Merkezi yönetim anlayışı hatadır

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının kurulmasına ilişkin kanun teklifi, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonunda kabul edildi.  TİSAD Başkanı Murat Çavga, “ Turizmin hali hazırda gelişmekte olduğu bölgemiz turizmcilerinden yapılacak kesintinin merkezi bütçeye aktarılması ve farklı bölgelere kaydırılması kabul edilebilir bir durum değildir.” dedi.

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansının kurulmasına ilişkin kanun teklifi, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonunda kabul edildi. Turizm İşletmeleri ve Seyahat Acenteleri Derneği (TİSAD) Başkanı Murat Çavga, “Kurulması planlanan ajansın merkezi bir yönetim anlayışında düşünülmesi büyük bir hata olur. Turizmin hali hazırda gelişmekte olduğu bölgemiz turizmcilerinden yapılacak kesintinin merkezi bütçeye aktarılması ve farklı bölgelere kaydırılması kabul edilebilir bir durum değildir.” dedi.

“TURİZMCİLERİNDEN YAPILACAK KESİNTİ KABUL EDİLEMEZ”

“Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansı”nın merkezi bir mantıkta düşünülmesine Meclis’in izin vermeyeceğini umut ettiğini belirten Başkan Çavga, “Türkiye'nin turizm hedeflerine ulaşması amacıyla imkân ve fırsatlarının dünyada tanıtılması için planlanan ajansın merkezi bir yönetim anlayışında düşünülmesi büyük bir hatadır. Turizmin hali hazırda gelişmekte olduğu bölgemiz turizmcilerinden yapılacak kesintinin merkezi bütçeye aktarılması ve farklı bölgelere kaydırılması kabul edilebilir bir durum değildir.” diye konuştu.

“NE MANTIKLA YAPILACAĞININ BİR GÖSTERGESİDİR!”

Başkan Çavga, “Merkezi yapıya sahip bir anlayışla planlanan ajansın coğrafi bölge bazında temsilini sağlamak üzere Marmara ve Akdeniz bölgelerinden ikişer üye, Ege Bölgesi'nden bir üye, Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerinden bir üye, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden bir üye olarak düşünülmesi toplanan payın dağıtımının ne mantıkla yapılacağının bir göstergesidir.” şeklinde konuştu.

BÜTÇE BİR İKİ BÖLGEYE AKTARILACAK

Turizm tanıtma ve geliştirme ajansı fikrini beğendiğini fakat üzerinde düşünülmesi gerektiğini kaydeden Başkan Çavga, “Bakıldığında kalkınma ajanslarının bile bölgelere ayrıldığı bir yapıda, ülkenin genelini ilgilendiren turizm ajansının merkezi bütçeye sahip olması tüm Türkiye’den toplanan katkıların 1-2 bölgeye aktarılmasından başka bir şeye sebep olamaz.” ifadelerine yer verdi.

BÖLGESEL MANTIĞA KAVUŞMALI

Mevcut tasarının değiştirilmesinin önemini vurgulayan Çavga, “Yıllardır katıldığımız birçok yurt içi ve yurt dışı fuarlarda, bölge varlıklarımızın görsellerine bile yer bulamazken, merkezi mantıkta kurulacak bir ajansta toplanacak katkılardan adaletli pay alabilmemiz düşünülemez. Mevcut tasarının değiştirilerek bölgesel mantığa kavuşturulması, yönetimini bölge turizm paydaşlarının oluşturmasını ve böylelikle turizm kalkınma ajansının daha işlevsel bir yapıya kavuşturulmasını ümit ediyoruz.” değerlendirmelerinde bulundu.

Filiz YILDIRIM

06 Tem 2019 - 13:19 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.