‘Organize kul hakkı yenmiştir’

Mülakatın olduğu her alanda haksızlıkların yaşandığını belirten Trabzon Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen İl Başkanı Coşkun Dilber, öğretmen alımlarına geti...

Mülakatın olduğu her alanda haksızlıkların yaşandığını belirten Trabzon Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen İl Başkanı Coşkun Dilber, öğretmen alımlarına getirilen mülakatta yaşananların herkesin hafızasında olduğunu söyledi. Dilber “iyi niyetle yapılsa dahi mülakatın adil sonuçlar doğurmadığı görülmüştür. Şimdi bu uygulamalar yönetici atamalarında yapılmaktadır. Öğretmen, memur ve yönetici atamada adil bir mülakat yapılacağına inanıyor musunuz?" sorusunun sorulduğu bir anket uygulaması yaptık. Kamuoyuna açık olan ankete her kesimden 7.019 vatandaşımız katıldı. Buna göre ankete katılanların yüzde 94'ü "hayır" cevabı verirken, sadece yüzde 6'sı "evet" cevabı verdi. Bu sonuç mülakatın halkımız nezdinde ki itibarını açıkça göstermektedir.” dedi.

VALİMİZİN MÜLAKATLARI DURDURMASINI İSTEMİŞTİK

Trabzon’da Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okul ve kurumlara yönetici ataması ile ilgili mülakatın, 3 Temmuz itibari ile başladığını ve sonuçlandığını ifade eden Dilber, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: “ Mülakat uygulaması ve Milli Eğitim Müdürlüğünce oluşturulan mülakat komisyonlarına güven duyulmadığı için, mevzuat gereği boş bulunan kadrolara, mülakat için gerekli olan üç katı başvuru yapılmamıştır. Mülakatlar başladığı sırada sendika olarak yaptığımız basın açıklaması ile Sayın Valimizi göreve çağırmış ve bu mülakatları durdurmasını istemiştik.”

Meselenin atanan kişiler değil atama biçimi olduğunu belirten Dilber, eşit yarış ortamı sağlandıktan sonra kimin atandığının ilgi alanları dışında olduğunu söyledi. Dilber “Meselemiz listeleri kimin yaptığı değil, liste yapılmasıdır. Kim tarafından yapılırsa yapılsın liste yapılmasına karşıyız.” ifadelerini kullandı. Sözde bir sendikal yapının planladığı listelerin ilgililerce onaylandığını belirten Dilber, gerisinin hikâye olduğunu ifade etti. Dilber “ Şimdi sormak istiyoruz; 15 Temmuz neden olmuştur? 15 Temmuzdan beri neyle mücadele ediyoruz? FETÖ/PDY ile mi yoksa adı ne olursa olsun her türlü paralel yapıyla mı” şeklinde konuştu.

MİLLİ BİRLİK ANLAYIŞI BALTALANMAKTADIR

Organize bir şekilde kul hakkının yendiğini belirten Dilber, yine organize bir şekilde hırsızlık yapıldığını iddia etti. Dilber “. Ülkemizde 15 Temmuz hain darbe girişimi sonucunda yeniden oluşturulan ve "Yenikapı Ruhu" olarak vücut bulan, milli birlik anlayışı organize bir şekilde baltalanmaktadır. Devlete ve adalete olan güven organize bir şekilde yok edilmeye çalışmaktadır.” dedi. FETÖ anlayışı olan bu anlayış sahiplerinin ve uygulayıcılarının günü geldiğinde mutlaka hesap vereceğini belirten Dilber, Trabzon'daki yöneticileri göreve çağırdı Dilber “ Devlete olan güveni sarsacak, adalet duygusunu yok edecek, eğitimcinin onur, haysiyet ve şerefini yerle bir edecek, kariyer ve liyakati esas almayan, kul hakkının yenilmesine vesile olan bu mülakat sonuçlarını geçersiz sayın.” şeklinde konuştu.

Filiz YILDIRIM

02 Ağu 2017 - 11:51 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.