OHAL protestosu

CHP OHAL’in kaldırılması için yurt çapında eylemler düzenledi

CHP, Olağanüstü Hal uygulamasını protesto için tüm Türkiye’de olduğu gibi Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki 6 ilde de oturma eylemi gerçekleştirdi. Trabzon’da, Meydan Parkı’nda toplanan CHP üyeleri oturma eylemi gerçekleştirerek OHAL uygulamasına tepki gösterdi. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunduğu sırada alanda kurulan ses sisteminde arıza oluştu. Bunun üzerine partililer marşı bir emekli öğretmen öncülüğünde seslendirdi. Meydan Parkı’nda düzenlenen “OHAL değil demokrasi istiyoruz” eylemine CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Trabzon’daki 18 ilçe başkanı, çeşitli STK’lar ve çok sayıda partili katıldı.

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP), Olağanüstü Hal (OHAL) uygulamasını protesto için tüm Türkiye’de olduğu gibi Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki 6 ilde de oturma eylemi gerçekleştirdi. Trabzon’da, 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı'nda toplanan CHP İl Örgütü üyesi Atatürk Anıtı önünde oturma eylemi gerçekleştirerek OHAL uygulamasına tepki gösterdi. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunduğu sırada alanda kurulan ses sisteminde arıza oluştu. Bunun üzerine partililer marşı bir partili emekli öğretmen öncülüğünde seslendirdi. Meydan Parkı’nda düzenlenen “OHAL değil demokrasi istiyoruz” eylemine CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Trabzon’daki 18 ilçe başkanı, çeşitli STK’lar ve çok sayıda CHP’li katıldı.

BEŞİKDÜZÜ BELEDİYE BAŞKANI’NA SESLENDİ!

18 ilçe başkanını yanına davet ederek konuşmasına başlayan CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun, “Beşikdüzü ilçesindeki Köy Enstitüsü Parkı’nın bir gecede yok edilmesini kınıyorum. Köy Enstitüsü Parkı’ndaki ağaçları keserek eğitim ışığını söndüremeyeceksin Sayın Belediye Başkanı. Kendisini ‘kasabanın şerifi’ diye adlandıran belediye başkanına özellikle sesleniyorum. Konuyu gazeteye, ulusal medyaya taşıdıkları için Trabzon medyasına bu konuda çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu. 16 Nisan Referandumunun tarihe mühürsüz seçim olarak geçtiğini belirten Uzun, referandumun üzerinden tam 1 yıl geçtiğini söyledi. Başkan Uzun, “15 Temmuz askerî darbe girişiminin ardından 20 Temmuz’da ilan edilen OHAL altında gidilen referandum, meşruiyeti olmayan bir rejim değişikliğini ülkemize dayatmıştır. 21 aydır süren OHAL ile ülkemizdeki baskı rejimi kurumsallaşmıştır. KHK’lar eliyle parlamento, yani halkın iradesi gasp edilmiştir. Türkiye’yi tek tipe sokmak için sivil toplum kuruluşlarına, sendikalara, meslek oda ve birliklerine yönelik operasyonların ardı arkası kesilmemiştir.” dedi. OHAL ile ülkede hiç kimsenin can ve mal güvenliğinin kalmadığını belirten Uzun, “AKP iktidarının muhaliflerine bir sopa olarak kullandığı OHAL, bu faşizan sınırlarını bile aşmış; sağcı, solcu, muhafazakâr, sosyal demokrat, kimseyi ayırmadan tüm topluma karşı işlenen bir suç hâline gelmiştir. İlan ederken ‘1 buçuk ay bile sürmeyecek, milleti etkilemeyecek.’ dedikleri OHAL, bardağı çoktan taşırmıştır. Bugün iktidar partisi ve yeni ortakları, Türkiye’yi uçuruma adım adım yaklaştıran OHAL’i bir kez daha uzatmanın peşindedir.” ifadelerine yer verdi. OHAL’i eleştirmeyi sürdüren Uzun, açıklamasına şöyle devam etti: “OHAL, tüm muhaliflerini ‘terörist’ ilan edebilme cüretidir. OHAL, yasamayı, yürütmeyi, yargıyı bir tek adamın iki dudağının arasına hapsetmektir. OHAL, 12 Eylül cuntasına özenenlerin, askerî darbe dönemlerine rahmet okuttuğu bir düzenin adıdır.” Taleplerinin kesin olduğunu belirten Uzun, OHAL rejimine derhal son verilmesini istedi. Uzun, “Hukukun askıya alındığı, parlamentonun yok sayıldığı, millî iradenin tanınmadığı, milletvekillerinin rehin alındığı faşizm düzeni ortadan kalkmalıdır. Sivil toplum örgütlerine, sendikalara, meslek odalarına ve birliklerine yönelik iktidar gücü ile açılan savaş son bulmalıdır. Sivil darbe ile tek koltukta birleştirilen yasama, yürütme ve yargı erkleri yeniden çağdaş demokrasilerde olduğu gibi kendi koltuklarına geçmelidir. Sadece bu meydandan değil, Türkiye’nin 81 ilindeki meydanlardan Ankara’daki Saraylıları uyarıyoruz.” diye konuştu.

GÖK: TRABZON’DA BİR ÇOBAN ATEŞİ YAKILMIŞTIR

Eyleme katılan CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, “Bunlar bulmuşlar bir ballı yönetim, ülkeyi ‘OHAL var’ deyip inim inim inletiyorlar. Trabzon’da bir çoban ateşi yakılmıştır. Bu ateşin sıcaklığı şimdiden hissedilmeye başlanmıştır.” dedi. OHAL’in sürdürülmesine tepki gösteren CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun da “OHAL bardağı çoktan taşmıştır, sabır testisi kırılmış, toplumun büyük bir bölümü ‘Artık yeter’ demeye başlamıştır.” ifadelerini kullandı.

DENİZ: DEMOKRASİ TALEBİNİ HEP BİRLİKTE GÖSTERDİK

CHP Rize İl Teşkilatı da Tuzcuoğlu Memiş Ağa Belediye Parkı’nda düzenlenen oturma eyleminde OHAL’i protesto etti. Yaklaşık 150 kişinin katıldığı eyleme, ÖDP, ADD üyeleri ve Saadet Partisi de destek verdi. OHAL’in bitirilmesi gerektiğini savunan CHP Rize İl Başkan Yardımcısı Saltuk Deniz, “Çağrımız tüm vatandaşlarımıza yöneliktir. Herhangi bir parti veya kuruluş değil herkesin burada olmasını isterdik. Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Rize’de de insanların artık OHAL'in bitmesini istediğini ve demokrasi talebini hep birlikte gösterdikleri bir gün olmuştur.” diye konuştu.

TIĞLI: OHAL REJİMİNE DERHAL SON VERİLMELİDİR

CHP Giresun İl Teşkilatı üyesi yaklaşık 200 kişi, Atatürk Meydanı’nda toplandı. Taleplerinin kesin olduğunu belirten CHP İl Başkanı Necati Tığlı, “Bizim talebimiz kesindir. Halkın iradesine karşı işlenen ve bir suç hâline gelen OHAL rejimine derhal son verilmelidir. Hukukun askıya alındığı, parlamentonun yok sayıldığı, millî iradenin tanınmadığı, milletvekillerinin rehin alındığı faşizm düzeni ortadan kalkmalıdır.” dedi.

AĞAÇ: OHAL 21 AYDIR TEPEMİZDE DEMOKLES'İN KILICI GİBİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gümüşhane İl Teşkilatı da OHAL’in sonlanması için oturma eylemi ve basın açıklaması yaptı. 15 Temmuz Zafer Meydanı'nda bir araya gelen partililer adına basın açıklamasını CHP Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç okudu. Türkiye’nin 20 Temmuz 2016’da girdiği OHAL döneminden henüz çıkamadığını kaydeden Ağaç, “OHAL 21 aydır tepemizde Demokles'in kılıcı gibi. Her türlü hukuksuzluk OHAL mazeretiyle meşrulaştırılıyor. OHAL kapsamında ortaya çıkan ekonomik ve politik sonuçlar, devasa sorunlara yol açmış durumda. Vicdansızlıkların, insafsızlıkların bitmesi için OHAL kalkmalı. Daha da gerilen, ayrıştırılan ve âdeta cephelere bölünen bir toplum olmamamız için OHAL kalkmalı. İnanılmaz yıkıcı, çürütücü ve tüm toplumsal dengeleri bozucu hâllerin bitmesi için OHAL kalkmalı.” dedi. Eyleme, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, CHP Parti Meclisi Üyesi Gökhan Zeybek, Saadet Partisi Gümüşhane İl Başkanı Akın Demir ile her iki partinin bazı il yöneticileri de destek verdi.

Filiz YILDIRIM

19 Nis 2018 - 14:00 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.