Mecliste kavşak tartışıldı

Gümrükçüoğlu, Kaşüstü mevkisinde trafik sorununu çözmek için yapılacak dal-çıkın Karayolları Genel Müdürlüğünce tünele dönüştürülmesiyle ilgili açıklama yaptı

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Kaşüstü mevkisinde trafik sorununu çözmek için yapılacak dal-çıkın Karayolları Genel Müdürlüğünce tünele dönüştürülmesiyle ilgili açıklama yaptı. Belediye Meclisinin dünkü oturumunda Meclis Üyesi Ali Sağır, konuyla ilgili Başkan Gümrükçüoğlu’ndan bilgi istedi. Gümrükçüoğlu, 750 metrelik tünelin kararının Büyükşehir Meclisinde onaylandığını belirterek kavşakla ilgili gelişmelerin geçmişini anlattı.

BİNA SAHİPLERİ İTİRAZ ETTİ

Başkan Gümrükçüoğlu şunları söyledi: “Uygulanan projenin uygulama planı. O konuda şöyle bir geçmişten bahsederek bilgi arzı mümkün. 2008 yılında orada Karayolları tarafından transit yol olması münasebetiyle bir kavşak projesi yapılıyor. O zaman Büyükşehir Belediyesi yok. Trabzon Belediyesinin bir yetkisi yok. İmarın buna göre düzenlenmesi Karayolları tarafından rica ediliyor. Belde belediyesinin bu konuda hassasiyeti oluşamıyor. Böylece binalara yapılaşma izni veriliyor. Ondan sonra 2013 yılında Karayolları Bölge Müdürlüğü bu durumda yaptığı köprülü kavşağın biraz daha ebatlarının ufaltılarak imar izni verilen binaların zarar görmeden yapılabilmesi için çalışıyor. Büyükşehir olduktan sonra ikinci proje Büyükşehir Meclisine geliyor. Orada binası olanlar diyorlar ki: ‘Bizim ön görünümümüz bozulur, müşterimiz azalır.’ Karayollarıyla görüşmelerini söylüyoruz.”

PROJEYE KARŞI ÇIKMADIM

“Karayollarıyla onları görüştürüyoruz. Önerilerde bulunuyorlar. Mühendis mimar odalarıyla Karayolları Bölge Müdürlüğü ekipleri konuşuyorlar. Sonuç olarak meclisimiz bu kararlarda vardı. Yine de başka öneriler varsa o önerilere her kurum açık olmakla birlikte 2013 yılında Karayollarının yaptığı proje onaylanıyor ve gönderiliyor. Daha sonra mühendis odaları, mülkiyeti olanların müracaatları devam ediyor. Bize mühendis odalarınca getirilen eskizi proje hâline getirilmeli diyerek yardımcı oluyoruz. O yardımcı olmakla birlikte onların sunduğu taslağı Karayollarına gönderiyoruz. Onlar da Genel Müdürlüğe gönderiyor. Genel Müdürlük reddediyor. Buna Orhan Gümrükçüoğlu karşı deniliyor. Karşı falan değiliz. Bunlara lüzum görmedik. Cevap vermeye de gerek duymadık. Her öneri nasıl olursa olsun bizim derdimiz hastaneden gelen insanların saatlerce beklememesidir. Bizim istediğimiz kavşağın bitmesidir. Hiçbir zaman kavşak şu şekilde olsun, bu şekilde olsun derdinde olmadık. 750 metrelik tünel bu Mecliste görüşüldü. İlave varsa bu Karayollarıyla görüşülebilir. Devlet Su İşleri, ‘Olası taşkın nedeniyle oluşabilecek can ve mal kaybından kurumumuzun sorumlu olmadığının bilinmesi…’ diyor. Bunları Mecliste görüştük, okuduk. Onayladı, gönderdi. Siz kentin meclis üyesi olarak Karayollarına gidip bu iş nasıl oldu diye bilgi sahibi olmaya devam edebilirsiniz.”

KAVŞAKTA YOĞUNLUK YAŞANACAK

Meclis Üyesi Cahit Erdem ise kavşakla ilgili önemli bir soruna dikkat çekerek şunları aktardı: “Kavşağın önemli bir sorunu var. İster köprü ister dal-çık olsun. Güney çevre yolu ve toplayıcı yollar o kavşakta birleşiyor. Kavşağa yoğunluk getiriyor. Buna bir çözüm bulmak gerekiyor. Bunu gözden kaçırıyoruz. Planlamada buna dikkat edilmesi gerekiyor.”

Berkant PARLAK

13 Mar 2018 - 12:19 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

02

TRABZONLU - can ve mal kayiplarindan dsi̇ sorumlu deği̇lse ki̇m olacak i̇mza atanlarmi o projeye

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Mart 12:19
01

Misiroglu - cevre yolunu bu sehre cok gören hizli para kazanmayi hedeff secmis rantci siyasi kafalar bu sehirde hic bir sorunu cözemez.

sehrin muhafazakar yapisini kullanarak sehre kan kusturan hic bir seyi yapmayan bir yapiyla karsi karsiyayiz.

artik trabzon siradsan bir anadolu sehri oldu.

50 yildir var olanin üzerine hic bir sey koyulmadi ve olanida rant edip ic etme pesinde gelende gidende.

ya bir kavsak bu kadarmi sikinti olur bir sehirde bu sehirde böyle 20 tane kavsak olmaliydi..beceremiyorsunuz sebebi ise herkessin cikari baska bir sey ondan ..size akli basinda bir sey diyeyim tek cikariniz sehir ve halkin gelecegi olsun bakin nasil her sey yoluna giriyor.hedefiniz olani yemek rant etmek degil olanlara yenilerini katip ekonomik pastayi büyütüp bundan her bireyin firsat esitligi prensibiyle pay almasini saglamak olsun..bununb disindan hic bir hedef bu sehre ve ülkemize fayda saglamayacaktir..üzgünümmm--sevgiler trabzon

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Mart 12:19