Nikah kavgası

Akaç’ın çirkin üslûbuna Diyanet-Sen tepkisi

Diyanet Sen Trabzon Şube Başkanı Metin Aydın, CHP Trabzon Başkanvekili Celal Akaç’ın kendisine ‘seviye düşkünü, alçak’ açıklamalarından dolayı tepki gösterdi. Diyanet-Sen Trabzon Şube Başkanı Metin Aydın ve Trabzon Barosu Başkanı Av.Sibel Suiçmez arasındaki müftü tartışmalarına CHP Trabzon Başkanvekili Celal Akaç’ta dâhil oldu.

MUHATABIM DEĞİL

Diyanet Sen’in, Memur Sen’e bağlı bir sendika olarak toplumsal olaylarla ilgili görüşlerini her zaman kamuoyuyla paylaştığını belirten Aydın, bunun bu şekilde de devam edeceğini belirtti. Aydın “Toplumun birlik ve beraberliği en önemli amacımızdır. Bugüne kadar birlik ve beraberliği, kardeşliği, sosyal dokuyu zedeleyici beyan ve açıklamalara karşı dikleşmeden dik duruş sergiledik, sergilemeye de devam edeceğiz. İşte bunlardan bir tanesi de Müftülerimize nikah kıyma yetkisinin verilmesine gösterilen mesnetsiz tepkiler. Yargıyı ve adaleti temsil eden, oy aldığı insanların düşüncelerini de hesaba katarak tarafsız olması gereken Trabzon Baro Başkanı Suiçmez’in açıklamalarına gösterdiğimiz tepkilere cevabın, muhatabım olmadığı halde CHP İl Başkan Yardımcısı Akaç’tan gelmesi bizler için şaşırtıcı olmuştur.” şeklinde konuştu.

BİZİ YARGIYLA TEHDİT EDİYOR

Siyasetin muhatabı olmadığını belirten Aydın, açıklamalarına şu şekilde devam etti:”Yapmış olduğum görev gereği oldukça siyasetten uzak durmuşumdur. Öyle de olmamız gerekiyor. Fakat Akaç’ın beni tanımadığı halde şahsımla ilgili ‘seviye düşkünü, alçak’ ifadelerini kullanırken aynaya baktığı ve kendini kastederek bu açıklamayı yaptığı aşikârdır. Hezeyanlarını ifade eden siyasetçilerden gelecek eleştirilere ilkesel olarak cevap vermeyeceğimi de belirtmek isterim. Suiçmez’in ise yapmış olduğumuz eleştirilere hazımsızlığı göreviyle bağdaşmamaktadır. Bizleri yargıyla tehdit etmektedir.”

Bu ülkede bağımsız yargının olduğunu belirten Aydın, söylediklerinin arkasında olduğunu ifade etti. Aydın “ Doğru bildiklerimizi de dikleşmeden söylemeye devam edeceğiz. Şimdi nikâh meselesine gelelim. Biz sivil toplum olarak yapılan işin kimin tarafından yapıldığına değil, doğru olup olmadığına, toplumun huzuruna, birlik ve beraberliğine katkı sağlayıp sağlamadığı yönüne bakarız. Mevcut uygulamada evlenecekler Belediye nikâh memuruna başvurarak evlenir ve evlilik cüzdanlarını alırlar. Sonra da dini nikâh için Müftü veya Hoca ararlar.” dedi.

NE ALAKA!

Yapılacak uygulama ile evlenecek kişilerin ister belediye nikâh memuruna isterse Müftüye müracaatlarını yaparak evlenebileceklerini ve evlilik cüzdanlarını alarak evlilik aktini yapmış olacaklarını belirten Aydın, açıklamalarını şu şeklide bitirdi. “Bu bireylerin özgür tercihlerinin bir gereğidir. Bunda aklıselim insanlar için bir mahsur yoktur. Yok efendim nikah kıyacak memur kalmadı mı da Müftüler kıyacak, yok efendim kadınların hakları ellerinden alınacak, yok efendim kamusal alan din’le buluşacak, yok efendim laiklik ilkesi ihlal edilecek, yok efendim kadın ve çocuklara yönelik taciz ve istismarlar artacak, vs… Ne alaka? Toplumun enerjisini boş yere tüketmeyin ve toplumu kandırmayın. Kamuoyuna duyurulur.”

Filiz YILDIRIM

02 Ağu 2017 - 11:36 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.