Korkmaz’dan kurban uyarısı

Temel Korkmaz, Kurban Bayramı’na sayılı günler kala önemli uyarılarda bulundu

Trabzon Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı Temel Korkmaz, Kurban Bayramı’na sayılı günler kala önemli uyarılarda bulundu. Bu sene kurban kesimiyle ilgili dişi hayvan kesiminin bakanlık kararıyla yasaklandığını hatırlatan Korkmaz, “Doğurgan özelliği olmayanlar hariç, bunun içinde doğurganlık özelliği yok diye veterinerden rapor alınması gerekiyor. Vatandaşların mağdur olmamaları adına internet üzerinden kurbanlık alınmasını tavsiye etmiyoruz. Hayvanları görerek, inceleyerek almalarını öneriyoruz. Dinimizde pazarlık sünnettir, vatandaşlarımız pazarlığını yapsın.” diye konuştu.

KESİLEN ORGANLARI ÇEVREYE, SOKAKALARA ATMAYIN

Ülkede hayvan konusunda biraz sıkıntı yaşandığını belirten Korkmaz, kesim yapıldıktan sonra bazı konulara dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti. Korkmaz, “Bakanlık kararıyla dişi hayvan kesimi yasaklandı. Kendilerine kurban düşen insanların, Müslümanların kesmesini, bu konuda hassas davranılmasını tavsiye ediyoruz. Kesilen kurbanların organlarının konteynerlere, çevreye ya da sokaklara gelişigüzel atılmasını tasvip etmiyoruz. Sokaklarda kurban kesilmemeli. Belediyenin her mahalle için belirlediği kesim alanları var. Vatandaşların bu alanlarda kurban kesmesini öneriyoruz. Kesilen hayvana acı çektirmemek için, kesimin işin ehli kasaplara yaptırılmasını tavsiye ediyoruz.” şeklinde konuştu.

KURBAN HEDİYE DEMEKTİR

Kurban kesimi tamamlandıktan sonra etlerin soğuması gerektiğini belirten Korkmaz, kesim sonrası bazı tavsiyelerde bulundu. Korkmaz, “Kesilen etlerin hemen dolaba koyulmaması, ağzının açık bırakılmaması gerekir. Aksi takdirde etler bozuluyor. Kesilen etler hemen poşetlenmesin, en azından bir müddet beklenilsin. Açık tepsilerde dinlendirilebilir. Kurbanın amacı, kesilen etlerin bir kısmının muhtaç olan insanlara dağıtılmasıdır, kurban zaten hediye demektir, muhtaç olan ailelere, insanlara yardım edilmesini, paylaşılmasını tavsiye ediyoruz.” dedi.

Filiz YILDIRIM

28 Ağu 2017 - 12:39 - Trabzon son dakika Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.