Milli Takımımızı bu sebeple bekletmişler!

Türkiye - İzlanda maçı öncesi havaalanında Millilerimize yönelik skandal yaşandı. Milli Takımımızı 3 saat havalimanın da beklettiler!

A Milli Futbol Takımımızın maruz kaldığı bu tutum İzlanda basınında da yer aldı. İzlanda'da yayın yapan Morgunbladid gazetesi, konuyla ilgili olarak, Türk futbolcuların özel güvenlik kontrollerinden geçirilmelerinden ve pasaportlarının titizlikle incelenmesinden rahatsızlık duyduklarını yazdı. Akşam'da yer alan habere göre; Bu sürecin yaşanmasına gerekçe olarak, "Uçuşun, onaylanmamış bir havaalanı olan Konya'dan gerçekleştirilmiş olması" gösterildi.

TÜRKİYE'DEN İZLANDA'YA NOTA VERİLDİ

Türkiye'den İzlanda'ya "durumu kınayan nota" verilirken, konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada "Sorunsuz geçiş için yazışmalar yapılmış olmasına rağmen bu sıkıntıların yaşandığı" bildirildi.

EMRE'Yİ TAHRİK ETMEK İSTEDİ!

A Milli Takım, EURO 2020 Avrupa Elemelerinde Fransa'yı 2-0 mağlup ettikten sonra İzlanda'ya hareket etti. Milli Takımımız, Reykjavik yakınlarındaki Keflavik Havalimanı'nda yaklaşık 3 saat bekletildi. Emre Belözoğlu'nu tahrik etmek için muhabir gibi davranan birisinin oyuncuya tuvalet fırçası uzatması İzlanda basınında da gündem oldu. Konya'dan özel uçakla Keflavik'e giden milli takım kafilesi, ülkeye girişleri sırasında İzlandalı yetkililer tarafından yaklaşık 2 saat pasaport kontrolünde bekletilmişti. Milli oyuncuların özel eşyaları detaylı şekilde arandı ve futbolcularımız uzun süre pasaport kontrolünde tutuldu. Emre Belözoğlu ve Burak Yılmaz, havalimanı çıkışında yaşananlara tepki gösterirken bir başka skandal Emre Belözoğlu'nun açıklama yaptığı esnada gerçekleşti. İzlandalı bir taraftar, açıklama yaptığı sırada Emre Belözoğlu'na, mikrofon tutar gibi tuvalet fırçası uzattı.

İZLANDA BASINI DA HABER YAPTI

,İzlanda basınında Fotbolti, Emre Belözoğlu'na fırça uzatan İzlandalı kişinin Türkler tarafından büyük tepki gördüğünü yazdı. Haberde, Gretarsson'un havaalannında Emre Belözoğlu'na tuvalet fırçası uzatan şahsın olduğu zannedilip Türkler tarafından sayısız tehdit içerikli mesaj aldığı belirtildi. Skandalın ardından İzlandalı spor yazarı Henry Birgir ise, "Sevgili Türkiye. O fırçalı kişi İzlanda medyasından değil." mesajını paylaştı.

İzlanda'nın en yüksek tiraja sahip gazetelerinden olan Fréttabladid de konuyla ilgili bir haber yayımladı. Emre Belözoğlu'na uzatılan tuvalet fırçasına sinirlenenleri "kızgın Türkler" olarak nitelendiren haber sitesi, İzlandalı birçok gazetecinin hedef tahtasına oturtulduğunu yazdı.

SOSYAL MEDYADAN TEHDİT

Emre Belözoğlu'na tuvalet fırça uzattığı sanılan ve sosyal medyada tepki gören Magnur Einarsson ise "O kişi ben değilim. Bugün havaalanına gitmedim." mesajını paylaştı. Gretarsson da "Türkiye'den sayısız tehdit mesajları alıyorum. Neler oluyor? Ben o kişi değilim." açıklamasını yaptı.

10 Haz 2019 - 13:42 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.