Memurlar kiralardan muzdarip

TRABZON Faal Emlakçılar ve İnşaatçılar Odası Başkanı Ayhan Taflan, tayin nedeniyle Trabzon’a gelen memurların kiralık ev konusunda büyük sıkıntı çektiğini söyledi. Arapların hem kira hem de satılık ev hususunda fiyatları tavana çıkardığından şikâyetçi olan Taflan, pahalı kira sıkıntısı büyüyerek devam ediyor.

TRABZON Faal Emlakçılar ve İnşaatçılar Odası Başkanı Ayhan Taflan, tayin nedeniyle Trabzon’a gelen memurların kiralık ev konusunda büyük sıkıntı çektiğini söyledi. Kente geldikleri günden buyana Arapların hem kira hem de satılık ev hususunda fiyatları tavana çıkardığından şikâyetçi olan Taflan, bu kez de Arapların tayin dolayısıyla Trabzon’a gelen memurları zor duruma soktuğundan söz etti. Arap yatırımcıların günlüğü 300-500 liradan kiraladıkları dairelerin, tayin nedeniyle kente gelip aylık 800-900 lira verebilecek memurları zor duruma soktuğundan söz eden Ayhan Taflan, ev sahiplerinin bu noktada memurlara yardımcı olması gerektiğini söyledi. Açıklamalarını sürdüren Trabzon Faal Emlakçılar ve İnşaatçılar Odası Başkanı Ayhan Taflan, şöyle devam etti: “Arap yatırımcıların Trabzon’a gelmesiyle kirada artış var. Şu an tayin dönemi ve insanlar Trabzon’a geliyor. Çocuklarının gidebilecekleri okulların yanında ev arıyorlar ama kira hususunda muzdaripler. Arap yatırımcılar burada günlüğü 300-500 liradan daire kiralıyor. Bu sefer tayin olan vatandaşlar sıkıntı çekiyor. Arapların piyasaya olumlu etkisi olduğu kadar zararı da var. Ev sahiplerinin Türk vatandaşlarına da yardımcı olması lazım. Fiyatlar aşırı yüksek.”

Gültekin SADIKOĞLU

19 Tem 2018 - 11:37 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

02

Sabri - Bence ev kiralarının artmasında siz emlakcılarında % 50 payı var.

Oturduğunuz yerde bi ev kirasıda sizler istiyorsunuz..

Ne kadar katkınız var ne yapıyorsunuzda bi ev kirasıda siz alıyorsunuz.

Acaba bu aldıklarınız kayıt altındamı.vergisini veriyormusunuz..

Bu konuda bimere ve cimere bilgilendirme yazısı yazacağınız.

Ev satımlarında ve kiraya vermelerde ne alıyorsunuz kayıtları yapılıyorm yapılması için..cimer ve bimere bilgilendirme yapacağız.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Temmuz 11:37
01

Erkan Yilmaz - arap sermayesine gelecegini ipotek edenler yandi.artik her sey karanlik.dogdugumuz topraklarda siginmaci olduk.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Temmuz 11:37