Mevlana, Trabzon’da konuşuldu

İranlı Profesör İrec Şehbazi, Mevlana’yı Türk ve İranlı katılımcılara anlattı

İran İslam Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosu Baghban Kondori’nin davetlisi olarak Trabzon’a gelen Tahran Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İrec Şehbazi, Mevlana konusunda Fars Edebiyatına ilgi duyan gençlere bir sunum yaptı.

İran’dan Ankara’ya 3 günlük bir program çerçevesinde gelen Tahran Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Üyesi Prof. Dr. İrec Şehbazi, İran İslam Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosu Baghban Kondori’nin davetlisi olarak önceki gün Trabzon’a geldi. İkram Sofrasında düzenlenen etkinlikte Türk ve İranlı vatandaşlarla buluşan Prof. Dr. İrec Şehbazi, burada Mevlana konulu bir sunum gerçekleştirdi.

ÖĞRENCİLERİMİZ TERCÜMANSIZ FARSÇA KONUŞACAK

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren İran İslam Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosu Baghban Kondori, öğrencilerin gelecek yıl tercümansız Farsça konuşacağını belirterek, Prof. Dr. İrec Şehbazi’nin Trabzon’a gelişinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

MEVLANA İNSANLIK İÇİN ÖNEMLİDİR

Tahran Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Üyesi Prof. Dr. İrec Şehbazi de Trabzon’a geldiğinden dolayı oldukça mutlu olduğunu ifade ederek, konuşmasını dinlemeye gelen Türk ve İranlı edebiyat severlere teşekkür etti. Açılış konuşmasının ardından sözlerine devam eden İrec Şehbazi, şu şekilde konuştu: “Bu etkinliği düzenleyenlere tekrar teşekkür ediyorum. Dil ve edebiyat anlamında çalışmaları olan bir araştırmacıyım. Kendi alanımda Mevlana adına özel araştırmalarım olmuştur ve bunlar devam etmektedir. Geçmişe baktığımızda bu toprakların çok büyük şairleri vardır. Onların sözlerine baktığımızda çok güzel sözler söylediklerini görmekteyiz. Bunların içinde Mevlana’nın sözleri psikolojik anlamda da önemli dersler niteliğindedir. Mevcut psikoloji hocaları Mevlana’nın söylediği sözlere çok iyi bakıp çok iyi inceliyorlar. Mevlana’nın insan özelliklerini çok güzel anlatması o hocaların bu sözlerin üzerinde durmasına vesile olmaktadır. Çünkü Mevlana insan tekelinde önemli tespitleri olan bir insandır.” dedi.

Gültekin SADIKOĞLU

18 Mar 2018 - 18:16 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.