Millet İttifakı adayı projelerini açıkladı

İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Atakan Aksoy, dün Proje Tanıtım Toplantısı gerçekleştirdi. 20 projesini 20 konu başlığı a...

İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Atakan Aksoy, dün Proje Tanıtım Toplantısı gerçekleştirdi. 20 projesini 20 konu başlığı altında toplayan Aksoy, mevcut yönetime meydan okudu. Herkesin vaatte bulunduğunu ama hiç kimsenin kaynak açıklamadığını ya da göstermediği belirten Aksoy “Hiç kimse kaynak göstermiyor. ‘Söz aldık’ deniliyor. Ben soruyorum. 10 yıldan daha uzun zamandır Trabzon iktidar partisi tarafından yönetiliyor. 15-16 yıldır bu sözleri alamadınız mı?” diye sordu. Projelerin hepsinin Büyükşehir Belediyesine kaynak yaratacak çok önemli projeler olduğunu belirten Aksoy “Açıkladığımız projeler büyükşehir belediyesine yılda 5 Milyar TL gelir sağlayacak” dedi

MİLLET İTTİFAKI GÖVDE GÖSTERİSİ YAPTI

Zorlu Grand Otel’de gerçekleşen basın toplantısında Millet İttifakı gövde gösterisi yaptı. Aksoy’un tanıtım toplantısına; CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, CHP İl Başkanı Güzide Uzun, İYİ Parti İl Başkanı Azmi Kuvvetli, CHP Ortahisar Belediye Başkan Adayı Mehmet Salih Akyüz, İYİ Parti Ortahisar İlçe Başkanı Muhammet Erkan, mevcut belediye meclis üyeleri ve adayları ile partililer katıldı.

VAAT VAR AMA KAYNAK GÖSTEREN YOK!

“Güçlü ve Gücü aktaran Trabzon Büyükşehir Belediyesi” sloganıyla yola çıktıklarını belirten Aksoy “Teknik projeler finanse edecek, sosyal projeleri finanse edecek ve bu şekilde üreten, istihdam sağlayan Trabzon Büyükşehir Belediyesini oluşturacağız. Bütün Büyükşehir kapsamı ciddi bir hizmet istiyor. Altyapı, atıklar, trafik- ulaşım, sosyal, spor refahla ilgili hizmetler. Ben şimdi soruyorum; mevcut kaynaklarla, bu kadar proje nasıl finanse edilecek? Merkezi bütçeden gelecek paralarla bu konular nasıl finanse edilecek? Hiç kimse kaynağını anlatmıyor. Hiç kimse kaynak göstermiyor. ‘Söz aldık’ deniliyor. Ben soruyorum. 10 yıldan daha uzun zamandır Trabzon iktidar partisi tarafından yönetiliyor. 15-16 yıldır bu sözleri alamadınız mı? Bu kadar sürenin sonunda gele anlayış ‘yeni yönetim anlayışı’ oldu. Bu işler söz almakla olmuyor.” dedi.

BELEDİYE BÜNYESİNDE TRA BETON A.Ş’Yİ KURACAĞIZ

Verilen vaatlerim boş vaatler olduğunu belirten Aksoy “Türkiye’nin o kadar büyük yatırımları ihtiyacı var k! Ben bu kadar şeyi Trabzon’a aktaracağım diye bir şey yok! Bu işler ekonomi ve para işi. ‘Söz aldık’ lafının bugüne kadar içi nasıl boşsa bundan sonra da boş olacak. ‘Marka şehir lafla olmaz’ diyoruz” dedi. Büyükşehir Belediyesi bünyesinde TRA Beton A.Ş’yi kuracaklarını belirten Aksoy “Vatandaşa ucuz gübre verirken belediyeye büyük gelir elde edeceğimiz Bazalt Doğal Gübre projemiz var. Bunu ilk 6 ayda devreye alıyoruz. Kazılmış asfalt, Satı Kaplama bunlara kendimiz yapacağız. Bunlar için büyük yatırımlara gerek yok. Düşük maliyetle oluşturabiliyoruz. Yine geri dönüşümlü kaplama tekniklerinin uygulamasına ilk 6 ayda başlayacağız. Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kireç fabrikası kurma düşüncemiz var” ifadelerine yer verdi.

AÇIKLADIĞIMIZ PROJELER BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE 5 MİLYAR TL SAĞLAYACAK

20 Projesini 20 konu başlığı altında anlatan Aksoy, “Bu projelerin hepsi Büyükşehir Belediyesine kaynak yaratacak çok önemli projelerdir. Bu projeler gerçekleşmeye başlayınca hızlı bir kalkınma sürecine gireceğiz. Açıkladığımız projeler büyükşehir belediyesine yılda 5 Milyar TL gelir sağlayacak. Bunların hepsi de gerçekleştirilebilir projeler” diye konuştu. Güney Çevre Yolu’nu yapmaya talip olduklarını belirten Aksoy “Ortaya koyduğumuz projelere çok kısa süre içinde hem sorunları çözeceğiz. Hem de büyük istihdam oluşturacağız” dedi.

3 FUTBOLCUYA 150 MİLYON TRANSFER ÜCRETİ…YENİ STAT YAPILIRDI

Trabzon’da artık emeklilerin bile durmak istemediğini belirten Aksoyz “Bütün esnaf kan ağlıyor. Çok büyük ekonomik sıkıntılar var. Bunun nedeni üretmeyen belediyeler. Türkiye’de belediyecilik dendiğinde Trabzonlu Atakan akla gelecek” dedi. Medya A.Ş. şirketini kuracağını da belirten Aksoy “Bütün basına destek vereceğim” diye konuştu. Futbolun dünyada bir endüstri olduğunu belirten Aksoy “Abdulkadir Parmak, Abdülkadir Ömür, Yusuf Yazıcı benim paramla 3 tane futbolcunun transfer bedeli 150 milyon dolar. O parayla stat yapılırdı. Trabzon’a Avni Aker yerinde yapılmak zorundadır diyorum. Ya o stat yerine yapılacak ya o tribün yıkılacak. Trabzonspor, Türkiye’nin değil dünyanın markasıdır” ifadelerine yer verdi.

BÜYÜKŞEHİR ADAYLARINA SESLENDİ “YAN YANA GELELİM, PROJELERİMİZİ ANLATALIM!”

Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkanı olursa makam kapısı olamayacağını ve kapısını sökeceğini söyledi. Aksoy “ Akyazı Amatör Kulüplerin olacak” dedi. Gülcemal Dolgusuna temelden karşı olduğunu belirten Aksoy “O konuda Ortahisar Belediye Başkanımız Salih Akyüz’ün çok güzel projeleri var” ifadelerine yer verdi. Bütün Büyükşehir adayları ile yan yana gelmeyi teklif eden Aksoy “Gelelim bütün adaylarla bir araya. Topluma kendimizi anlatalım. Önemli olan Trabzon’un kalkınması değil mi? Evet Trabzon Belediye Başkan adaylarını davet ediyorum. Kendilerine bu çağrıda bulunuyorum. Birlikte gelsinler, projelerimizi anlatalım” dedi.

İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Atakan Aksoy 20 projesini tanıttı.

1.Bazalt Doğal Gübre Projesi

2.Kazınmış asfalt kaplama geri dönüşüm uygulaması.

3.Bitüm emülsiyonu üretim tesisi ve uygulamaları.

4. Likit Membran sıvı asfalt yalıtım malzemesi üretimi.

5.TRABETON A.Ş prefabrik beton elemanları üretimi.

6.Bazalt Fiber ve Taşyünü Üretim tesisi kurulması.

7. Nanokil-Cam-Polimer katkılı geri dönüşümlü kaplama teknikleri.

8. Kireç Fabrikası kurulması ve kireç ürünleri uygulama tarım kireci.

9. Asfalt, beton, zemin, gıda laboratuarlarının kurulması.

10. Proje A.Ş fizibilite etüt merkezi ulaşım ana planları otoyol demiryolu liman projeleri.

11.Sönmüş kireç, modifiye yoluygulamalrı.

12. Sessiz asfalt, renkli asfalt, peyzaj kaplama uygulamaları.

13. Gıda kooperatifleri kurulumu ve yaygınlaştırma.

14. SMA kaplamaları için mıcır üretimi ve pazarlama.

15.Fındık yağı üretim tesisi.

16. Biyorafineri kurulması ve fındık kabuğunun değerlendirmesi.

17. Proje ofisi bünyesinde AB Hibe projelerinden yararlanma.

18.Trabzonspor Koleji ve spor A.Ş oluşumu.

19. Buz çözücü madde üretimi ve termoplastik yol çizgileri üretimi.

20.Yüzey temizleme sistemlerinin devreye alınması.

Filiz YILDIRIM

15 Mar 2019 - 12:03 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.