek verin arkadaşlar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Eylül 13:36
01

Ertan - Trabzon' nun en acil sorunu, arsin organize var ve yatırım adası faaliyete geçince hafif raylı sistemin değeri anlaşılacak.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Eylül 13:36