Olan Trabzon’a oluyor

Beşikdüzü’nde yaşanan ibretlik olayın farkında mısınız? TTSO başta olmak üzere Trabzon’daki işadamlarının oluşturduğu SİAD’ların temsilcilerine seslen...

Beşikdüzü’nde yaşanan ibretlik olayın farkında mısınız? TTSO başta olmak üzere Trabzon’daki işadamlarının oluşturduğu SİAD’ların temsilcilerine sesleniyoruz. “CHP’li gençler Arap yatırımcıyı Beşikdüzü’ne almıyor! CHP’li Gençler ‘Araplar bizden sadece eğitim alabilir’ yazılı dövizlerle eylem yapıyor. CHP Trabzon milletvekili Ahmet Kaya da gençlere destek için olayı TBMM kürsüsüne taşıyor. Neden suskunsunuz ey TTSO yetkilileri… Neden susuyorsunuz ey SİAD’lar…

Trabzon Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, TTSO, TTB yetkilileri… Sizler Kaşüstü’nde aynı yöntemle NOVOTEL’e yer vermediniz mi? Dünya Ticaret Merkezi’ni yıkıp Arap yatırımcıya otel ve kongre merkezi için tahsis etmediniz mi? Yoksa Arapların Yomra’ya, Trabzon’a girmesi serbest de Beşikdüzü’ne girmesi yasaklandı mı? Çimenli’de Özel İdare’nin arazisini otel için devreden yetkililer!.. Beşikdüzü’ndeki skandalı yutacak mısınız?

*****

Trabzon’un geldiği noktanın farkında mısınız? Laiklik yobazı ve ırkçı bir anlayış bu kentin yıllardır verdiği emeği kendi gerici ve ırkçı ideolojilerine kurban etmeye kalkışıyor. Trabzon, yıllardır bu kente Arap turist ve Arap yatırımcı çekmek için emek verdi. Onlarca kez Riyad’a, Dubai’ye, Doha’ya ve bilmem hangi Arap kentlerine gidilerek Arap’lar davet edildi. Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu da ilçesi kalkınsın… Oteller kurulsun… Arap turistler Beşikdüzü’ne para bıraksın ve göç dursun diye Arap yatırımcıyı ikna etti… Meğer Arap yatırımcıdan önce ikna edilmesi gerekenler var! CHP Beşikdüzülü gençler… Hepsi okumuş (!), aydınlanmış (!) gençler… Üstelik hepsi işsiz ve iş arayan gençler (!).. Ama onlar paranın yeşilini, yatırımcının siyahını istemiyorlar. Onlar paranın yeşil olmayanını! Yatırımcının sarı veya beyaz olanına yer veriyorlar! Aynı otel yatırımını Almanlar yapsa idi belki de Beşikdüzülü gençler onlardan eğitim alacaklardı!

Siyah olan yatırımcı hele Müslüman ise!.. CHP’li gençlerden ve Beşikdüzü’nden yer falan alamaz!.. Alsa alsa ancak “Eğitim alabilirler”!..” Arapların aydınlanmaya ihtiyacı var. Ve CHP’li gençler Arap turistleri aydınlatmaya talipler!..

****

Orhan Bıçakçıoğlu veda ediyor. “Beşikdüzü il gibi olacak” iddiasıyla geldi. Ve il çapında işler yaptı. Trabzon’un ilk teleferiğini kurup işletmeye açtı. Ardından 500 yataklı otel projesini ihale etti. Lakin “Köy Enstitülerinin torunları” siyahi ve Müslüman yatırımcı istemiyor. Onlar Beşikdüzü’nün köy gibi kalmasını istiyorlar. Beşikdüzü Köy Enstitüsü binalarının turistik ve manevi (!) değerini sunup! turizm yapmak istiyorlar. Araya belki nostalji de katacaklar. Belki yarın teleferiğin tellerini de kesip işletmeyi kapatacaklar. İşsizlik, göç, geri kalmışlık önemli değil. Onlar aydınlanmış çocuklar ve Araplar onlardan ancak eğitim alabilirler!..

****

Köy Enstitüleri insanlarının torunları olmakla gurur duyan ve ilçeye yatırıma gelen iş adamını kovmaya kalkan CHP’li gençlerin gurur duyduğu Köy Enstitüleri için üstad Necip Fazıl’ın yorumunu hatırlatmak istedik. Bunu hatırlayınca yapılan eylemi daha iyi anlayacaksınız. Necip Fazıl; “Köy Enstitüleri Anadolu çocuğunun, ruh mezbahasıdır. Enstitüler, Anadolu çocuğunun doğal özelliklerinin yok edilerek yerine maddecilik ve komünist anlayışın kurulması için girişilen bir harekettir. İdeolojik bir nesil yetiştirme projesidir.” diye tarif ediyor.

Bir yanda Ortadoğu’da onlarca fuara katılıp Trabzon ve bölgeyi tanıtarak Arap turist ve yatırımcı davet eden Anadolu yatırımcıları… Diğer yanda gelen yatırımcıyı kovan Köy Enstitüsü neslinin uzantıları… Olan yalnız Beşikdüzü’ne değil Trabzon’a oluyor… Sen susarsan, ben susarsam, biz susarsak bu kenti turizm kenti yapamayız.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ali Öztürk - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler