Memur-Sen’e toplu sözleşme tepkisi

Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Mustafa Serdar, sendikalarının 6.Olağan Kongresinde konuştu

Türk Sağlık-Sen Trabzon Şubesinin 6. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Tek liste halinde gidilen kongrede mevcut başkan Mustafa Serdar, oy kullanan delegelerin tamamının oyunu alarak başkanlığa yeniden seçildi. Türk Sağlık-Sen Trabzon Şube Başkanı Mustafa Serdar, sendikalarının 25 yıldır onurlu ve kişilikli bir sendikacılık anlayışı ortaya koyduğunu belirterek hükümet ile toplu iş sözleşmesine imza atan Memur-Sen’i eleştirdi. Serdar, “28 Şubattan 15 Temmuza, çözüm sürecinden toplu sözleşmelerde yaşananlara kadar duruşumuz her zaman net, inancımız tam, tavrımız cesur ve yüreklice, kararımız ise hep doğrudan ve ülkemizden yana olmuştur. Geçmişte kesintisiz demokrasi diye alanlara çıkan sendikamız 15 Temmuz'da birileri gidişata göre tavır alırken biz vatan ve millet için meydanlara inerek şehitler verdik. Şehirlere bombalar yığılıp bin vatan evladının şehadetine neden olan çözüm sürecinde, birileri rol kapmak için yarışıp, akil adam olarak hayvanlarla bile iletişime geçerken biz Çözüm süreci ihanet süreci diyerek, akil adam olmayı reddetmiştik. Tüm bunlara baktığımızda zamanın bizi haklı çıkarması tesadüf değildir. Çünkü biz olaylara milli bir pencereden, devlet ve millet açısından bakıyoruz. Yapılan her işin ülkemize ve insanımıza neler getirip götüreceğini düşünüyoruz. Sendikal çalışmalarımızda da bu böyledir. Biz çalışanların her ne şart altında olurlarsa olsun kendi gelecekleri için Türkiye Kamu-Sen'i ve Türk Sağlık-Sen'i seçmeleri gerektiğini dile getirdik. Getirmeye devam ediyoruz. Çünkü çalışanın gerçek anlamda temsilcisi biziz, yetkili ama etkisiz Malum-sen ise kendisini yetkilendirenlerin temsilcisidir. Son toplu sözleşme bunun adeta resmi bir belgesi olmuştur. Bu yıl Ağustos ayında yapılan ve 2018-2019 yıllarını kapsayan toplu sözleşmede bizler gerçekleşen enflasyonun üstünde, refah seviyesini arttıran bir ücret talep ederken, Malum-sen yüzde 30'larla başladığı zam talebini yüzde 3.5 ile tamamlamıştır. 4-5 puan artış olmazsa toplu sözleşmeyi imzalamalıyız demelerinin üzerinden sadece 5 saat geçtikten sonra çeyrek yani 0,5 zamma imza atarak kamu çalışanlarından aldıkları yetkiyi sadece siyasal ikbal ve koltuk kapma adına kötüye kullanmışlardır. Çalışanların geçim sıkıntıları bunların umurlarında değildir.

Sağlık ve sosyal hizmet kolunda da aynı ibretlik durum yaşanmıştır. Toplu sözleşme taleplerini ambulansla Çalışma Bakanlığı'na götüren Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen, çalışanların temel taleplerini görmezden gelerek toplu sözleşmede imza atarak masadan kalkmıştır. Sadece toplu sözleşme masası değil hizmet kolumuzda yaşanan sorunlara baktığımızda da çalışanların nasıl bir felakete bizzat bunların eliyle sürüklendiğini görmekteyiz. Artık sabır taşı çatlamış, bardak taşmıştır. Zulme dayanılacak hal kalmamıştır. Bakanlık sağlık personeli arasında yaşanan adaletsizliklerin giderilmesi için üzerine düşeni yapmalı, çalışanlar içinde olumlu bir adım atmayı başarabilmelidir.” dedi.

ÜMİDİN ADI TÜRK SAĞLIK-SEN'DİR

Türk Sağlık-Sen Trabzon Şube Başkanı Mustafa Serdar, “Sorun çok ama ümit vardır. O ümidin adı Türk Sağlık-Sen'dir. Çünkü biz gösterdiğimiz onurlu mücadele, hak ve adaletten yana olan tavrımız ile sendikacılıkta marka haline gelmiş bir sivil toplum örgütüyüz. Günlük menfaatlerin peşinde asla koşmadık. Her ne söyleyip yaptıysak, vatan, millet, devlet ve çalışan için yaptık. Çünkü biz sevdamızın peşinde hakkın çizdiği yol üzere olduk. Dilsiz şeytanlığa talip olmadık. Zulmü görmezden gelmedik. Bu çizgimizden zerre taviz vermeden de yolumuzda ilerleyeceğiz. Başarmak ve kazanmak için var gücümüzle mücadele edeceğiz. Umarız ki sağlık ve sosyal hizmet çalışanları işyeri ve iş güvencelerini ellerinden alan, altı yıldan beri yetkili oldukları halde toplu sözleşmelerde hiçbir kazanım elde edemeyen, yetkiliyiz diye böbürlenerek çalışanlara tepeden bakan aciz, cesaretsiz ve pısırık sendikacılara karşı gereğini yaparlar.” şeklinde konuştu.

Gültekin SADIKOĞLU

27 Kas 2017 - 14:29 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.