Olayın altında  tezgâh var

Bakan Soylu, havalimanındaki tehdit ortamının araştırılmasını tamamladıklarını söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon Havalimanında çıkarken kendisine “Akıllı ol” diye protesto eden vatandaşla ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. Bakan Soylu, “Adamla ilgili araştırma yaptık. Adamın da kim olduğu ortaya çıktı. Türkiye'de bir iki gün sonra o adamın kim olduğunu çok net bir şekilde anlar.” ifadelerini kullandı. Yaşanan olayın altında tezgahın olduğunu belirten Bakan Soylu, “Trabzon'a gittim. Uçaktan indim. Hiç böyle bir şey de hesap ediyor değilim. Dediler ki bir yarım saat sonra Ekrem İmamoğlu gelecek onu karşılamaya gelenler VIP'de bekliyorlar. Ben her zaman şehrime giriyorum. Kendime ait de bir özgüvenim var” diyen Süleyman Soylu kendisine gösterilen tepkiyi ise şöyle anlattı:

“Bana karşı sevgi ve itibar da çok yüksektir. Ben çıkarken birden adımımı attım 'Her şey çok güzel olacak' diye bağırmaya başladılar. Canım sıkılmadı değil. Siyasetin kendine ait bir edebi var. Sizin burada hakkınız olmamasına rağmen sizi oraya almışlar, o İmamoğlu'nun oradan geçmeye hakkı olmamasına rağmen nezaket göstermişler. Ben geçerken adamın birisi bana 'Akıllı ol Soylu' dedi. Akıllı ol Soylu bizim oralarda tehdittir. Mafya vari üsluptur. Onun bir cümle sonrası Akıllı ol Soylu, aklını alırız demektir. Döndüm ben de ona bir kelime söyledim. Ama baktım ki burada bir tezgâh var biz de bu tezgaha düşmeyelim. Sonra seçim sonuna kadar düştüğümüz tezgâhın maliyetini Binali abiye ödettirmeyelim. Adamla ilgili araştırma yaptık. Adamın da kim olduğu ortaya çıktı. Türkiye'de bir iki gün sonra o adamın kim olduğunu çok net bir şekilde anlar. Nasıl kirli işlerin sahibi olduğunu, onu oraya onların nasıl gönderdiğini, nasıl orada bir tezgâh içerisinde olduklarını Türkiye bir iki gün içerisinde anlar.”

08 Haz 2019 - 16:43 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.