Öğrencilere ücretsiz hat sözü verdi

Üniversite öğrencileri ile bir araya gelen Akyüz, öğrencilere projelerinden bahsetti

CHPOrtahisar Belediye Başkan Adayı Mimar Salih Akyüz, üniversite öğrencileri ile bir araya geldi. Öğrencilerin sorunlarını dinleyip, öğrencilere projelerinden bahseden Akyüz, Trabzon’un Türkiye’nin en pahalı illerinden biri olduğunu ve öğrencilerin bu konuda muzdarip olduğunu söyledi. Akyüz “Belediye olarak öğrencilerimize ulaşım konusunda bir çözüm üreteceğiz. Bazı hatlarda ücretsiz, bazı hatlarda da cüzi rakamlara ulaşım imkânı tanıyacağız” dedi.

TRABZON TÜRKİYE’NİN EN PAHALI İLLERİNDEN BİRİ

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde farklı bölümlerde okuyan ve ev arkadaşlığı yapan üniversite öğrencilerinin evine konuk olan Akyüz, “Farklı bir kültürden, farklı bir kültüre geliyorsunuz. Karadeniz’in kültürü çok güzeldir, özeldir. Bu kültür zamanla insanlara nüfuz eder, içselleştirirler ve Trabzon’dan gitseler bile buradan kopamazlar” dedi. Trabzon’un Türkiye’nin en pahalı illerinden biri olduğunu ve öğrencilerin bu konuda muzdarip olduğunu belirten Akyüz, üniversite öğrencilerinin birçok sorunla mücadele ederek eğitimlerini sürdürmesinin Trabzon için kötü bir imaj yarattığını kaydetti. Akyüz“Belediye olarak öğrencilerimize ulaşım konusunda bir çözüm üreteceğiz. Bazı hatlarda ücretsiz, bazı hatlarda da cüzi rakamlara ulaşım imkânı tanıyacağız. Aş Evini kesinlikle yapacağız.” diye konuştu.

KALKINMA’YA TRAFİK PLANLAMASI ŞART

Kalkınma Mahallesi’nde yaşayan öğrencilerim etraftaki çöp yığınlarından şikâyetçi olduğunu belirten Akyüz, Kalkınma Mahallesi’nde sadece çöp sorunu olmadığını, kaldırımlarından, ışıklandırmasına kadar, trafik ve yol sorununa kadar birçok sorunu olduğuna dikkat çekti. Akyüz “Kalkınma Mahallesi’nin ana caddesinde öğrenciler kendi şehirlerini yaratmış gibi bir hava var. Bu cadde çok popüler bir cadde ancak çok ciddi sorunlar da var. Bu bölgenin en yoğun sağlık hizmetini veren Tıp Fakültesi’nin geçiş yolu bu caddeden sağlanmış. Ambulansların güzergâhı bu yol. Kimi hastalığının derdinde iken, kimi de eğlenmek için o bölgeye gidiyor. Buraya bir trafik planlaması yapılmalı. Üniversitenin girişinden bir yolla, daha sakin bir yol güzergâhı çizilebilir” diye konuştu.

KENTTE YAŞADIĞIMIZ SORUNLARA ODAKLANACAĞIZ

Çözüm odaklı çalışmalar ortaya koyacaklarının altını çizen Akyüz, “Temel hedefimiz; kentte yaşadığımız sorunlara odaklanacağız. Çözümün kalıcı olabilmesi için bütün etkenleri ortaya koyarak bunu yapacağız. Biz öğrencilerimizin yanında olmak zorundayız. Sizde bu şehre enerjinizle yaratıcılığınızla birçok şey katabilirsiniz. Bizim görevimiz de bu yolları size açmak olacaktır” şeklinde konuştu.

Filiz YILDIRIM

25 Mar 2019 - 12:19 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.