Onlar Ebabil Kuşları

Gümüşhane’nin Torul İlçesine bağlı Demirkapı Köyünde hayatını devam ettiren baba Hamit Yılmaz okullar açılırken şehit oğlunun mezarını ziyaret etti. G...

Gümüşhane’nin Torul İlçesine bağlı Demirkapı Köyünde hayatını devam ettiren baba Hamit Yılmaz okullar açılırken şehit oğlunun mezarını ziyaret etti. Güçlükle büyütüp okuttuğu oğlunu geçtiğimiz yaz 23 yaşında memleketine dönerken teröre kurban veren şehit babası Hamit Yılmaz, oğlunun katillerinin Silahlı İnsansız Hava Araçları (SİHA) kullanılarak imha edilmesini “Rabbim Ebabillerini yolladı ve benim şehit öğretmenim Necmettin Yılmaz’ın kanını yerde bırakmadı.” sözleriyle değerlendirdi. GÜÇLÜKLE büyütüp okuttuğu oğlunu geçtiğimiz yaz 23 yaşında memleketine dönerken teröre kurban veren şehit babası Hamit Yılmaz, oğlunun katillerinin Silahlı İnsansız Hava Araçları (SİHA) kullanılarak imha edilmesini “Rabbim Ebabillerini yolladı ve benim şehit öğretmenim Necmettin Yılmaz’ın kanını yerde bırakmadı.” sözleriyle değerlendirdi. Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Demirkapı köyünde hayatını devam ettiren baba Yılmaz, geçtiğimiz yaz okullar kapandıktan sonra görev yaptığı Şanlıurfa’dan memleketi Gümüşhane’ye dönerken Tunceli’de bölücü terör örgütü tarafından kaçırılıp şehit edilen 23 yaşındaki oğlu Necmettin Yılmaz’ın acısını yaşıyor. Köyün merkez mahallesinde yaşayan baba Yılmaz, sık sık oğlunun kabrine giderek dua ediyor. Okulların açıldığı bu günlerde hüznü bir kat daha artan baba Yılmaz, Necmettin öğretmenin kalemi yüzünden katledildiğini belirterek “Kalemin kırılması demek, bütün dünyanın kırılması demektir.” dedi. Oğlunun katillerinin geçtiğimiz aylarda Silahlı İnsansız Hava Araçlarıyla (SİHA) yapılan operasyon sonucunda imha edildiğini ifade eden Yılmaz, “Ben insansız hava araçlarına Ebabil diye sesleniyorum, onlara benzetiyorum. Rabbim Ebabillerini yolladı ve benim şehit öğretmenim Necmettin Yılmaz’ın kanını yerde bırakmadı. Devletimizden ve milletimizden Allah razı olsun. Teröristlerin katledilmesi bizi onurlandırdı.” diye konuştu.

MİLLÎ İHA’LARDAN GURUR DUYUYORUZ

İnsansız hava araçlarının terörle mücadelede kullanımının artmasının yüreklerine su serptiğini, bu araçların millî olmasından ise ekstra bir gurur duyduklarını ifade eden baba Yılmaz, “Devamını isteriz. Bu teknolojinin devletimiz taraftarından sürekli kullanılmasını isteriz. Bu olaylarda da kullanılması bizim için onur ve gurur verici.” şeklinde konuştu. SİHA’larla ilgili siyasi arenada yaşanan tartışmalara girmek istemediğini belirten baba Yılmaz, “Ben siyasete girmek istemiyorum. Herkes bu memleketin evladı. Onlar siyasi görüşlerini dile getiriyor. Ben bu konulara girmek istemiyorum. Benim temennim bayrağımın, devletimin ve milletimin bekasıdır. Gerisi teferruattır. İnsansız hava araçları ve millî jetlerin, uçaklarımızın ve her türlü teknolojik ürünlerimizin artması dilek ve temennimdir.” ifadelerini kullandı.

KAN BİR AN ÖNCE MEMLEKETİMİZDEN UZAK OLSUN

Böyle bir acıyı hiçbir bilgi ve belgenin dindiremeyeceğini vurgulayan Yılmaz, şunları söyledi: “Dünyada kalemler kırılmasın. İnsanoğlu zayıf yaratılmış. Kendi iradesine sahip olsun. Kan bir an önce memleketimizden uzak olsun. Kimsenin yüreği yanmasın. Terör, ülkemizin bir sıkıntı ve belası. İnşallah bu bela başımızdan bir gün defolur gelir. Dış devlet oyunlarına gelmeyip birlik ve beraberlik temenni ediyorum. Benim varlığım bile devletim için, bayrağım için. Rabbime sığınırım. Ben bunların dışında hiçbir siyasi görüş ve entrikayı kabul etmiyorum. Benim temennim Rabbim bizim bayrağımızı göklerden indirmesin. İnşallah devletimiz baki olsun, milletimiz zaferle donatılsın.”

21 Eyl 2017 - 11:28 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.