Öldürülen terörist Giresun sorumlusu çıktı

GİRESUN’UN Yağlıdere ilçesi kırsalında güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada, çaldıkları kuzu etini pişirirken etkisiz hâle getiri...

GİRESUN’UN Yağlıdere ilçesi kırsalında güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada, çaldıkları kuzu etini pişirirken etkisiz hâle getirilen teröristin kimliği belirlendi. Baskında öldürülen teröristin, terör örgütü PKK'nın sözde 'Giresun grup sorumlusu', 'Çiyager' kod adlı Serdar Bekmez olduğu ortaya çıktı. Bekmez'in, 2008 yılında Aktütün Karakolu'na düzenlenen saldırıda aktif rol aldığı belirtildi.

Giresun’un Yağlıdere ilçesi kırsalında güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada, çaldıkları kuzu etini pişirirken etkisiz hâle getirilen teröristin kimliği belirlendi. Baskında öldürülen teröristin, terör örgütü PKK'nın sözde 'Giresun grup sorumlusu', 'Çiyager' kod adlı Serdar Bekmez olduğu ortaya çıktı. Bekmez'in, 2008 yılında Aktütün Karakolu'na düzenlenen saldırıda aktif rol aldığı belirtildi. 'Kış üslenmesi' amacıyla Tunceli'den bölgeye yeni sızdıkları tahmin edilen grubun etkisiz hâle getirilmesi için insansız hava araçları da kullanılarak arama-tarama faaliyetleri sürdürülürken, önceki gün Giresun'un Yağlıdere ilçesine bağlı Güllüce köyü kırsalındaki çatışmanın ayrıntıları da ortaya çıkmaya başladı. JOPER timleri, 1600 rakımlı tepedeki kırsalda iz sürerken, 3 terörist fark edildi. Bunun üzerine bölgeye takviye birlikler sevk edildi. Arazide ateş yakıp işletmeden çaldıkları kuzu etini pişiren teröristlere, güvenlik güçlerince “Teslim ol.” çağrısı yapıldı. Teröristler ateş açınca çatışma çıktı. Çatışmada 1 terörist öldürüldü, 2'si ise aniden etkili olan sisi fırsat bilerek kaçtı. Öte yandan çatışmada et pişirirken etkisiz hâle getirilen PKK'lı teröristin kimliği de belirlendi. Teröristin, örgütün sözde 'Giresun grup sorumlusu', 'Çiyager' kod adlı Serdar Bekmez olduğu ortaya çıktı. İçişleri Bakanlığının 'aranan teröristler listesi'ndeki 'gri kategori'de yer alan, başına 300 bin lira ödül konulan terörist Bekmez'in, daha önce Tunceli Nazimiye'de ve 2008 yılında Aktütün Karakolu'na düzenlenen saldırıda aktif rol aldığı belirtildi. Bekmez’in üzerinden çıkan USB bellek ve SD kart incelemeye alınırken, Giresun’daki diğer 6 teröristin kimlikleri de belirlendi. Bu teröristlerin kış üstlenmesi için Tunceli’den bölgeye geldikleri ve 2’sinin başlarına üç yüzer bin TL ödül konulan gri listede yer aldığı öğrenildi. Grupta yer alan ‘Agir’ kod adlı İranlı terörist bölgeyi en iyi bilen teröristler arasında yer alıyor. Daha önce öldürülen Türk Tarık ve Doğan Serhat’ın faaliyet alanlarını iyi bilen İranlı teröristin yanı sıra ‘Akif’ kod adlı Şahin Önen, ‘Bahoz Ahmet’ kod adlı terörist, ‘Rezzan’ kod adlı Gürkan Düz, ile başlarına üç yüzer bin TL ödül konulan ve gri listede yer alan ‘Mahsum’ kod adlı Mehmet Fatih Demir ile ‘Rızgar’ kod adlı Abdülkerim Avras bulunuyor.

Yaşam ve gıda malzemelerini bırakarak kaçan 2 teröristin yakalanması için bölgede operasyonların yoğunlaştırıldığı öğrenildi. Bölgede üçerli gruplar hâlinde varlıkları bilinen teröristlerin kaçabileceği güzergâhlarda da önlem alındı. Jandarma Özel Harekât (JÖH) ve Polis Özel Harekât (PÖH) timlerinin katıldığı operasyonlarda zırhlı askerî araçlar ile insansız hava araçları (İHA) da kullanılarak, kırsal alanlarda bulunan yayla evleri, ormanlıklar ve dere yatakları didik didik aranıyor.

15 Eyl 2018 - 11:38 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.