O binaya yıkım geldi

Araklı sahilinde kıyı kanununa aykırı olarak yaptırılan betonarme bina şikayet edilince Bakanlık yıkım kararı verdi. Şikayetçi Valilik Özel Kalem eski Müdürü Hasan Kamber, “Şimdi Trabzon Valiliğinden gereğini bekliyoruz. Bakalım yıkacaklar mı?” dedi.

Trabzon Araklı ilçesinin sahilinde yapılmasına karar verilen sosyal tesisleri yerine betonarme bina yapılınca Eski Trabzon Valiliği Özel Kalem Müdürü Hasan Kamber, yapıyı Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) şikâyet etti. Kamber, “Nihayet müracaatımdan 11 ay sonra Araklı Belediye Başkanlığının kıyı kanununa aykırı olarak yaptığını söylediğimiz sosyal tesisin kaçak olduğu Bakanlık yazısıyla da tescillendi. Kıyı Kanununa ve İmar Kanununa aykırı olarak yapılan binanın yıkılmasını ve ilgililer hakkında yasal işlem yapılmasını Trabzon Valiliğinden bekliyoruz.

AHŞAP DIŞINDA HİÇBİR YAPI YAPILAMAZ

CİMER’den yapılan açıklamada yapının kanuna aykırı olduğu tespit edilmiş olup valilik ve belediyeler tarafından önlem alınması gerektiği açıklandı. Söz konusu yapıların Kıyı Kenar çizgisinden itibaren deniz yönünde kaldığı ve yapıların bulunduğu alanın fiili olarak doldurulmuş olduğunun tespit edildiği belirtildi. Kıyı kanunun uygulanmasına dair yönetmeliğin ilgili maddesine göre, kıyılarda uygulama imar planı yapılmadan sabit olmayan duş, gölgelik, soyunma kabini, aralarında en az 150 metre mesafe olmak kaydıyla 6 metrekareyi geçmeyen büfe ve kirletici etkisi olmayan fosseptik yapımını gerektirmeyen seyyar tuvalet ve ahşap iskeleler yapılabilir. Onaylı Dolgu İmar Planı yapılmadan da kıyılarda uygulama yapılmasının mümkün olmadığı dile getirildi

HABER: Rabia MOLLAOĞLU

16 Kas 2019 - 12:13 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.