Ortahisar, Türkiye’yi Tiran’da tanıtacak

Türkiye Günleri etkinliğinde Ortahisar Belediyesi de var

TürkiyeTiran Büyükelçiliği ve Tiran Yunus Emre Üniversitesi iş birliğiyle Arnavutluk’un Başkenti Tiran İskender Bey Meydanı’nda 25-27 Eylül tarihlerinde bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Türkiye Günleri etkinliğinde Ortahisar Belediyesi de yer alacak. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in de katılacağı etkinlik kapsamında, Trabzon’un kültürü, tarihi, lezzetleri ve turistik mekânları Arnavutluk halkına tanıtılacak.

Türkiye Tiran Büyükelçiliği ve Tiran Yunus Emre Üniversitesi işbirliğiyle Arnavutluk’un Başkenti Tiran İskender Bey Meydanı’nda 25-27 Eylül tarihlerinde bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Türkiye Günleri (#TürkiyeTiran’da) Etkinliğinde Ortahisar Belediyesi de yer alacak. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in de katılacağı etkinlik kapsamında Ortahisar Belediyesi, kentin kültürünü, tarihi, lezzetlerini ve turistik mekanları açacağı stantlarla Arnavutluk Halkı’na tanıtacak.

Türkiye'nin Tiran Büyükelçiliği, Tiran Belediyesi ve Tiran Yunus Emre Enstitüsü tarafından Arnavutluk’un Başkenti Tiran da düzenlenecek olan Türkiye Tanıtım Günleri başlıyor.

25-26-27 Eylül 2018 tarihlerinde, Tiran İskender Bey Meydanı’nda yapılacak olan ve Ortahisar Belediyesi’nin de katılacağı Türkiye Tanıtım günlerinde Trabzon’un kültürel mirası, yöresel zenginlikleri, doğal güzellikleri ve sanatını tanıtmak stantlar kurulacak. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Genç, “Arnavutluk halkıyla düzenlenen etkinlik kapsamında bir araya geleceğiz. Fatih'in fethettiği, Yavuz'un yönettiği, Kanuni'nin doğduğu kadim şehrimiz Trabzon’u dolayısıyla da Türkiye’yi Tiran’da tanıtmanın onurunu yaşayacağız. Lezzetlerimizi, kültürümüzü, tarihi mekanlarımızı Arnavutluk Halkına anlatma fırsatı yakalayacağız. Türkiye Günleri’yle iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirmeyi hedefliyoruz. Türkiye Günleri’nin Trabzon’un tanıtımına büyük katkı sağlayacağına inanıyorum.” dedi.

Aydın GELLECİ

21 Eyl 2018 - 12:06 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.