Küçük Yahya Tıp Tarihine Geçti

KTÜ'de dünya çapında bir ameliyat daha!

13 YAŞINDA MİGREN AMELİYATI OLDU

KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Muhammet Uraloğlu ve ekibi Türkiye’de bir ilke imza attı. Trabzon’da 9 yaşındayken migren teşhisi koyulan Yahya İsmailoğlu’nu (13) ameliyat eden ekip, dünya literatüründe sayılı olan ameliyatlardan birini gerçekleştirdi. Prof. Dr. Uraloğlu “Türkiye’de ilk dünyada da sayılı olan operasyonlardan birini gerçekleştirdik. Küçük yaşta hastaya migren teşhisi konulabiliyor. Fakat litaratürde ameliyat olan şimdiye kadar sadece sayılı kişidir.” dedi.

YANLIŞ TEDAVİ SONRASI 20 KİLO ALDI

9 yaşındayken migren tanısı koyulan ve 4 yıl boyunca ilaç tedavisi gören küçük Yahya, 1 saat süren başarılı operasyon sonucunda sağlığına kavuştu. Yahya İsmailoğlu “Daha öncesinde bu ağrılarımdan dolayı bana bir ilaç tedavisi uygulandı. Aşırı kilo almaya başladım. 15-20 kilo aldım. Dizlerimde ağrılar oluşmaya ve yürümekte zorluk çekmeye başlamıştım. İlacı bıraktım. Başka bir doktor antidepresan yazdı. Onu da kullanmak istemedim. Muhammet Hocamızı bulduk ve migren ameliyatı olmaya karar verdim.” diye konuştu.

9 yaşındayken migren tanısı konulan ve 4 yıl boyunca ilaç tedavisi gören Yahya İsmailoğlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesinde geçirdiği başarılı operasyon sonucu sağlığına kavuştu. Ameliyatı gerçekleştiren KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Muhammet Uraloğlu, “Türkiye’de ilk, dünyada da sayılı operasyonlardan birini gerçekleştirdik. Hasta, çocuk olunca daha da titiz bir incelemeden geçiyor. Küçük yaşta hastaya migren teşhisi konulabiliyor fakat ameliyat olan şimdiye kadar sadece birkaç tanedir. Yahya, başarılı bir migren ameliyatı geçirdi. 3 aydır migren ağrısı yaşamıyor.” diye konuştu.

UMUDUMUZ TÜKENMEK ÜZEREYDİ

Yahya’nın dayısı Yılmaz Doğru, “Yahya ile nöroloji sürecini beraber yaşadık. Umudumuz tükenmek üzereydi. Biz bunu ömür boyu çekeceğiz diye düşünmeye başlamıştık. Yine bir atak sonrası Muhammet hocamızla tanıştık. Yahya küçük olduğu için doktorun ameliyat etmek istemeyeceğini düşündük. Ama hocamız bize ve Yahya’ya cesaret verdi. Başarılı bir migren ameliyatı geçirdi. 3 aydır çok şükür hastanelere gitmiyor, sabahlara kadar nöbet tutmuyoruz artık. Muhammet Hocama ve ekibine çok teşekkür ederim.” dedi.

OPERASYONU O EKİP GERÇEKLEŞTİRDİ

Trabzon’da Iraklı Mahar Alsapa’a yüz nakli yapan ve yine karın yağından kanser hastası genç bir kadına göğüs yaparak Trabzon’da ilklere imza atan KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Muhammet Uraloğlu ve ekibi bu defa da Türkiye’de bir ilke imza attı. 13 yaşındaki Yahya İsmailoğlu’nu ameliyat eden ekip, dünya literatüründe sayılı olan ameliyatlardan birini gerçekleştirdi.

Filiz YILDIRIM

09 Eki 2018 - 12:21 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.