Müftü nikah kıyarsa ne olur?

Son günlerde müftülere nikah kıyma yetkisi veren tasarı ile ilgili yapılan eleştirilere yönelik Memur-Sen Trabzon İl Başkanı Mehmet Kara tarafından aç...

Son günlerde müftülere nikah kıyma yetkisi veren tasarı ile ilgili yapılan eleştirilere yönelik Memur-Sen Trabzon İl Başkanı Mehmet Kara tarafından açıklama yapıldı. Kara, açıklamasında “Müftü nikah Kıyarsa ne olur?” sorusunu sordu. Kara, açıklamasında Baro Başkanı Sibel Suiçmez’e de göndermede bulundu.

SON günlerde müftülere nikâh kıyma yetkisi veren tasarı ile ilgili yapılan eleştirilere yönelik Memur-Sen Trabzon İl Başkanı Mehmet Kara tarafından açıklama yapıldı. Kara, açıklamasında “Müftü nikâh Kıyarsa ne olur?” sorusunu sordu.

Memur-Sen Şube Başkanı Kara müftülerin nikâh kıymasına yönelik yasa tasarısının içeriği açıklayarak, “Müftü nikâh kıyarsa ne olur? Bakanlık, evlendirme işlemlerinin nüfus ve vatandaşlık hizmetlerinin bütünlüğü içerisinde yürütülmesi için gereken her türlü tedbiri alır ve uygular. Evlendirme memuru; belediye bulunan yerlerde belediye başkanı veya bu işle görevlendireceği memur, köylerde muhtardır. Bakanlık, il nüfus ve vatandaşlık müdürlüklerine, nüfus müdürlüklerine ve dış temsilciliklere evlendirme memurluğu yetkisi ve görevi verebilir. Eşlerden birinin yabancı olması halinde evlendirmeye, belediye evlendirme memurlukları ile nüfus müdürleri yetkilidir.” Dedi.

Kara, açıkladığı maddeler ışığında, “Mevcut bu maddeye ‘il ve ilçe müftüleri’ ibaresi eklenecek. Bu eklemeden; Taciz çıkar mı? Kadın haklarını istismar çıkar mı? Laiklik ilkesinin zedelenmesi durumu hâsıl olur mu? Kamusal alan zarar görür mü? Cinsel istismar yaygınlaşır mı? Bunları anlamak için illa baro başkanı mı olmak gerek? Ya da geçen onca yıla rağmen baro başkanımız ve siyasilerimiz kamusal alan yalanında nasıl hala ısrarcı olmaktadır? Birilerinin aynı yerde saydığı noktasından şüphe etmekteyiz. Devlet memurları içerisinde bile ayrım yapan anlayışı kınıyorum. Acaba baro yönetiminin tümü aynı şeyleri mi düşünmektedir. Hiç ortalığı karıştırmaya gerek yok. Buradan malzeme çıkmaz herkes söylediği çirkin sözleri için yarın yüzü kızarmasın. Tabii anlayana.” açıklamasında bulunarak Trabzon Baro Başkanı Sibel Suiçmez’e göndermede bulundu.

Fatoş BATMAN

04 Ağu 2017 - 11:36 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.