Megalarımız Bekleyecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yatırımlarla ilgili kararı Trabzon’u derinden etkiledi

Tasarruf Kararı Şok Etti

CUMHURBAŞKANI Erdoğan’ın TESK Genel Kurulunda “Yüzde 100’e yakın hangi yatırım varsa öncelikle onları bitirmeye, yüzde 50’nin üzerindekileri yavaş yavaş bitirmeye ama ihalesi yapılmış daha henüz doğru dürüst başlanmamış, oturup konuşup onlara başlamayacağız. Onları şu anda bir kenara koyuyoruz.” şeklindeki sözleri Trabzon’da mega projeler anlamında soğuk duş etkisi yaptı.

Sadece Kanuni Bulvarı…

ERDOĞAN’IN “Başlamayan yatırımlar ertelenecek” kararı, Yatırım Adası, Şehir Hastanesi, Demiryolu, Turizm Göletleri ve Şehiriçi Kavşaklarının ertelenmesi anlamına geliyor. Kanuni Bulvarı muhtemelen bitirilecek yatırımlar arasına girerken Zigana Tünelinin akıbeti belli olmadı. Yatırım Adasıyla ilgili ise gözler yeniden TTSO’ya çevrildi. TTSO, devletten devralıp yapma yoluna gidebilir.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ihalesi yapılan ancak henüz başlamayan projelerin de yapılmayacağını duyurdu ve "Şu anki durum bunu gerektiriyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Başlamayan yatırımlar ertelenecek” kararı, Yatırım Adası, Şehir Hastanesi, Erzincan- Trabzon Demiryolu, Turizm Göletleri ve Şehiriçi Kavşaklarının ertelenmesi anlamına geliyor. Kanuni Bulvarı muhtemelen bitirilecek yatırımlar arasına girerken Zigana Tünelinin akıbeti belli olmadı. Yatırım Adasıyla ilgili gözler yeniden TTSO’ya çevrildi. TTSO, devletten devralıp yapma yoluna gidebilir.

TESK Genel Kurulunda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

“Bir başka önemli adımımız, kamuda her alanda ciddi bir tasarrufa gitmektir. Cari harcamalar konusunda araçlardan binalara ve personele kadar geniş bir tasarruf tedbirini hayata geçiriyoruz. Kamuda kullanılan araçları hem sayı olarak hem nitelik olarak sınırlandırıyoruz. Kirada bulunan kamu kuruluşlarının birçok bakanlıklarımız, genel müdürlüklerimiz kiracı ve şu anda bakanlık sayımızın 16’ya düşmesi ile birlikte burada kazanılan tüm binaları yeniden değerlendirdik, planlaması yapıldı ve bundan böyle kiracı olunan yerlerin hemen hemen tamamına yakınından çıkmak suretiyle onları da bu binalara taşıyarak buradan da çok ciddi bir tasarrufta bulunuyoruz. Personel alımında da dikkatli davranıyoruz. Şu kadar kişi emekli oldu. Tamam emekli olduğu kadar kişiyi alabiliriz ama daha fazlasını almayacağız. Böylece kamu harcamalarında mümkün olan en yüksek tasarrufu gerçekleştirerek bütçe dengesine katkıda bulunacağız. Yani israf ekonomisi değil, üretim ve verim ekonomisine geçiyoruz. Yatırımlar konusunda da çok önemli ilke kararları aldık. Buna göre elimizdeki kaynakları önceliği bitmeye en yakın projelere vererek çalışmaların ilerleme durumuna göre kademe kademe kullanacağız. Yüzde 100’e yakın hangi yatırım varsa öncelikle onları bitirmeye, yüzde 50’nin üzerindekileri yavaş yavaş bitirmeye ama ihalesi yapılmış daha henüz doğru dürüst başlanmamış, oturup konuşup onlara başlamayacağız. Onları şu anda bir kenara koyuyoruz. Zira şu andaki durum bunu gerektiriyor ve bunlar da yatırımların nevine göre yeniden ele alınacak. Onun için tüm bakan arkadaşlarımla dün kabine toplantısında bunları da konuştuk. Özel sektör yatırımlarını, kamu özel işbirliği yatırımlarını uluslararası yatırımları ise tüm gücümüzle teşvik etmeyi sürdüreceğiz. Üretim ve istihdam bizim olmazsa olmazımızdır. Bu doğrultuda gereken her türlü tedbiri almaya devam edeceğiz.”

Aydın GELLECİ

15 Eyl 2018 - 11:43 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.