Oğullarına kızıp öyle bir şey yaptı ki!

Trabzon'un Şalpazarı ilçesinde Muhammet Gören, 1975 yılında satın aldığı sıfır kilometre kamyoneti oğullarına kızınca 4 yıl kullandıktan sonra garaja...

Oğullarına kızıp öyle bir şey yaptı ki!
Oğullarına kızıp öyle bir şey yaptı ki!
+1
Haber albümü için resme tıklayın

Trabzon'un Şalpazarı ilçesinde Muhammet Gören, 1975 yılında satın aldığı sıfır kilometre kamyoneti oğullarına kızınca 4 yıl kullandıktan sonra garaja kilitledi.

Oğulları başka kentlere giden, kendisi de 9 yıl önce yaşamını yitiren Gören'in hurdaya dönen kamyoneti, 39 yıldır, seviyesi düşürülen yolun üst yamacındaki giriş-çıkışı olmayan garajda duruyor.

Şalpazarı ilçesi Geyikli Mahallesi'nde taş ustası Muhammet Gören, 1975 yılında sıfır kilometre kamyonet satın aldı. Köyün ilk motorlu araçlarından olan kamyoneti kendisi ve 3 oğlu ile birlikte kullanan Gören, yaylaya göç edenlerin ve ilçe sakinlerinin eşyasını taşıdı, köyleri dolaşarak sebze-meyve sattı. Dört yılın sonunda, kamyoneti kullanma konusunda anlaşmazlık yaşayan oğullarına kızan ve kaza yapmalarından endişe duyan Muhammet Gören, ilginç bir karar aldı. Gören, kamyoneti garaja çekip, bir daha da çalıştırmadı. Bir süre sonra oğulları kent dışına taşınan Muhammet Gören, 9 yıl önce yaşamını yitirdi. Gören'in kamyonetini kilitlediği garaj yolun seviyesi düşürülünce yamaçta giriş ve çıkışı olmayan halde kalırken, 39 yıldır kullanılmayan aracın ise toz içinde olduğu, lastiklerinin ve kaportasının çürüdüğü görüldü.

'ANTİKA OLARAK SATMAYI DÜŞÜNÜYORUZ'

Kamyonetin hikayesini anlatan Muhammet Gören'in oğlu Bayram Gören, "O yıllarda şoför bulup çalıştırmak zordu. Belli bir süre büyük ağabeyim kamyoneti kullandı. Daha sonra babam bize kızarak aracı çalıştırmadı, garaja çekti. Biz büyüyünce ağabeylerimle gurbete çıktık. Kamyoneti kullanmayı da düşünmedik. O gün bugün kamyonet garajda kaldı. Aracın fazla kilometresi yok. Her şeyi orijinal. Kamyonetin alıcısı çıkarsa, antika olarak satmayı düşünüyoruz. Artık ailemizde herkesin arabası var. Bu araca ihtiyacımız yok" dedi.

'GARAJIN GİRİŞ ÇIKIŞI KALMADI'

Muhammet Gören'in arkadaşı ve komşu mahalle Doğancı'nın muhtarı Mustafa Alıcı ise "Muhammet amcamız kamyoneti 1975 yılında aldı. 1979 yılına kadar biraz sürdükten sonra çocuklarına kızdı, anlaşamadılar. Kamyoneti garaja hapsetti. Garaja eskiden araba girip çıkıyordu. Ama yola büz konuldu ve seviyesi düşürüldü. Garaj üstte, yol atta kaldı. Garajın giriş çıkışı kalmadı. Kamyonet isteseler de bu halde buradan çıkarılamaz. Amcamız da 9 yıl önce rahmetli oldu. Çocukları da gurbete gitti. Araba burada bekliyor. Ne olacak bilmiyoruz" diye konuştu.

'KAMYONETİ BURAYA HAPSETTİ'

Muhammet Gören'nin yeğeni Kâzım Gören de amcasının çocukları ile anlaşamaması üzerine kamyoneti garaja kilitlediğini belirterek, "Kamyoneti o yıllarda yeni almıştı. Sis Dağı'nda sebzecilik yaptı. Oğullarıyla bir ara bozuştu. Amcam da kızdı, kamyoneti buraya hapsetti. Çocukları da gurbete gitti. Kamyonet burada kaldı. Bakımsızlıktan hurdaya döndü ama hurdaya da vermediler. 1979 yılından itibaren kamyonet burada hapis" ifadelerini kullandı.

10 Ara 2018 - 15:56 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.