Kunduracıların ışık isyanı

TRABZON’UN Kunduracılar Caddesi esnafı Büyükşehir Belediyesi’ne seslenerek caddelerine ışıklandırma istiyor. Trabzon’un özellikle yaz aylarında en işl...

TRABZON’UN Kunduracılar Caddesi esnafı Büyükşehir Belediyesi’ne seslenerek caddelerine ışıklandırma istiyor. Trabzon’un özellikle yaz aylarında en işlek caddelerinden olan Kunduracılar Caddesi esnafı son yıllarda artan Arap turist sayısı ile beraber iş yapma hacimlerinin de arttığını ifade ederken, Büyükşehir Belediyesi’nden caddeye ışıklandırma taleplerini yinelediler.

Kunduracılar Caddesi’nde uzun yıllardır esnaflık yapan TTSO eski Meclis üyelerinden İsmail Gençcelep içinde bulunduğumuz yaz aylarında sadece yabancı değil yerli turistler ve gurbetçi vatandaşların da geç saatlere kadar dışarıda olduğunu ve alışveriş yaptığını söyledi. Gençcelep, “Cadde esnafı olarak bizlerden günlük yapılan alışverişin yüzde 70 akşam saat 7’den sonra yapılıyor. Yapılan alışverişin de yüzde 70’ini Arap turistler, yüzde 20’sini dışarıdan gelen turistler ile gurbetçi vatandaşlarımız, geri kalan yüzde 10’unu ise kendi halkımız yapıyor. Bizim anlatmak istediğimiz konu da akşam saatlerinde havanın kararmasından sonra Kunduracılar Caddemizin aydınlatılması. Ancak ne hikmetse bu zamana kadar hiçbir yöneticimiz bu konuda bir adım dahi atmadı. Halbuki küçük dokunuşlarla şehirde pek çok şey yapılabilir.” diye konuştu.

ZABITALAR CEZA VERİYOR

Gençcelep zaman zaman cadde esnafı olarak kendilerinin bu konuya çözüm bulmak için kendi bulundukları alanı ışıklandırmayı dahi düşündüklerini dile getirirken, “Ancak yapacağımız en küçük bir hareket zabıta ekipleri tarafından cezayla karşılık bulmakta. Ne yaptırabiliyoruz, ne de bir şey yapabiliyoruz. Bu şehir bir turizm şehri ise, bunu da yüksek sesle dile getiriyorsa şehrin idarecileri biz esnafın sesine kulak vermeli.” ifadelerini kullandı. Trabzon’un en fazla alışveriş mağazalarının bulunduğu caddelerinden birisi olan Kunduracılar Caddesi özellikle Arap turistler ve gurbetçi turistler tarafından gösterilen ilgi nedeniyle günün geç saatlerinde de yoğunluğu ile dikkat çekiyor. Gültekin SADIKOĞLU

20 Ağu 2019 - 11:28 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.